Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Valilik'ten İzmir için kritik karar: Gece-gündüz inşaat

Valilik'ten İzmir için kritik karar: Gece-gündüz inşaat

Kentin çeşitli noktalarında devam eden ticari konut projelerinin geçmişte tartışma konusu olan 24 saatlik çalışma izinleri İzmir Valiliği Mahalli Çevre Kurulu tarafından alınan son kararla bir kez daha onaylandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ulaşan vatandaş şikayetlerini değerlendiren kurulun kritik toplantısında il genelinde devam eden izinlerin devamına karar verdi. Diğer yandan, gece çalışma izinlerine yenileri de eklendi. Valilik'ten İzmir için kritik karar

  • Ege Postası
  • 14.07.2015 - 16:28
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir’de son dönemde büyük tartışmalara yol açan gece çalışma izinlerine yenileri eklenirken, Valilik’ten çok konuşulacak bir karar daha geldi. İzmirliler tarafından Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Hemşeri İletişim Merkezi (HİM) kanalı vasıtasıyla iletilen şikayetleri değerlendirmeye alan Mahalli Çevre Kurulu yatırımcılardan yana tavır koyarak şikayetlerin tamamını reddetti. 

VATANDAŞIN İTİRAZLARINA RET, İZİNLER DEVAM EDECEK

Son aylarda İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ulaşan başlıca şikayet konularından olan Pazar günleri ve gece saatlerinde verilen inşaat izinleri yeni bir krizi daha beraberinde getirdi. Belediye kanalı il şikayetlerini Valilik’e iletmek isteyen vatandaşlar yatırımcı kuruluşlara verilen izinlerin yasaklanması ve kaldırılması için sayısız girişimde bulunurken, İzmir Valiliği Mahalli Çevre Kurulu (MÇK) bağlayıcı karar alamayacağını belirterek talepleri çevresel gürültünün değerlendirilmesi ve yönetimi yönetmeliğine aykırı buldu.

YATIRIMCILARA KAMU YARARI ONAYI

Valilik tarafından verilen bu karar sonrasında inşaat firmaları tarafından kentin çeşitli noktalarında yürütülen yatırımların gece gündüz çalışmasının önünde de herhangi bir engel kalmadı. Diğer yandan vatandaşların tüm karşıt görüşlerine ve girişimlerine karşın, söz konusu ticari yatırımların bir kez daha kamu yararı içerdiğine dair karar alınarak yatırımcı kuruluşların da önü açılmış oldu.  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.