Dolar 32,3289
%0.24
Euro 35,0509
%-0.2
Altın 2.281,720
%0.18
Bist-100 9,00
%2.18

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Afro-Türkler Pekdaş’a konuk oldu

Afro-Türkler Pekdaş’a konuk oldu

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Türkiye’de kurulmuş ilk ve tek Afro-Türk derneği olan Afrikalılar Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’nin yöneticilerini makamında ağırladı.

  • Ege Postası
  • 20.07.2017 - 10:32

Konak Belediyesi’nin Basmane’deki hizmet binasında gerçekleşen buluşmaya Dernek Başkanı Şakir Doğuluer, derneğin kurucu başkanı olan ve geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden Mustafa Olpak’ın eşi Güler Gültekin Olpak, Beyhan Türkkollu ve Avukat Orhan Çetin katıldı.

DANA BAYRAMI’NI DÜNYA DUYDU

İzmir’in kalbi Konak’ın içinde her daim farklı renk, kültürleri barındıran; farklı kimliklere kucak açmış bir kent olduğunu dile getiren Başkan Pekdaş, iki yıldır ev sahipliği yaptıkları Afro-Türklerin geleneksel ‘Dana Bayramı’nın da bunun en güzel örneklerinden biri olduğunu söyledi. 2006’da merhum Mustafa Olpak başkanlığında kurulan Afrikalılar, Kültür, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği tarafından yeniden kutlanmaya başlanan ‘Dana Bayramı’nın Konak Belediyesi’nin destekleriyle artık uluslararası bir nitelik kazandığını dile getiren Pekdaş, Afrika’da yağmur mevsimi öncesinde kutlanan bereket şenliklerinin yüzlerce yıl sonra İzmir’de de kutlanıyor olmasının önemine değindi. Bu yıl iki gün kutlanan ve renkli görüntülere sahne olan Dana Bayramı’na İzmir ve çevresinde yaşayan Afro-Türklerin yanı sıra çeşitli ülkelerden araştırmacıların ve gazetecilerin de katıldığını dile getiren Pekdaş, gelecek yıl da İzmir'de Dana Bayramı coşkusunu en iyi şekilde yaşatacaklarını söyledi.

OLPAK’IN ADI YAŞATILACAK

Ziyarette Dernek Başkanı Şakir Doğuluer de kendilerine desteğini esirgemeyen Başkan Pekdaş’a teşekkür etti. İki yıldır Dana Bayramı’nı Konak Belediyesi’nin destekleriyle gerçekleştirmekten duydukları mutluluğu dile getiren Doğuluer, önümüzdeki yıllarda da bu güzel işbirliğinin sürmesini diledi. Derneğin kurucu başkanı olan ve geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden Mustafa Olpak’ın eşi Güler Gültekin Olpak ise Konak sınırları içerisinde kalan bir parka eşinin adının verilmesini talep etti. Mustafa Olpak’ın Afro-Türklerin dernekleşmesini sağlayan önemli bir kişi olduğunu belirten Başkan Pekdaş da Konak’ta uygun bir parka Olpak’ın adının verilmesinin kendileri için de onur verici olacağını söyledi. Başkan Pekdaş, konuyla ilgili gerekli çalışmaların en kısa zamanda yapılacağının sözünü verdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.