Dolar 32,3155
%0.2
Euro 35,0947
%-0.08
Altın 2.293,450
%0.7
Bist-100 9,05
%2.75

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
ABD'yi açık açık tehdit etti!

ABD'yi açık açık tehdit etti!

Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte ABD'yi açık açık tehdit etti. Duterte "elimde çok silahı olan bir arkadaş var" diyerek güç gösterisi yaptı. Duterte'nin bu sözüne ABD'nin ne cevap vereceği merakla bekleniyor.

  • Ege Postası
  • 29.11.2016 - 07:49

Russia Today (RT) televizyonuna özel bir röportaj veren Duterte, Peru'nun başkenti Lima'daki Asya Pasifik Ekonomi İşbirliği (APEC) zirvesi kapsamında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı görüşmeyi ve Filipinler'in Rusya ve Çin ile olan yakınlaşmasını anlattı. 

"PUTİN'LE SADECE DOST OLMAK İSTİYORUM"
Putin'den hiçbir şey talep etmediğini, sadece dost olmak istediğini ifade eden Duterte, "Filipinler'in sadece birkaç ülkeyle sınırlı olmadığını, dünyanın geri kalanıyla iletişim içinde olduğunu tüm dünyaya göstermek istiyorum. Herkesle ticaret yapmak ve diplomatik ilişkiler kurmak zorundayız" dedi.

"SOĞUĞA KATLANAMADIĞIM İÇİN ŞİMDİLİK RUSYA'YA GİTMEYECEĞİM"
Putin'in kendisini Moskova'ya davet ettiğini de belirten Duterte, ancak soğuğa katlanamadığı için şimdilik Rusya'ya gidemeyeceğini söylediğini anlattı.

"YENİ DOSTLARIM RUSYA VE ÇİN İŞBİRLİĞİNE HAZIRIM"
Bir soru üzerine Rusya ve Filipinler arasında savunma işbirliği anlaşmasının mevcut durumundan söz eden Duterte, "1950'lerde bir anlaşma imzaladığımızdan dolayı askeri ittifaklar için hazır değilim. Ancak dünyayı daha barışçıl bir yer haline getirmek için yeni dostlarım Rusya ve Çin ile işbirliğine hazırım. ABD, silah tedarik anlaşmasını iptal etme kararı aldı. Ben de 'Çok silahı olan bir arkadaşım var' dedim" ifadelerini kullandı.

"ABD İLE İTTİFAK HALKIN GENLERİNE İŞLEMİŞ"
Sputnik'in ahberine göre, Duterte, RT muhabirinin, anketlerin Filipinler halkının büyük bölümünün ABD ile ittifakı desteklediğini gösterdiğini anımsatması üzerine ise şunları söyledi: "Bunun nedeni 50 yıldır sömürge olmamız. Bu sizi şaşırtmamalı. Bu artık halkımızın genlerine işlemiş. Ama neden böyle bir karar aldığımı yavaş yavaş onlara anlatıyorum."

"ABD'YE HİÇBİR ZAMAN MİNNETTAR OLMAYACAĞIM"
ABD'ye bakışını da anlatan Duterte, Washington'un Filipinler'i Japon işgalinden kurtardıktan sonra 50 yıl boyunca sömürge olarak kullandığını anımsatarak, bu nedenle hiçbir zaman ABD'ye minnettar olmayacağının altını çizdi. Duterte, tarihin acısını halen kalbinde hissettiğini belirtti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.