Dolar 32,2552
%0.04
Euro 34,7840
%-0.05
Altın 2.448,840
%0.67
Bist-100 10.219,00
%-0.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Açlık grevi yapan öğretim üyelerine İzmir'den destek

Açlık grevi yapan öğretim üyelerine İzmir'den destek

​OHAL kapsamında çıkarılan KHK ile görevlerinden ihraç edildikten sonra açlık grevine başlayan araştırma görevlisi Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça'ya, İzmir'den de destek geldi.

  • Ege Postası
  • 12.05.2017 - 10:57

Sendika, siyasi parti ve dernek üyeleri adına açıklamayı yapan Coşkun Üstelci, "Nuriye Gülmen ve Semih Özakça, 184 gündür Ankara'da İnsan Hakları Anıtı önünde 'işimiz geri istiyoruz' diyerek hepimiz için umudu elle tutulur, gözle görünür hale getirdiler. Bu iki kamu emekçisi 64 gündür ise açlık grevi yapıyorlar. Gelinen aşamada yaşam ile ölüm arasındaki ince sınırı çoktan aştılar. Akıl ve vicdan sahibi olan herkesi duyarlı olmaya çağırıyoruz" dedi.

15 Temmuz darbe teşebbüsünden sonra kabul edilen OHAL kapsamında çıkartılan KHK ile araştırma görevlisi Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça, ihraç edildi. Bu süreçten sonra açlık grevine başlayan iki araştırma görevlisine İzmir'den de destek geldi. Kentteki sendika, siyasi parti ve dernek üyeleri adına açıklamayı Coşkun Üstelci, yaptı. Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın, 184 gündür Ankara'da İnsan Hakları Anıtı önünde 'işimizi geri istiyoruz' sözleriyle umudu elle tutulur, gözle görünür hale getirdiklerini söyleyen Coşkun Üstelci, "Türkiye'nin demokrasi ve insan hakları tablosu, OHAL ile iyice karanlık bir görünüm kazandı. Başta hak örgütleri olmak üzere sivil toplum örgütlerinin kapatılıp örgütlenme özgürlüğünün yok edilmesi gibi pek çok şey bu karanlık tablonun unsurlarını oluşturuyor. Ancak ne yaparlarsa yapsınlar boyun eğmeyeceğiz ve sonuna kadar direnip bu gidişata dur diyeceğiz. Çünkü onurumuzu, vicdanımızı ve cesaretimizi hiçbir şekilde teslim alamadılar. Nuriye Gülmen ve Semih Özakça, 184 gündür Ankara'da İnsan Hakları Anıtı önünde 'işimiz geri istiyoruz' diyerek hepimiz için umudu elle tutulur, gözle görünür hale getirdiler. Bu iki kamu emekçisi 64 gündür ise açlık grevi yapıyorlar. Gelinen aşamada yaşam ile ölüm arasındaki ince sınırı çoktan aştılar. Bizler, insan hakları, barış ve demokrasi savunucusu kurum ve kişiler olarak her koşulda ölümü değil yaşamı korumak ve konuşmak istiyoruz. Bu nedenle akıl ve vicdan sahibi olan herkesi Nuriye Gülmen, Semih Özakça ve Kemal Gün için duyarlı olmaya ve harekete geçmeye çağırıyoruz" dedi. Coşkun Üstelci, hükümeti, bu görmezden gelme tutumunu sonlandırmaya, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın işe iade taleplerini derhal yerine getirmeye davet etiklerini de söyledi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.