Dolar 32,5919
%0.36
Euro 34,8601
%0.37
Altın 2.504,820
%0.82
Bist-100 9.680,00
%1.63

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
ABD iş dünyasına Türkiye lobisi

ABD iş dünyasına Türkiye lobisi

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkan Yardımcısı Ender Yorgancılar, 16 Nisan referandumu sonrası ülkemiz üzerinde ekonomik belirsizliğin azalacağı ve öngörülebilirliğinin artmasını beklediklerini söyledi.

  • Ege Postası
  • 21.04.2017 - 15:30

Yorgancılar, “Gelecek umut vaad etmektedir. Belirsizlikler azaldığı için, Türkiye ekonomisi yeniden yüksek büyüme oranlarıyla rayına oturacaktır” dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkan Yardımcısı Ender Yorgancılar, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in başkanlığında Amerika Birleşik Devletleri (ABD) başkenti  Washington’da TOBB, ABD Ticaret Odası ve Türkiye’nin uluslararası camiada rolünün önemine dikkat çekmek için çalışan ve ABD ile Türkiye ikili ilişkilerinin önemi kapsamında faaliyetler yürüten bağımsız, kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan Türk Mirası Vakfı (Turkish Heritage Organization) işbirliğiyle organize edilen toplantıya katıldı. Türkiye’nin potansiyelinin Amerikalı iş insanları ile paylaşıldığı toplantıda konuşan Yorgancılar, Türkiye’nin gerek ülke içinde gerek küresel düzeyde sarsıntılara ciddi bir direnç gösterdiğini vurguladı. Yorgancılar, “Geçtiğimiz yıl, yüzde 2. 9’luk büyüme oranıyla gelişmiş ve gelişmekte olan birçok ülkeyi geride bıraktık. Bu, Türkiye ekonomisinin temellerinin sağlam ve güçlü olduğunu göstermektedir. Referandum sürecinden sonra, ekonomik belirsizliğin azalacağını ve öngörülebilirliğin artacağını beklemekteyiz. Bu nedenle, gelecek umut vaad etmektedir. Belirsizlikler azaldığı için, Türkiye ekonomisi yeniden yüksek büyüme oranlarıyla rayına oturacaktır” dedi. Önümüzdeki süreçte, Türkiye’nin toplum içi kutuplaşmaların azaltılmasına ve yapısal reformlara tekrar odaklanmaya ihtiyacı olduğunu kaydeden Yorgancılar, “İş ve sivil toplum organizasyonları olarak, siyasetçilerimize dürüst geri bildirimlerde bulunmak bizim görevimizdir ve bugünkü toplantının bu amaca katkıda bulunacağını ümit ediyoruz. Ayrıca, Turkish Heritage Organization’a ve tabii ki uzun vadeli ortağımız ABD Ticaret Odası’na bu toplantıyı gerçekleştirmeye imkan verdiği için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.