Dolar 32,5152
%0.32
Euro 34,5742
%0.23
Altın 2.503,390
%0.81
Bist-100 9.548,00
%-1.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Afet mağduru üreticiye Büyükşehir desteği

Afet mağduru üreticiye Büyükşehir desteği

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yoğun kar ve dolu yağışlarından zarar gören Menderes ve Kirazlı üreticilere yardım eli uzattı. Büyükşehir afet mağduru üreticiyi unutmadı

  • Ege Postası
  • 14.02.2017 - 10:22

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yaşanan doğal afetlerden olumsuz etkilenen Menderes ve Kirazlı üreticilere sahip çıktı. Belediye Meclisi'nde onaylanan karara göre Büyükşehir Belediyesi, Ocak ayında Menderes'te gerçekleşen kar yağışı ve don olayından seraları zarar gören üreticilere maddi destekte bulunacak. Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından yapılan hasar tespiti doğrultusunda, üreticilere uğradıkları zarar oranına göre destek verilecek. Bu kapsamda, yüzde 20’ye kadar zarar gören üreticiye bin TL, yüzde 21 ile 40 arasında zarar gören üreticiye 2 bin T L, yüzde 41 ile 60 arasında zarar gören üreticiye 3 bin TL, yüzde 61 ile 80 arasında zarar gören üreticiye 4 bin TL, yüzde 81 ile 100 arasında zarar görenlere 5 bin lira maddi destekte bulunulacak.

Büyükşehir Belediye Meclisi'nin verdiği karar sonrası Başkan Aziz Kocaoğlu Meclis'e, Görece eski Belediye Başkanı, Meclis Üyesi Mustafa Öztürk de Kocaoğlu ve Meclis'e teşekkür etti. 

Kiraz da unutulmadı

Büyükşehir Belediyesi, Kiraz ilçesinde Ağustos ayında yaşanan doludan zarar gören üreticilerin, aynı alana ekilmek için ihtiyaç duydukları tohumun da yüzde 25'ini karşılayacak. Üreticiler, Büyükşehir Belediyesi'nin desteğinde aldıkları tohumları bahar aylarından itibaren tarlalarına ekecekler ve yeni mahsullerine kavuşacaklar. Bu kapsamda önümüzdeki süreçte Ziraat Odası ile protokol imzalanacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.