Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
ABD, Rusya, Türkiye ve İran'a flaş çağrı

ABD, Rusya, Türkiye ve İran'a flaş çağrı

BM Suriye Özel Temsilcisi Mistura'nın danışmanı Jan Egeland, Suriye'ye insani yardım ulaştırmak amacıyla ABD, Rusya, Türkiye ve İran'a 72 saatlik ateşkes sağlanması çağrısında bulundu.

  • Ege Postası
  • 06.04.2017 - 14:20

BM Suriye Özel Temsilcisi Steffan de Mistura'nın danışmanı Jan Egeland, ABD, Rusya, Türkiye ve İran'a 72 saatlik ateşkes için çağrıda bulundu.

Egeland ABD'nin Suriye krizinin çözümüne ilişkin yeni çabasının memnuniyet verici olduğunu söyledi. BM Suriye Özel Temsilcisi Mistura'nın danışmanı Jan Egeland siyasi çözüm için ABD ve Rusya'nın ortak desteğinin gerektiğine vurgu yaptı. 

Egeland Doğu Guta'da 400 bin kişinin mahsur kaldığını hatırlattı. Burası için özel bir anlaşma yapılmasının gereği konusunda, Rusya dahil herkesin hemfikir olduğunu belirtti.

RUSYA'DAN ABD'YE YANIT GELDİ

Rusya, Suriye'nin İdlib kentinde gerçekleşen kimyasal katliam hakkında açıklama yaptı. Kremlin, katliamdan Suriye rejimini sorumlu tutan ABD'nin vardığı sonuçların tarafsız verilere dayanmadığını savundu.

Kremlin’den İdlib’de gerçekleşen saldırı hakkında açıklama geldi.

'ABD'NİN SONUÇLARI TARAFSIZ VERİLERE DAYANMIYOR'

Açıklamada “Suriye konsundaki anlaşmazlıklar ABD ile ilişkimizin doğasında büyük bir değişiklik yaratmaz. İdlib’de olanlar canavarca bir suçtur, ABD’nin vardığı sonuçlar tarafsız verilere dayanmıyor. Kimyasal silahların kullanılması kabul edilemez. Suriye Ordusu’nun kimyasal silahların teröristlerin eline geçmemesini sağlayacağını umuyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Suriye'nin İdlib şehrinde meydana gelen kimyasal saldırının ardından en az 100 kişi hayatını kaybetmişti. 

ABD, İngiltere ve Fransa saldırıdan Esad güçlerinin sorumlu olduğunu belirterek Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin saldırıyı kınayan bir karar tasarısını kabul etmesi çağrısında bulunmuştu.

Rus yetkililer kimyasal gazın, muhaliflere ait bir mühimmat deposunun vurulmasıyla yayılmış olabileceğini öne sürmüştü.

TÜRKİYE OTOPSİ SONUÇLARINI DUYURDU

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, İdlib’de meydana gelen patlama sonrası hayatını kaybeden Suriyelilerin cenazelerinin otopsi yapılmak üzere Adana Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'na geldiğini Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) üyelerinin de otopsi işlemlerine katılarak numuneler aldığını, ilk bulgulara göre şahısların kimyasal boğucu gaza maruz kalmaları sonucu hayatlarını kaybettikleri ve akciğerlerinde yoğun ödem bulunduğunun tespit edildiğini açıkladı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.