Dolar 32,3651
%0.15
Euro 34,9645
%-0.29
Altın 2.325,480
%0.22
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ağaçlıyol'da parsele özel imar izni

Ağaçlıyol'da parsele özel imar izni

İzmir'in yükselen değeri ve gökdelenlerin peşi sıra yükseldiği yeni kent merkezine komşu Ağaçlıyol'da yine rantın önünü açan bir gelişme yaşandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yaptığı parsele özel imar düzenlemesiyle eski sanayi tesislerinin bulunduğu alanları ticaret ve konut yatırımlarına açtı. Ağaçlıyol'da parsele özel imar izni

  • Ege Postası
  • 16.05.2017 - 11:40

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Ağaçlıyol'da uzun yıllar incir fabrikası olarak işletilen araziler de yatırıma açıldı. Akça Holding tarafından işletilen eski sanayi tesisleri için özel düzenlemeye giden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı söz konusu alanı ticaret merkezi ve rezidans alanı ilan etti.

AĞAÇLIYOL'DA TARTIŞMALI DÜZENLEME

Kamu arazilerinin özelleştirilme yoluyla satışı ve peşi sıra gelen imar düzenlemeleriyle rant tartışmalarına konu olan Bornova Ağaçlıyol'da Ankara'dan yine tartışmalı bir hamle geldi. Belediyelerin imar yetkisini by-pass eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı eski sanayi tesisleri ve fabrikalar ile resmi kurum taşınmazlarının yer aldığı bölgede yüz milyonlarca liralık bir imar düzenlemesinin altına imza attı.

BAKANLIKTAN REZİDANS VE TİCARET MERKEZİ İZNİ

Uzun yıllar incir işletme tesisi ve üretim fabrikaları olarak hizmet veren ve toplam büyüklüğü 10 bin metrekareye ulaşan dev arazi ticaret merkezi ve konut alanı ilan edildi. Üniversite Caddesi üzerinde, Yaşar Üniversitesi, DSİ, TEDAŞ, Karayolları gibi resmi kurumlara komşu, metro hattı karşısındaki atıl vaziyetteki tesis arazilerinin değeri yapılan son imar değişikliğiyle birlikte binlerce kat arttı.

ÖNCE RİSKLİ YAPI İLAN EDİLDİ, SONRA TİCARETE AÇILDI

Geçtiğimiz yıllarda riskli yapı ilan edilen, ardından da kentsel dönüşüm kapsamına alınan eski tesis yapılarının yer aldığı araziye özel imar değişikliğine çevrede devam eden rezidans ve ticaret merkezi yatırımları referans gösterildi. Kamuya terk oranını da düşüren bakanlık parseldeki inşaat iznini de arttırırken, hazırlanan yeni imar planları bir ay süresince askıya çıktı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.