Dolar 32,3823
%0.2
Euro 35,0462
%-0.05
Altın 2.326,580
%0.27
Bist-100 9,10
%0.26

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Adalet Yürüyüşü’ne mermili provokasyon

Adalet Yürüyüşü’ne mermili provokasyon

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun partisinin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasının ardından Ankara'dan başlattığı 'Adalet Yürüyüşü’nde İstanbul'a yaklaştıkça gerilim artıyor.

  • Ege Postası
  • 28.06.2017 - 09:13

Yürüyüş bugün 14. gününde Düzce'den başladı. Kılıçdaroğlu'nun, Adalet Yürüyüşü’nün 13’üncü gecesini geçirdiği Düzce Kalıcı Konutları yolu üzerinde Cumhuriyet Mahallesi mevkisindeki kamp alanının önüne bir kamyondan hayvan gübresi dökülmüştü. Bugün de yürüyüş kortejinde yol üzerindeki bir mermi dikkat çekti. Yürüyüşe katılanlar merminin yoldan geçen bir arabadan atıldığını söyledi. CHP lideri, bu sabah yürüyüş öncesi yaptığı kısa açıklamada ''Hiç kimse buna engel olmasın biz her türlü baskıya her türlü provokasyona hazırlıklıyız'' dedi. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, parti otobüsünden provakasyonlara karşı dikkatli olunması uyarısında bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasının ardından başlattığı ’Adalet Yürüyüşü’nün 14’üncü Düzce’de yaptığı basın toplantısıyla başladı.

Kılıçdaroğlu, yürüyüşünün 14’üncü gününe başlarken yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi:

“Yine güzel bir gün. Güneşimiz var. Olağanüstü güzel bir doğamız var. Yürüyüşümüz her geçen gün daha bereketli hale geliyor. Zaman zaman sizlerin de tanık olduğu protestolar oluyor. Ama bizim ellerimiz hiçbir zaman şiddete kalkmadı ve kalkmayacak. Tam tersine her provokasyondan sonra gerek ben, gerek arkadaşlarım ve gerekse yürüyüşe katılan arkadaşlar hep birlikte alkışlıyoruz. Bu bizim adalete olan tutkumuz güzel bir örnek olması açısından son derece önemli. Adalet, adalet, adalet dedik ve bu bağlamda yürüyüşümüze devam ediyoruz. Azimliyiz kararlıyız. İstanbul’a kadar gülerek eğlenerek kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz. Hiç kimse buna engel olmasın biz her türlü baskıya her türlü provokasyona hazırlıklıyız. 12 maddelik bir uyarı metni hazırlamıştık. Katılımcıların tamamı bu genelgeye uydular. Tüm katılımcılara teşekkür ediyorum. Bizi sevgi ve hoşgörü ile karşılayan Düzce halkına da teşekkürlerimi iletiyorum.”

BOZKURT İŞARETİ YAPAN GENCE ALKIŞLI DESTEK

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, daha sonra elinde "adalet" yazılı dövizle yürüyüşüne başladı.  Kılıçdaroğlu'nun bulunduğu kortej, "Hak, hukuk, adalet" sloganları atarak Sakarya istikametinde ilerlerken Düzce şehir merkezinde bozkurt işareti yapan bir genç Kılıçdaroğlu'nun yanında bir süre yürüdü. Yürüyüşe katılan vatandaşlar bozkurt işareti yapan gence alkışlayarak destek verdi. Yürüyüşte ÖDP Genel Başkanı Alper Taş da bulunuyor. 

DP GENEL BAŞKANI UYSAL DA KATILDI

Kılıçdaroğlu, daha sonra Sakarya yönüne doğru yürüyüşe geçti. Kılıçdaroğlu, kenti ikiye bölen D-100 kenarında yürürken kendisini destekleyenlere selam verdi. Küçük protestolar da yaşandı. Polis tepki gösterenlerin önünde önlem aldı. İlk etabın sonuna doğru Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal ile Sosyalist Enternasyonal Genel Sekreteri Luis Ayala da yürüyüşe katıldı 'Adalet Yürüyüşü'ne katılarak Kılıçdaroğlu’na destek verdi.

Kılıçdaroğlu’nun yanında yürüyen Gültekin Uysal, Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı yürüyüşe 1000 partili ile destek verdiklerini söyledi. Uysal, 2015 yılındaki seçimlerde partinin sloganının da 'Herkes için adalet, herkes için demokrasi, herkes için zenginlik' olduğunu hatırlatarak CHP liderinin başlattığı yürüyüşe destek verme kararı aldıklarını ifade etti.

İlk etap Düzce çıkışındaki Küçük Sanayi Sitesi mevkisinde sona erdi ve mola verildi.

Sosyalist Enternasyonal Genel Sekreteri Luis Ayala yürüyüşe katıldı

YÜRÜYÜŞ KORTEJİNDE MERMİ

Düzce çıkışına 500 metre kala grupla birlikte yürüyen Kılıçdaroğlu’nun önünde yolda bir tabanca mermisi olduğu görüldü.  Saat 10.15 sıralarında Kılıçdaroğlu’nun 10 metre önünde yerdeki tabanca mermisinin farkedilmesi üzerine polisler, hemen etrafını çevirip önce fotoğrafını çektiler. Ardından mermiyi yoldan aldılar. Bu sırada basın mensuplarının görüntü çekmeye çalışması sırasında küçük çaplı bir kargaşa yaşandı. Yürüyüşe katılanlar merminin yoldan geçen bir arabadan atıldığını söyledi. Kısa süreli bir duraklamanın ardından yürüyüş normal şekilde devam etti.

DÜN GECE KILIÇDAROĞLU'NUN KONAKLAYACAĞI TESİSİN ÖNÜNE GÜBRE DÖKÜLDÜ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Adalet Yürüyüşü’nün 13’üncü gecesini geçirdiği Düzce Kalıcı Konutları yolu üzerinde Cumhuriyet Mahallesi mevkisindeki kamp alanının önüne bir kamyondan hayvan gübresi döküldü. Kılıçdaroğlu’nun karavanda kaldığı alana saat 21.30 sıralarında yaklaşan 78 AR 958 plakalı kamyon, bir anda damperini kaldırırak gübre boşaltıp yola devam etti. Kamp alanında yürüyüşe katılanlar ne olduğunu anlayamazken güvenliği sağlayan polis ekipleri kamyonun peşinden koştu. Kamyon yaklaşık 500 metre uzaklıkta terk edilmiş halde bulundu, sürücü ise bulunamadı. Yapılan incelemede kamyonun E.B.’ye ait olduğu, ancak sürücünün farklı olduğu tespit edildi. Kamp alanında kötü kokuya neden olan gübre yığını bir süre sonra Düzce Belediyesi ekipleri tarafından temizlendi.

CHP'nin kampına tezek döken sürücü gözaltında

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.