Dolar 32,5614
%0.07
Euro 34,9699
%0.41
Altın 2.423,710
%0.02
Bist-100 9.722,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Acar'dan Kocaoğlu'na manidar çağrı

Acar'dan Kocaoğlu'na manidar çağrı

Aliağa Çaltılıdere'deki arsa satış polemiği sürerken, Belediye Başkanı Serkan Acar, Başkan Aziz Kocaoğlu'na Facebook'tan seslendi, manidar bir çağrı yaptı. Satış krizinde Acar'dan Kocaoğlu'na manidar çağrı

  • Ege Postası
  • 13.08.2017 - 13:49

Çaltılıdere Mahallesi'nde 461 parseldeki arazinin küçük hisse sahibine değerinden düşük bedelle satıldığı iddiası, ardından CHP'nin teklifiyle arazinin Büyükşehir Belediyesi tarafından alınmasına sıcak bakıldığı haberleriyle devam eden arsa krizinde flaş gelişme yaşandı. Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na sosyal medyadan seslenerek, önce 'asli işlerini' hatırlattı, ardından da arsayı gerçekten almak istiyorsa, hemen resmi başvuru yapmasını istedi. 

Facebook'taki sayfasından "İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın,
Aziz Kocaoğlu Beyefendinin dikkatine" diye başlayan bir paylaşımda bulunan Acar,
"Normal şartlarda Büyükşehir belediyeleri ile ilçe belediyelerinin ve ya diğer kamu kurum ve kuruluşlarının iletişimlerinin sosyal medya ve basın üzerinden yapılmaması gerekirken,takip ettiğim üzere bu mecralar üzerinden Aliağamızdaki 461 parsele talip olduğunuzu öğrenmiş bulunmaktayım. Bu talebiniz basın ve sosyal medya üzerinden olduğu için bende bu açıklamayı basın ve sosyal medya üzerinden yürütmek zorunda kaldım" dedi. 

SIRT SIVAZLAYIP GÖNDERME...

Acar paylaşımında, 461 parselin takdir komisyonu raporu ve satın almak isteyen diğer hisse sahibinede bildirilen tutarının 14.866.380,54 TL+ KDV olduğunu belirterek, "Takdir buyurursunuz ki siz talipseniz 3. şahıs pozisyonunda bulunduğunuzdan, satın alma talebinizin Aliağa Belediye Meclisi'ne gelmesi ve meclisten onaylanması gerekmektedir.
Bu konu ile ilgili eğer yine bir oyalama,sırt sıvazlayıp gönderme, bakarız alırız yaparız açıklaması değil de niyetinizde gerçekten ciddiyseniz Pazartesi mesai bitimine kadar talebinizi resmi olarak belediyemize yapmanızı önemle rica ederim, zira Aliağa'nın kaybedecek zamanı yoktur. Eğer bu talebinizi resmi olarak yapar iseniz meclisi olağanüstü tek madde ile toplar ve onaydan geçirir satışı hemen yapabiliriz" dedi. 

"Bu konu ilçe başkanınızın belirttiği üzere DEVASA SATIN ALMA ve DEVASA PROJE olarak nitelendirilmiş olsa bile, bu vesile ile HADDİME DÜŞEREK Aliağamızdaki 3 yıldır bekleyen, defalarca görüşmemize rağmen birtürlü YAPMADIĞINIZ veya BECERİP YAPAMADIĞINIZ veya OYALAYIP YAPMAYACAĞINIZ veya ÖNEMSEMEDİĞİNİZ ASLİ İŞER'inizi hatırlatmak isterim" diyen Acar, işleri şöyle sıraladı:

"Asli İşiniz 1- Şakran Beldemizin kanalizasyon işlerinin yapılması
Asli işiniz 2- Yeni Mahalle ve Kurtuluş Mahallelerimizin alt yapı işlerinin bitirilip bizim asfaltlayabilmemiz için teslim etmeniz.
Asli işiniz 3- Aliağayı sinekten kurtarmak.
Asli işiniz 4- Koskoca Aliağa'mızda 1 tane İzsu tamir ekibi var.Ekip sayısını arttırıp patlamaların günlerce tamir edilememesi,suyun içinde insanlarımızın sürekli susuzluk çekmemesininin önüne geçmek.
Asli işiniz 5- Taahhüt ettiğiniz üst geçitleri yapmanız.
Asli işiniz 6- Karakuzu köyümüzün Dere ıslahının yapılması
Asli işiniz 7- Yukarı Şehitkemal, Cinderesi ve sizlere defalarca yazıp çizip verdiğimiz köylerin kanalizasyonlarını yapmanız.
Asli işiniz 8- Gemi Söküm ve Küçük Sanayi Sitemize su bulup getirmeniz.
Asli işiniz 9- ESHOT'un 90 dakika uygulamasını Aliağaya'da lütfetmeniz.
Asli işiniz 10- Büyükşehire ait yolları ve peyzajlarını yapmanız.
Asli işiniz 11- 2.5 yıldır yapımına devam ettiğiniz küçük hizmet birimi binanızı bitirmeniz.
Asli işiniz 12- Helvacı Beldemizin Yağmur suyu kanallarını yapmanız.
Asli işiniz 13- Kent Meydanı ve Otoparkının yapılması işi"

Acar, açıklamasını, "Zannedersem yine ilçe başkanınızın gazı ile ikinci defa bir açıklamada bulundunuz. Her ne kadar açıklamanız memnuniyet verici olsada bu vesile ile tekrar hatırlattığım ASLİ İŞLER'nizi (yaklaşık 100.000.000 TL'nin üstünede) yaptıktan sonra TR95 0001 2009 7270 0007 000005 Nolu hesaba yukarıdaki bedeli yatırarak birde hisse sahibinden önce bu arsayı satın alırsanız Aliağa halkı olarak çok memnun kalacağız. Gururla açıkladığınız Türkiye'nin en sağlam,borçsuz, kredi notu en yüksek,en iyi yatırım yapan Büyükşehir Belediyemize güvenimizin sarsılmaması dileklerimle" diye konuştu. 

Aliağa'da flaş gelişme

'Ballı satış' iptal mi edilecek MHP’li başkandan ballı satış iddialarına videolu yanıt

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.