Dolar 32,2633
%-0.03
Euro 35,0683
%-0.05
Altın 2.465,160
%-0.04
Bist-100 10.320,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Zeytinalanı'na ESHOT şoku

Zeytinalanı'na ESHOT şoku

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Şubat 2016'da 90 dakika aktarmalı sistemden çıkardığı ve metropol dışı ilçelere uygulanan aktarmasız tarifeye dahil ettiği Urla'nın Zeytinalanı Mahallesi sakinleri, açtıkları dava sonucu Ocak 2017'de iptal ettirdikleri karara sadece bir ay sevinebildi. Zafer sevincini bir ay yaşayabildiler

  • Ege Postası
  • 02.03.2017 - 15:12

ESHOT, Zeytinalanı mahalle sakinlerinin tarife mücadelesini verdiği Zeytinalanı-F. Altay aktarma hattını tümden iptal etti. Yerine Urla-F.Altay hattı otobüsü Zeytinalanı'ndan yolcu almaya başladı. 

Büyükşehir Belediyesi, Şubat 2016'da İZBAN hattının Torbalı Tepeköy'e uzatılması nedeniyle otobüs güzergahlarında düzenleme yaptı. Bu kapsamda Urla Zeytinalanı, Seferihisar Bademler ile Torbalı'ya bağlı beldeler, 90 dakikalık süre içinde toplu ulaşım araçlarına 2 ve üzeri binişlerin ücretsiz yapılmasını sağlayan aktarmalı sistemden çıkarıldı. Metropol dışı tarife uygulanmaya başlandı. Zeytinalanı-Üçkuyular arasında çalışan 209 No'lu hatla 2.40 TL'den yolculuk yapan İzmirliler, 4.20 TL ödemekle karşı karşıya kaldı. Kapsam dahilindeki mahallelerde uygulama tepki gördü. Zeytinalanı Mahallesi'nde yaşayan Kemal Ocak, iptal davası açtı. Bu arada tarife 2017 yılındaki zamla birlikte 4.56 TL'ye yükseldi. İzmir 2. İdare Mahkemesi fiyat artışını yüksek bulduğu için uygulamayı Ocak 2017'de iptal etti. 

Zeytinalanı sakinleri Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü'nden 209 No'lu hattın mahkeme kararı doğrultusunda yeniden 90 dakika kapsamı içinde eski tarifeye döndürülmesini beklerken bu kez de otobüslerden oldular. ESHOT, mahkeme kararının 2016 yılı tarifesini kapsadığı için tarifeyi şubat ayı süresince de devam ettirdi. Son olarak ise ESHOT Genel Müdürlüğü, bu kez de 209 No'lu hattı kaldırdı. 

ESHOT yetkilileri "UKOME Genel Kurulu Kararı ile 209 No'lu Zeytinalanı - F.Altay Aktarma hattının iptal edilerek yerine Zeytinalanı'na sıklaştırılmış sefer saatleriyle 725 No'lu Urla - F.Altay Aktarma hattı ile hizmet verilmeye başlandı. Önceki uygulamada Zeytinalanı'ndan toplu ulaşımla sadece F. Altay'a ulaşım imkanı sunulurken, yeni uygulama sayesinde Zeytinalanı hem İzmir'e, hem de Urla merkeze toplu ulaşımla bağlanmış oldu" açıklaması yaptı. 

Zeytinalanı sakinleri otobüslerinin kaldırılmasına tepki gösterdi. Urla-F. Altay otobüsünde özellikle sabah ve akşam saatlerinde yoğunluk yaşanacağından yakınıldı. Urlalılar ise Zeytinalanı'na uğrayacak otobüs hattı nedeniyle zaman kaybı yaşacaklarını söyledi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.