Dolar 32,4975
%0.15
Euro 34,8048
%0.24
Altın 2.488,190
%1.05
Bist-100 9.554,00
%0.25

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Adnan Saygun’da 97. yıl coşkusu

Adnan Saygun’da 97. yıl coşkusu

Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde düzenlenen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Özel Konseri’nde İzmir Devlet Senfoni Orkestrası’yla birlikte sahne alan Konak Belediyesi Gençlik Korosu muhteşem bir konsere imza attı. Adnan Saygun’da 97. yıl coşkusu

  • Ege Postası
  • 21.05.2016 - 11:23

97. yıl coşkusunun marşlarla dile getirildiği konserin açılışında okunan İstiklal Marşı, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın şefliğinde seslendirildi.

Konak Belediyesi ve İzmir Devlet Senfoni Orkestrası işbirliğinde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Özel Konseri düzenlendi. Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen konsere İzmirliler yoğun ilgi gösterdi. Konseri Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak, belediye meclis üyeleri ile çok sayıda davetli izledi.

ORKESTRA ŞEFİ PEKDAŞ

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde genç solistler ve Konak Belediyesi Gençlik Korosu’nun sahne aldığı konserin açılışında orkestraya Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş şeflik yaptı. İzmir Devlet Senfoni Orkestrası Müdürü Ender Ünal’ün daveti üzerine sahneye çıkan Başkan Pekdaş’ın yönetiminde orkestra İstiklal Marşı’nı seslendirdi. Deneyimli orkestraya üyelerine yaptığı şefliği layıkıyla yerine getiren Başkan Pekdaş, uzun süre alkış aldı.

Pekdaş, “Bu yıl 19 Mayıs’ı gençlerimizle ve İzmir Devlet Senfoni Orkestrasıyla birlikte anlamlı bir şekilde kutlamak istedik. Marşlarımızla, milli duygularımızla kutlayalım istedik. Çünkü gerçekten zor ve karanlık günlerden geçiyoruz. Bundan 97 yıl önce Büyük Atatürk ve arkadaşları, ülkenin bağımsızlığının ve özgürlüğünün kendi hayatlarından, makamların ve rütbelerinden üstün olduğunu göstererek, bu makamları bir çırpıda bir kenara iterek, ülkemizin bağımsızlığı için büyük bir yürüyüş başlattılar. O yürüyüş Milli Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyetin kurulmasıyla taçlandı. Bu Cumhuriyetin, bağımsız, laik ve demokratik bir Cumhuriyet, bir hukuk devleti olması için de çok mücadele verildi. Hala bu mücadele veriliyor. Bu mücadele nedeniyle her gün şehit haberleriyle uyanır olduk. Her gün yüreğimiz kanıyor, acılar çekiyoruz. Bu acı günlerin biran önce bitmesi bizim temennimiz. Bu acı günlerin bitmesi için bizim 19 Mayıs ruhuna ihtiyacımız var. Sanatın iyileştirici etkisine ihtiyacımız var. İşte bu nedenle İzmir Devlet Senfoni Orkestrası’yla birlikte 19 Mayıs’ı kutluyoruz. O günlerin ruhuna sahip çıkmak, Türkiye’deki karanlık günlerin sona ermesi için hep birlikte mücadele etmek, hep birlikte umut etmek istiyoruz” dedi. Konuşmasın ardından Pekdaş’a İzmir Devlet Senfoni Orkestrası Müdürü Ender Ünal, desteklerinden ötürü teşekkür plaketi sundu.

GENÇ SESLER HAYRAN BIRAKTI

Açılış seremonisinin ardından Şef Nesrin Bayramoğulları yönetimindeki İzmir Devlet Senfoni Orkestrası, Bellini, Mozart ve Weber gibi klasik müziğin dünyaca isimlerin bestelerini seslendirdi. İlgiyle izlenen konserde genç solistler de dinleyenleri eşsiz bir müzik yolculuğuna çıkardı. Konserin ikinci bölümünde ise sahneye bu kez 33 kişilik Konak Belediyesi Gençlik Korosu çıktı. Koro Şefi Anıl Altınsoy yönetiminde marşlar seslendiren gençler, 19 Mayıs’ın 97. yıl coşkusuna yakışır bir konsere imza attı. Günün anlam ve önemine uygun marşlara dinleyiciler de ellerindeki Türk Bayraklarını sallayarak eşlik etti. ‘Hoş Gelişler Ola’, ‘Gençlik’ ve ‘İzmir’ marşlarının seslendirildiği konser salonda bulunan herkesin ayağa kalkarak söylediği,  ’10. Yıl Marşı’ ile son buldu. İzleyicilerden gelen yoğun istek üzerine koro 10. Yıl Marşı’nı bir kez daha söyledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.