Dolar 34,2499
%0.03
Euro 37,6470
%0.04
Altın 2.928,780
%0.25
Bist-100 9.138,00
%0.32

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yıldırım o fotoğrafla ilgili konuştu

Yıldırım o fotoğrafla ilgili konuştu

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, 1414 projenin anlatıldığı kitapta, Çin’deki sel fotoğraflarının kullanılması ile ilgili olarak, “İzmir’in bu halini (sel baskını) bir kitapta bir belgeye dönüştürmek istemedik. Bunu incitici olacağını düşündüğümüzden bu fotoğrafı koyduk. Onu söyleyip ‘İzmir’de sel yok diyorsa’ onun geçerliliği yok. Orada bir fotoğraf bulup ona atlamak bana mantıklı gelmiyor" dedi.

  • Ege Postası
  • 05.03.2014 - 10:12
ONUR ÇAKIR (HABER MERKEZİ) - AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin konuları değerlendirip, başkan seçilmesi halinde hayata geçireceği projeleri anlattı.
İZMİR’İ BEN İSTEDİM
“11 yıllık görev sürem dikkate alındığında birçok il benim o ile belediye başkan adayı olmamı istedi” diyen Yıldırım, “Son 1 yıl yoğun talep oldu ama ben daha sonuç alması kolay ve garanti olan illeri tercih etmedim. Başkaları seçildi ben seçtim. İzmir’i seçtim. İki nedenle İzmir’i seçtim. Zoru severim. İzmir seçimler itibariyle zor olacağı için seçtim. İzmir milletvekili olduğum için yerelde bu şehrin kalkınması için kendimi zorunlu hissettim” dedi.
ÇABALARIMI SÜRDÜRECEĞİM
Yıldırım, 15 yıldır İzmir’de CHP iktidarı olduğuna dikkat çekti. Yıldırım, “Bir iktidar değişimi hem genel hem yerelde çok kolay olmaz. Bir muhtarın bile kendisi ayrılmaya karar vermezse değiştirilmesi zor. Şehir halkıyla yerel yönetim arasında hukuk oluşuyor. İzmir’de değişim olacak. Buna yürükten inanıyorum. 2 aydır saha çalışmaların sonucu, değişimden yana. Bu da heyecanımı artırıyor. Olur olmaz. Neticede ben de bu inanç var. Ben bu hedef için son güne çabalarımı sürdüreceğim” dedi.
77 KİŞİLİK EKİP HAZIRLADI
Yıldırım, açıkladıkları 1414 projeyi 77 kişilik bir ekibin hazırladığını ifade etti. Projelerde yaklaşık 1.5 yıllık bir emek olduğunu anlatan Yıldırım, “
Bu projeleri 77 kişilik bir ekip ciddi bir çalışma yaptı. Farklı demografik yapılardan 40 bin kişilik örnekleme yapıldı. İzmir’in önplana çıkmış sorunları masaya yatırıldı. Hayat İzmir yüzyılın şehircilik hareketi projesi doğmuş oldu. Projelerin yaklaşık tutarı 65 milyar lira. Bir kısmı belediye yatırımları, çeşitli bakanlıklarla işbirliği ile gerçekleştirilecek projeler. Bir kısmı ise özel sektör belediye işbirliği ile yapılacak. Bunlar yapıldığında 170 bin kişi iş sahibi olacak. 35 proje 35 projede 120 bin kişilik istihdam var” dedi.
SÖYLENENLERİ ÖNEMSEMİYORUM VE DİKKETE ALMIYORUM
Açıklanan projelerle ilgili CHP ve MHP adaylarının eleştirilerine yanıt veren Yıldırım, “Yapılan işleri sahiplenen çok olur. Yapılmayan işi sahibi olmaz. Böyle bir projeleri varsa bugüne kadar neden bekledile? Hakikaten böyle bir çalışmaları varsa 10 yıldır başlaması ve belirli bir aşamaya gelmesi lazım. Demek ki bu projeleri açıklamasaydık, böyle projeleri olduğunu duyulmayacaktı. Bunları önemsemiyor ve dikkate almıyorum. Seçim atmosferinde siyaseten verilen yanıtlar olarak algılamak lazım” dedi. 
İZMİR’E EL ATMAK GEREKİYOR
Yıldırım, İzmir’in son 10 yılda beklenen yerel kalkınmayı gösteremediğini öne sürerek, şunları söyledi:
“Türkiye’nin diğer illerinde olan gelişmeler İzmir’de olmuyor. Olmayınca İzmir’de işsizlik, beyin göçü artıyor. İzmir’de alt yapı sorunları sürdürülebilir olmaktan çıkıyor. Çevrecilik, yeşil alan miktarı, trafik, bakımından gittikçe sorunları büyüyen ve yönetilemeyen bir şehir oldu. İzmir’e el atmak gerekiyor. Sorunları dile getirenleri bağırabilirsiniz ‘İzmirliyiz yaparız’ diyebilirsiniz ama İzmirli bu şehrin geri kalmasını kabullenemiyor. Gittiğim her yerde, her 10 kişiden 8 tanesi, ‘bakanım İzmir koca bir köy oldu, kurtarın’ diyor. Ben kurtarıcı değilim. İzmir 9 Eylül 1922’de düşmandan kurtarıldı. Cumhuriyet burada ilan edildi. Türkiye’nin ilkleri burada yapıldı. İzmir Şuanda ilkler şehri olarak değil sorunları olarak anılıyor” dedi.
İZMİR FOTOĞRAFI DEĞİL AMA…! 
AK Partili Yıldırım, 1414 projenin anlatıldığı kitapçıkta Çin’deki sel fotoğraflarının yer alması ile ilgili bir soruya şöyle yanıt verdi:
“Bula bula kitapta bir fotoğrafı buldular. Uzakdoğudan çekilmiş konmuş. Tanıtım filmimizdeki sel görüntüleri İzmir’den. İzmir’in bu halini bir kitapta bir belgeye dönüştürmek istemedik. Bunu incitici olacağını düşündüğümüzden bu fotoğrafı koyduk. ‘Onu söyleyip İzmir’de sel yok’ diyorsa onun geçerliliği yok. Orada bir fotoğraf bulup ona atlamak bana mantıklı gelmiyor. Arkadaşlar, ‘İzmir’e kötü bir ün olarak kalıcı hale getirmemek adına o fotoğrafı’ kullandık dediler. O fotoğraf İzmir değil ama İzmir’e yağmur yağdığında kente sel geldiği gerçeğini ortadan kaldırmıyor”
ULAŞIM PROJELERİNİ ANLATTI
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Yıldırım, İzmir’de metro hemen hemen olmadığını, hafif raylı sitemin çalıştığını söyledi. Yıldırım, “İzmir’de toplu ulaşımın hepsini topladığınızda 1.5 milyon etmiyor. İstanbul’da ise nüfus kadar ediyor. İzmir’de 4 milyonluk toplu taşıma alt yapısı olması lazım. Şuanda yok. İZBAN olmasa o da yoktu. Deniz yolu hiç yok. İzmir denizi kullanmıyor. Günlük 36 bin. Binde 25. Körfeze bir bakın. Körfez kadar deniz taşımacılığına uygun yer yok. Yeni yeni gemiler almaya çalışıyorlar. 15 yıl oldu. İzmirli bu kadar beklemesi gerekli m? İzkaray’ın bir benzeri Danimarka-İsveç arasında var. Bu projeyle İzmir’in iki yakasını bir araya getireceğiz. Ağırlıklı olarak katlı otopark yapacağız. İzmir’de bugüne kadar yapılan otopark miktarı 5 bin 300 iken, Adnan Menderes’e yaptığımız otopark kapasitesi 5 bin 700. Son 10 yılda 750 bin araç sayısı arttı. Otopark için alınan parayla otopark yapacağız. Oradan gelen parayı faize koyup para kazanıyorlar. Yollar yetersiz. Otopark olmadığı için yolların yarısı otopark olarak kullanılıyor. Trafik birbirini kesiyor. Dal-çık, alt-üst geçit çok az. Karayollarının dışında dal-çık yok” dedi.
3 BÖLGEYE ÇÖP TESİSİ
İzmir’in günlük 4 bin 500 ton çöp çıktığını hatırlatan Yıldırım, “Bu çöpler kentin dört bir yanından toplanıyor ve Harmandalı’na götürülüyor. Orada çöp dağları oluşuyor. Buna vahşi depolama deniyor. Bu bir çöp rehabilitasyon işlemi değildir. Çöp dağları birikip metan gazı oluşuyor. Bu tehlike yaratıyor. Çiğli’de kanser vakaları artmış durumda. Bu tek kelimeyle çağ dışı bir yöntemdir. Bu yöntemi herkes terk etti. Çöpten fabrikaya götürülüp enerjiye, gübreye dönüştürülüyor. Fabrikanın etrafına seralar oluşturuluyor. Ankara’da Mamak’ta var. Alışveriş merkezlerinin yanında. Orada çöp fabrikası olduğunu hissedemiyorsunuz. İzmir’de 3 ayrı yere çöp fabrikaları kurulacak. Bir tanesi kuzey’de bir güneyde bir tanesi doğuda kurulacak. En son teknoloji ile yapılacak yeşil alanla iç içe olan bir yöntem oluşturacağız” dedi.  
KONAK TÜNELİ EYLÜL’DE AÇILIR
Yıldırım yapımı devam eden Konak Tüneli projesi ile ilgili olarak, “Bu tünel 1600 metre uzunluğunda olacak. Bin metreyi bulduk. Ağustos-Eylül’de açılır” dedi.  
TÜRKİYE BUNUN ÜSTESİNDEN GELİR
Ekonomide herhangi bir durgunluk olmadığını belirten Yıldırım, “Dünyada ekonomik krizler olmasına rağmen Türkiye en az yüzde 3 büyüyor. Türkiye 3 kat büyüdü, büyümeyen İzmir. İzmir Türkiye’nin büyüme hızına yetişemiyor. İzmir Türkiye’ye lazım. İzmir’in yerel kalkınmasını sağlaması gerekiyor. Bu seçimler yerel seçim olmasına rağmen bu yarış yerel seçim havasında gitmiyor. Bu yaşananlardan dolayı böyle. Ne bir yolsuzluk ne de bir rüşvet olayı. Bunun ötesinde bir şey olduğu anlaşıldı. Başbakanlar, bakanlar dinleniyor. MİT’in faaliyetleri engelleniyor. Ülkenin düşmanlarına yönelik göstermeniz gereken faaliyetleri ülkeyi yönetenlere karşı gösteriyorsunuz. Türkiye bunun üstesinden gelir, gelmeye de başlar. Seçimlere bunun yansıyacağını göreceğiz. Ama ne olursa olsun Türkiye’de istikra, güvenin kaybolması demek, 2000 öncesi yaşanan kriz ortama dönülmesi demek. Siyasi parti gayri kanuni faaliyetlere destek olan konumunda olmamalıdır. Siyasi partiler illegal örgütlenmenin, yapılaşmanın dayanışması içerisinde olmaya başladılar mı gelecek Türkiye vizyonu demektir” dedi.
MEDYA ÖZGÜR BU KONUDA İDDİALIYIM
“Medya özgür mü” sorusuna Yıldırım, “Olduğundan daha da özgür.  Bu konuda çok iddialıyım. Kim ne istiyor da yazamıyor merak ediyorum. Yönlendirme baskı girişimleri olabilir ama onu dinleyen yok. Türkiye’de başbakan hakaret eden ve bunu manşetten veren gazeteler var. İşten çıkarma münferit olaylar. Gazeteler krize giriyor bir sürü insanı çıkarıyorlar” dedi.
KADINLARA ÇAĞRIDA BULUNDU
Yıldırım, İzmirli kadınlara çağrıda bulunarak, “İzmirliler merak etmesin. İzmir’de insanların tercihleri, yaşam tarzları, inanışları, giyinişleri bizim konumuzun dışındadır. Ben milletvekili adayı olunca bin hanımefendi, ‘bizim hayatımıza müdahale edecek misiniz'” diye sordu. İzmirli kadınların özgüveni yüksek. İzmir’i ayağa kaldıracak kadınlardır. İzmirli kadınların işi ele almaları gerekiyor. ‘Yeter artık’ demeliler. İzmirliler ne seçerseniz seçin ama sonunda İzmir kazansın. Tercihinizi daha itinalı yapın” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.