Dolar 32,3651
%0.15
Euro 34,9645
%-0.29
Altın 2.325,480
%0.22
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AB Türkiye’yle üyelik görüşmelerini sürdürecek

AB Türkiye’yle üyelik görüşmelerini sürdürecek

Lüksemburg Dışişleri Bakanı Jean Asselborn, Avrupa Birliği'nde (AB) hâkim olan olan görüşün 'köprüleri yıkmamak' yönünde olduğunu belirtti ve AB'nin tek taraflı olarak Türkiye’yle üyelik müzakerelerini sonlandırmaya hazır olmadığını söyledi.

  • Ege Postası
  • 16.10.2017 - 20:45

Lüksemburg Dışişleri Bakanı Jean Asselborn, Avrupa Birliği'nin (AB) şimdilik tek taraflı olarak Türkiye'yle üyelik müzakerelerini sonlandırmaya hazır olmadığını belirtti.

Asselborn, gazetecilerin AB zirvesinde Türkiye'yle üyelik görüşmelerini sonlandırma kararı alınıp alınmayacağı sorusuna yanıt olarak, "Bugünkü toplantıda iki görüş açıklandı. AB'de üstün olan görüş, köprüleri yıkmamak yönünde" dedi.

'ERDOĞAN'IN POLİTİKASINDAN HOŞLANDIĞIMIZ İÇİN YAPMIYORUZ'

Türkiye'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tutumuna uymayan, ona muhalif İzmir gibi şehirlerin olduğuna dikkat çeken Lüksemburglu bakan, "Türk vatandaşların yarısı referandumda ‘evet' oyu vermedi. Türkiye'yle diyalog araçlarını korumamız gerekir. Ama bunu Erdoğan'ın politikasından hoşlandığımız için yapmıyoruz" yorumunda bulundu.

Halihazırda genişleme süreci, gümrük birliği anlaşması ve vize sorununun dondurulduğunu söyleyen Asselborn, "Üyelik sürecinin resmen kesilmesi için en az 9 ülkenin Avrupa Komisyonu'ndan böyle bir kararı açıklamasını talep etmesi gerekiyor.

Avrupa Komisyonu'nun böyle bir yetkisi var. Tüm köprülerin yıkılması için oy birliğine ihtiyaç var" ifadelerini kullandı. 

Henüz bu koşulların oluşmadığı nedeniyle konunu tekrar tekrar gündeme getirilmesinin anlamı olmadığını kaydeden bakan, "Henüz bu noktaya gelmediğimizi düşünüyorum" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.