Dolar 32,3178
%0.21
Euro 35,0683
%-0.15
Altın 2.309,390
%1.4
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti'de aday belirleme sürecinde kriterler belirlendi

AK Parti'de aday belirleme sürecinde kriterler belirlendi

AK Parti'de kongre takviminin netleşmesinin ardından adayların taşıması gereken kriterler de belirlendi. Buna göre aday olmak isteyen ancak kamuda çalışan, kamudan özel ya da tüzel kişi üzerinden ihale ve taşeron iş yapanlar il ve ilçe başkanı olamayacak. Ayrıca kriterler arasında kadın kolları konusunda. Kota uygulamasında ki boşluğunda giderilerek kadın ve genç kadın kotalarının ayrı ayrı ele alınacağı ifade edildi. Adayların üniversite mezunu olması şartı getirildi. AK Parti'de aday belirleme sürecinde kriterler belirlendi

  • Ege Postası
  • 14.08.2017 - 15:25

YAĞMUR UYGUR / EGEPOSTASI- Ankara kaynaklarından edinilen bilgiye göre bu dönem en önemli kriterlerden biri akrabalık kriteri olarak açıklandı. İlçe başkanı ve yönetiminde yer alanlar milletvekili, belediye başkanı, il ve ilçe başkanlarının eşi ile ikinci dereceden akrabalığı olmayacak. Aynı zamanda ikinci dereceden akrabalar ve eşler aynı anda aynı yönetim kurullarında yer alamayacak. Kadın ve gençlik kotasının bu dönem tam anlamı ile uygulanması için çalışmalara ağırlık verileceğini ifade eden kaynaklar " İl ve ilçe yönetimlerinin yüzde 30’u kadın yüzde 30’u, 35 yaşının altındaki gençlerden oluşacak. Kadın ve gençlik kotasında birçok ilçede ve hatta ilde 35 yaşın altında gösterilen genç kadın aynı zamanda kadın kotasında da gösterilerek, kadın ve gençlik kotası bir arada kullanılıyordu. Bu dönem bunun yapılmamasına dikkat edilecek" dedi.

İHALE KONUSUNA DİKKAT

AK Parti il ve ilçe yönetimlerinde görev alacak isimler için bu yıl özellikle en önemli kriterlerden biri il ve ilçe başkanı olacak isimlerin kamu ile özel ya da tüzel kişi üzerinden ihale aracılığı ile iş almaması olarak belirtildi. Partinin bu kriteri uygulama konusunda çok hassas davranacağı vurgulanarak "Kamu ile ihale alan, kamu ile taşeron ilişkisi olanlar il ve ilçe başkanı olamayacak" denildi.

ÜNİVERSİTE MEZUNU BAŞKAN DÖNEMİ

Eğitim kriterinin de sıkı uygulanacağı belirtilerek "Özellikle farklı mesleklerin il ve ilçe yönetimlerinde yer almasına özen gösterilecek yönetim kurullarında yer alacakların yüzde 30’unun yüksekokul mezunu olmasına dikkat edilecek. Ayrıca ilçe başkanları ve il başkanlarının tamamının üniversite mezunu olması şartı aranacak" bilgisini paylaştı.

İSTİFA EDECEKLER

Ayrıca ilçe yönetimlerinde yer almak isteyen isimlerin kamudaki görevlerinden istifa etmeleri gerektiği belirtildi. Kriter"Siyasi partilere üye olmasında yasal sakınca olmayan kişilerden, kamu kurum ve kuruluşlarında veya bunlara bağlı şirket, teşebbüs, teşekkül ve iştiraklerde çalışanlar, bu görev ve hizmetlerinden ayrılmadıkça ilçe başkanı olmayacak. Ayrıca belediyelerde çalışanlar da il ve ilçe yönetimlerinde yer almayacak" şeklinde ifade edildi.

Parti yönetimlerine muhtarlarında alınmaması için çalışma yapıldığını hatırlatan kaynaklar "Geçtiğimiz dönem bu durum değiştirildi. Bu dönem de aynı kriter devam edecek. İl ve ilçe yönetimlerinde mahalle muhtarlarına, belediye meclis üyelerine yer verilmeyecek" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.