Dolar 32,3811
%0.07
Euro 34,7832
%-0.02
Altın 2.399,220
%0.1
Bist-100 10.209,00
%1.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
YDK son noktayı koydu!

YDK son noktayı koydu!

CHP İzmir’in ölüye oy kullanıldığı gerekçesi ile seçimin iptal edildiği Ataşehir’de Pazar günü yeniden yapılacak seçim öncesi, disipline sevk edilen 2’si meclis üyesi toplam 4 partilinin tedbiri kaldırılması için yapılan itirazı Yüksek Disiplin Kurulu bugün görüştü. Kurul  Meclis Üyesi Süleyman Karadağ’ın tedbirinin devam etmesi yönünde karar alırken, diğer 3 partilinin ise tedbirinin kaldırılmasına karar verdi CHP’de tartışmalı sandıkta

  • Ege Postası
  • 07.10.2017 - 18:16

EGEPOSTASI- CHP İzmir’de delege seçimleri sürerken, tartışmaların yaşandığı Ataşehir mahallesinin seçimlerinin iptal edilmesinden sonra yargıya başvuran meclis üyeleri Süleyman Karadağ, Mustafa Avdan ile partililer Ehsan Çam ve Ercan Ulusoy önce ilçe yönetiminin talebiyle il yönetimi tarafından Perşembe günü kesin ihraç istemiyle tedbirli olarak disipline sevk edilmişti.

Cuma günü toplanan CHP İzmir İl Disiplin Kurulu haklarında ihraç istenen partililerin tedbirini oy çokluğuyla kaldırdı. İl Disiplin Kurulu’nun kararına itiraz edildi ve Yüksek Disiplin Kurulu Ataşehir sandığına 1 kala toplandı. YDK, bugün yapılan  itirazı değerlendirdi.

KARADAĞ OY KULLANAMAYACAK

YDK 4 partiliden Meclis Üyesi Süleyman Karadağ’ın tedbirinin devam etmesi yönünde karar aldı. Kurul diğer 3 partilinin ise tedbirinin kaldırılmasına karar verdi. Alınan bu karar göre Karadağ dışındaki 3 isim de sandıkta oy kullanabilecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.