Dolar 32,5660
%0.16
Euro 34,8942
%0.67
Altın 2.435,610
%0.11
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Aborjinler Aktiffelsefe'de

Aborjinler Aktiffelsefe'de

Arabaları, cep telefonları, saatleri olmadan, canlı ve cansız her şeyin bir parçası oldukları anlayışıyla, rekabet ve kuşku duygularının bulunmadığı bir yaşam sürdüren Aborjinler, Aktiffelsefe Karşıyaka Şubesi’nin bu haftaki konferansında, tüm yönleriyle ele alınacak.

  • Ege Postası
  • 03.02.2017 - 10:08

Avustralya yerlileri Aborjinlerin sosyal ve kültürel yapıları, doğayla uyum içindeki geleneksel yaşam tarzları, inançları, Aktiffelsefe Karşıyaka Şubesi Uygarlıklar Atölyesi konferans serisi kapsamında  irdelenecek. Aktiffelsefe Karşıyaka Şube Başkanı Filiz Kartal’ın 4 Şubat Cumartesi günü saat 17.00'de vereceği konferansı izleyenler, Aborjinlerin umut, iyimserlik ve sevgi dolu dünyalarına adım atma fırsatı bulacak.

Filiz Kartal, “Uzak ülkeden gelen bilgelik: Aborjinler” adlı konferansla ilgili verdiği bilgide “Aborjinler, dünyanın bir ucunda, bilim ve teknolojiden uzak, ilk yaradılıştan bugüne, kültürlerini masallar ve öykülerle taşıyarak varlığını sürdüren bir toplum. Düş Zamanı dedikleri yaratılış öyküleri, yeryüzünde yaşanagelmiş insanın arayışını ve yolculuğunu anlamak açısından, güncel insana apayrı bir bakış açısı veriyor. Aynı zaman aralığında, aynı gezegende varlığını sürdüren insanlar olarak birbirimizden öğreneceğimiz ne çok şey olduğunu fark ettiğimiz bir yolculuk olacak” dedi. Kartal, bütün evrenle bağlantı duygusunu, Aborjin kültürü aracılığıyla keşfedebilmek için Karşıyakalıları ve bu kültüre ilgi duyan herkesi konferansa davet etti.

Felsefi, kültürel ve hümanist değerler üzerine kurulmuş bir organizasyon olan Aktiffelsefe, bireyin ve toplumun gelişimi için bugüne kadar çok sayıda kültürel, sosyal ve felsefi etkinlik gerçekleştirmiştir. Bu etkinliklerin tamamı gönüllülük ilkesiyle yapılıyor. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.