Dolar 34,1938
%0.04
Euro 38,1239
%0.08
Altın 2.897,770
%0.06
Bist-100 9.666,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yerel idareden protokol camisine veto

Yerel idareden protokol camisine veto

İl Özel İdaresi’nin kapatılmasıyla birlikte başlayan mal kavgası bitmek bilmiyor. Valilik tarafından hazineye devredilen taşınmazlardan Çınarlı Hizmet Binası’nın olduğu alanda protokol camiine yönelik Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın hazırladığı planlara yerel idareden karşılık geldi. Bakanlığın dini tesise çevirdiği alanla ilgili ısrarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi’nin ardından Konak Belediyesi de 9 bin 613 metrekarelik alanın resmi tesis bölgesi ilan edilmesi için çalışma başlattı. Yerel idareden protokol camisine veto

  • Ege Postası
  • 07.08.2015 - 09:29
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Yerel seçimlerin ardından kapısına kilit vurulan İl Özel İdaresi’ne ait malların tamamının Maliye Hazinesi’ne devredilmesiyle başlayan tartışmalı süreç devam ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın idari tesisler, araç park alanları, şantiye ve yeşil alanları ile yaklaşık 18 bin metrekarelik Çınarlı’daki eski hizmet binasına onay verdiği yeni planlar yerel idareden kabul görmedi.



BÜYÜKŞEHİR PLANLARI KORUDU

Çınarlı’daki trilyonluk araziyle ilgili olarak Nisan ayında çalışma başlatan İzmir Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz aylarda aldığı kararla doğrultusunda 9 bin 613 metrekarelik araziyi resmi tesis alanı, park ve yola çevirdi. Aynı şekilde Konak Belediyesi’nin de karara uyması beklenirken, çalışmalarını tamamlama aşamasına getiren ilçe belediyesinin önümüzdeki ay içerisinde alt ölçekli planlara onay vermesi bekleniyor.

BAKANLIK ONAYLADI, BELEDİYELER REDDETTİ

Bakanlığın itirazlarla karşılık gören ve yeniden plan çalışması başlattığı öğrenilen alanla ilgili ısrarı sürerken, ibadet alanı kullanımı getirdiği protokol camisi planlarına yapılacak ufak çaplı revizyonun ardından yeniden onay vermesi bekleniyor. Bakanlığın bölgedeki artan kapasite ile birlikte dini tesise ihtiyaç duyulduğu gerekçesiyle Nisan ayında hazırladığı planlarda, İzmir’in en büyük camisi olması planlanan ibadet alanına yaklaşık 9 bin metrekarelik bölüm ayrılmış ve resmi tesis alanı kullanımı düşürülmüştü.

SON SÖZÜ YEREL İDARE SÖYLEDİ

İl Müftülüğü’ne tahsis edilen kentin en değerli arazilerinden olan alanda bakanlığın hamlesine karşı gelen belediyeler böylelikle alanı bir kez daha belediye hizmet alanı ve park ilan ederek eski planlara dönülmesini sağlamış olacak.


PROTOKOL CAMİSİNE VİZE ÇIKMADI

Söz konusu alanla ilgili hazırladığı planları 22 Nisan 2015’te askıya çıkartan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın onayladığı bu imar düzenlemesi çerçevesinde yeşil alan ile resmi tesis alanları yer değiştirirken daha önceki planda hiç olmayan ibadet alanına geniş yer verilmişti. Önceki plana göre 5 bin 622 metrekare olan yeşil alan 5 bin 676 metrekareye çıkarken resmi tesislere ayrılan bölüm ise azalmıştı. Toplam 12 bin 965 metrekare büyüklüğündeki resmi tesis alanı 4 bin 690 metrekareye düştü. Tam 9 bin 613 metrekare ibadet (camii) alanına resmi tesis alanından yer verilmiş oldu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.