Dolar 32,3196
%-0.06
Euro 34,7997
%-0.03
Altın 2.411,630
%0.76
Bist-100 10.236,00
%-0.39

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yargıya ve iş adamlarına FETÖ operasyonu

Yargıya ve iş adamlarına FETÖ operasyonu

İzmir’de Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonda, 8 hakim ve savcı gözaltına alındı. Bir diğer operasyonda ise 29 kişi gözaltına alındı. Ünlü şarküterici de gözaltında

  • Ege Postası
  • 02.12.2016 - 09:56

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 192 hakim ve savcı hakkında, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) üye olma suçlamasıyla başlatılan soruşturma kapsamında İzmir'de 8 hakim ve savcı, gözaltına alındı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 192 hakim ve savcı hakkında FETÖ/PDY üyesi oldukları iddiasıyla 1 Aralık 2016 tarihinde başlatılan soruşturma kapsamında, İzmir'de de operasyon düzenlendi. İzmir Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, kent merkezi, Çeşme, Torbalı, Kınık, Dikili ve Bergama ilçelerinde görev yapan toplam 8 hakim ve savcı gözaltına alındı. Sağlık raporu alınan şüpheliler, sorgulanmak üzere Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

ÜNLÜ RESTORAN VE ŞARKÜTERİ SAHİBİ DE VAR

Öte yandan İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatları doğrultusunda düzenlenen diğer operasyonun ise FETÖ terör örgütü yapılanmasına yönelik olarak gizli tanıkların vermiş olduğu bilgiler doğrultusunda yapıldığı öğrenildi.

İzmir'de örgütsel toplantılara katılan ve FETÖ örgütüne finans desteği sağladığı iddiaedilen tanınmış isimlere yönelik düzenlenen operasyonda 29 kişi gözaltına alındı. Operasyonun İzmir ile birlikte İstanbul ve Ankara'yı da kapsadığı kaydedildi.

Çok sayıda adrese sabah saatlerinde yapılan eş zamanlı baskınlarda gözaltına alınan şüpheliler arasında Karşıyaka'da faaliyet yürüten Tereci Gıda'nın sahibi K.T., Şirincan Restorant'ın sahibi K.Ş. ile Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde doktor M.B., Yerel Gündem İnternet Gazetesi sahibi Y. İ., Uzay Pastanesi sahibi A.A. da bulunuyor. Ayrıca şüpheliler arasında açığa alınan ve ihraç olan müftülük personelinin bulunduğu da edinilen bilgiler arasında. Şüphelilerin terör örgütüne finans desteği sağladığı iddia edildi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.