Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yıldırım sevgisi yürütmedi

Yıldırım sevgisi yürütmedi

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Ege Roman Dernekleri Federasyonu’nun açılışını gerçekleştirdi. Kadınların yoğun ilgisi karşısında bir “durun gacılar, daha çok görüşeceğiz” diye seslenen Yıldırım, herkesi güldürdü. Yıldırım, Yenişehir’de roman vatandaşlarla buluşması sırasında da izdiham yaşandı. Sevgi gösterileri arasında kalan Yıldırım, yürümekte güçlük çekti.

  • Ege Postası
  • 08.03.2014 - 12:19
İZMİR - Yenişehir’de İnşaatçılar Çarşısında da İnşaat malzemecileri ile biraraya gelen Yıldırım, inşaat malzemecilerini dolaşarak kolaylıklar diledi. Oradan, Gıda Çarşısına geçen Yıldırım, Çay ve Kahve toptancıları ile de buluştu. Gıda Çarşısı esnafına ortak mesaj veren Yıldırım, “Herkes hizmetsizlikten bıktı. İzmir, hizmet fakiri oldu. Ama merak etmeyin. Şehirde yapacağımız çalışmalar İzmir’i dünyanın gözbebeği yapacak. Bunu hep birlikte başaracağız” diye konuştu. Yıldırım’ın konuşmaları sık sık ‘Kurtarın bu İzmir’i”, “Artık yeter”, “İzmir böyle başkan bir daha görmez” şeklinde sloganlarla kesildi.



“İzmir’de takke düştü kel göründü”
Gıda Çarşısı esnafını 4’üncü kez ziyaret ettiğini belirten Yıldırım, giriş-çıkışlar konusunda sıkıntı yaşadığını bildiğini ve vekillik döneminde mevcut başkanla bu konuda protokol imzaladıklarını söyledi. Protokol yapılmasına rağmen yinede gereğinin yapılmadığını belirten Yıldırım, Bu konuyu da kısa sürede çözüme kavuştururuz” dedi. Gıda Çarşısı esnafını ziyareti sırasında Yıldırım’a Boşnak böreği ikram edildi, geleneksel takke takıldı. Yıldırım, takke takılırken “İzmir’de takke düştü, kel göründü artık. Herkes, almadığı hizmetin hesabını soracak” şeklinde konuştu.

İzdiham yürütmedi
Binali Yıldırım, Gıda Çarşısı ziyaretinin ardından Yenişehir İşçiler Caddesi’nde Roman Mahallesi’ne girdi. Sevgi gösterileri arasında yürümekte güçlük çeken Yıldırım, izdiham nedeniyle uzun süre ilerleyemedi. 5 yaşındaki iki çocuğun açtığı ‘Sen İzmirsin büyük düşün’ yazılı pankartı gören Yıldırım, kısa süreli şaşkınlık yaşarken, çocukların yanına giderek teşekkür etti. Seçim ofisi açılışı sırasında seslendiği roman vatandaşlar Yıldırım’ı alkış yağmuruna tutarken, mahallelerine geldiği için teşekkür etti. 



Erzincanlılarla buluştu
Erzincan Kültür ve Dayanışma Derneği’nin Kaya Termal Otel Kardelen salonda düzenlediği akşam yemeğine de katılan Yıldırım’ı yaklaşık bin 500 Erzincanlı ayakta alkışlayarak karşıladı. Erzincan’dan İzmir’e gönül köprüsü kuranları sevgiyle selamladığını söyleyen Yıldırım, Türkiye’nin 11 yıllık kalkınma destanını yazdıktan sonra daha güzel bir İzmir için İzmir’de olduğunu kaydeden Yıldırım, “İzmir’de başkan adayı olarak İzmir’i yaşadığı bu çıkmazdan açmazdan kurtarmak için kolları sıvadık yollara düştük” dedi.
“Hizmet her kişinin değil, er kişinin ehlidir”

Hizmet etmenin zor iş olduğunu sözlerine ekleyen Yıldırım, şöyle konuştu; “İçinizde insan sevgisi yoksa, eğer insanı yüceltmiyorsanız, hizmet edemezsiniz. 11 yıl boyunca siz hemşehrilerimizin başını öne eğdirecek hiçbir işimiz olmadı. Erzincan’ı İzmir’de temsil etmek en önemli vazifem oldu. 11 yılı kesintisiz Türkiye’nin bölünmüş havayolları, akılyollarını inşa ede ede bugünlere geldik. Havayolunu halkın yolu yaptık. Yolları böldük, insanları birleştirdik. Hızlı tren özlemini giderdik. Yurdun dört bir yanında hizmet ettik. Şimdide İzmir’de yapacak çok işimiz var. Otopark sorunu, ulaşım sorunu, çöp sorunu, tüm bunları çözeceğiz. Bu söz Binali Yıldırım sözüdür. Yavaş konuşan ama soyadı gibi çok çalışan kardeşinizin sözüdür.”
Yıldırım’ın konuşması sırasında bir vatandaş, “Ey İzmir! Yola çıktı, o yürekli aslan. Hizmetse hizmet. İşte adam gibi adam. Bak size geldi başkan. O çalışkan başkan Binali Yıldırım” yazılı pankart açtığı görüldü.



Kadın adaylara “Yıldırım” mesajlar
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Dünya Kadınlar Günü’nde AK Partili Kadın Meclis Üyesi Adayları ve Kadın Kolları üyeleriyle biraraya geldi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar ve Konak Belediye Başkan Adayı İlknur Denizli’nin de katıldığı toplantıda Yıldırım, tek tek selamlaştığı kadın aday ve üyelerle selamlaştı, gül dağıttı. Kadın eli değmeyen her işin noksan olacağını belirten Yıldırım, “Bir işin içinde kadın duyarlılığı varsa, o iş gerçekten daha başarılı oluyor. O yüzden güzel bir iş yapıldığında “Kadın eli değmiş gibi” diyoruz. Türkiye kadınlar sayesinde 2023’ü planlar hale geldi” dedi. 
“Türkiye kadınlar sayesinde büyüdü”
Kadın eli değdiği için 11 yıldır AK Parti hükümetinin Türkiye’yi büyüttüğüne dikkat çeken Yıldırım, ülkenin geleceğe taşınacak adımların kadınlar sayesinde atıldığını ifade etti. AK Parti’nin 1 milyon 400 bin kadın üyesi olduğunu sözlerine ekleyen Yıldırım, “Bugün 2002 Türkiye’si ile kıyaslanmayacak bir duruma geldik çok şükür. Geleceğe umutla bakan, bugünden 2023’ü, 2071’i planlayan, kurgulayan bir Türkiye var artık” diye konuştu. 

“Kadın, anadır, bacıdır, yardır”
Tarihin her aşamasında kadının üstlendiği önemli görevlere tanıklık ettiklerini kaydeden Yıldırım, şöyle konuştu; “İstiklal mücadelesinde de Nene Hatunlar, Kara Fatmalar, Halide Ediplerin unutulmaz roller üstlendiklerini biliyoruz.Türk kadını tarih boyunca olduğu gibi günümüzde de hayatın her yerinde, her alanında yerini almıştır.Türk milletinin kültüründe de, dini inancımızda da kadın çok önemli yere sahiptir.Kadınlar bizim için, anadır, bacıdır, yardır. Keza sadece İzmir'in değil ülkemizde yetişmiş insan gücümüzün neredeyse yarısını kadınlar oluşturuyor.Zaten; toplumun her katmanında, kamusal alanın her yerinde, kadın hassasiyetinin gözetilmediği bir ülkenin modernleşmesi, çağdaşlaşması, gelişmesi, kalkınması mümkün değildi.”

“Kadınlara büyük görevler düşüyor”
İzmir’deki projelere değinen Yıldırım, en önemli görev ve sorumlulukların kadınlara düştüğünü kaydetti. Yıldırım, “Türkiye’nin en büyük dünyanın ise en büyük ilk 10 limanından biri olacak olan Kuzey Ege Limanı. Türkiye’nin en büyük otoyol projesi olan İzmir-İstanbul Otoyolu ve Körfez Geçiş Köprüsü. Ankara-İzmir arasını 3,5 saate düşürecek olan, İzmir’i çekirdek yüksek hızlı tren ağına bağlayacak olan İzmir-Ankara YHT projesi. Adnan Menderes İç Hatlar Terminali. İzmir-Manisa arasını 15 dakikaya düşürecek Sabuncubeli Tüneli. Kent içi ulaşımına nefes aldıracak Konak Tüneli. Projeler sırasında en önemli görevler, en ağır sorumluluklar siz kadınlara düşüyor.Çünkü sizler bir yandan siyasetten ekonomiye, eğitimden sağlığa, kültürden sanata hayatın her alanında en aktif biçimde roller üstlenirken bir yandan da bu ülkenin gelecek nesillerini yetiştiriyorsunuz.Unutmayın ki sizler kalpleri Türkiye sevdasıyla dolu hizmet gönüllülerisiniz. Bu nedenle Türkiye'nin nereden nereye geldiğini İzmir'imize, gençlerimize en iyi sizler anlatırsınız.

“Bizi iyi anlatacağınızı biliyorum”
Çünkü kadınların iletişimdeki başarısı kabul görmüş bir hakikat olduğunun altını çizen Binali Yıldırım, “Hayat İzmir" başlığı ve "Yüzyılın Şehircilik Hareketi” sloganıyla İzmir'in tüm ilçeleri için toplam 1414 proje hazırladıklarını hatırlattı. Yıldırım sözlerini şöyle tamamladı; “Bu projelerin hepsi 1,5 yıllık titiz bir çalışmanın sonrasında tespit edildi. İzmir'in bu projelere ihtiyacı var. Çünkü bu projeler hayata geçmezse, İzmir yerinde saymaya devam edecek. İzmir'in neden ihtiyacı olduğunu güzel İzmir'imize en iyi şekilde anlatacağınızı biliyorum. İnanıyorum ki, hep birlikte İzmir’e kaplumbağa hızıyla kaybettirilen yılları Yıldırım hızıyla geri vereceğiz. Hepinizin Kadınlar Günü’nü kutlarken, 30 Mart’ın İzmir için güzel günlere açılan bir milat olmasını temenni ediyorum.”
 
 


 
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.