Dolar 32,6022
%0.27
Euro 34,7806
%0.34
Altın 2.410,780
%-0.91
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti'de gündem Şeb-i Arûs!

AK Parti'de gündem Şeb-i Arûs!

AK Parti İzmir Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Birim Başkanları toplantısı İl Başkan yardımcısı Nazmi Yılmaz’ın Başkanlığı’nda gerçekleştirildi. Toplantı gündeminde AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nca düzenlenecek olan “Mevlânâ, Şeb-i Arûs” etkinliği görüşüldü.

  • Ege Postası
  • 16.12.2016 - 15:10

AK Parti İzmir İl Başkanlığınca 18 Aralık 2016 Pazar günü İzmir Konak’ta yer alan Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek Mevlânâ Celaleddin-i Rumi’nin Hakk’a vuslatının 743. Yıl dönümü vesilesiyle düzenlenecek “Şeb-i Arûs” etkinliğinin koordinasyonunu sağlayan AK Parti İzmir İl Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanlığı İzmir’den birçok sivil toplum kuruluşunun da davetli olduğu organizasyonda birçok sürpriz gerçekleştirmeyi planlıyor.

Organizasyon öncesinde gerçekleştirilen toplantıda hazırlıklara ilişkin İlçe Birim Başkanlarına bilgi veren AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Nazmi Yılmaz, “Hepimizin bildiği üzere ülkemiz sıkıntılı günlerden geçmektedir. 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında verdiğimiz şehitlerimiz ile birde terör örgütü PKK’nın gerçekleştirdiği hain bombalı saldırı ile maalesef 44 fidanımızı şehit ederek vatan sevgisi ile yandıkları topraklarının bağrından koparmıştır. Terör her kim olursa olsun ve her nereden gelirse gelsin millet olarak biz teröre karşı asla boyun eğmeyeceğiz ve sonuna kadar teröre de lanet olsun diyoruz. Tüm bunlara karşılık olarak da biliyorsunuz ki ülkece yaşadığımız bu süreç içerisinde birlik ve beraberlik duygularımızı pekiştirmek üzere milletçe bizi bir araya getirecek; tek bir ümmet olma bilincimizi yeniden öne çıkaracak çok önemli tasavvufi değerlerimiz var. Bu değerler arasında öyle bir tanesi var ki o da; Mevlânâ Celaleddin-i Rumi’dir. Yaşadığı yıllar boyunca ümmet olma bilincini, İslam’ı ve güzelliklerini en güzel şekilde ifade ederek gelecek nesillere ulaşmasını sağladı. “Ne olursan ol yine gel” ve “Kusurları örtmede gece gibi ol” diyerek kalplerimize dokunan bu büyük zâtı anmak ve geleceğimizin nesillerine bu mirası aktarmak bizim için ayrı bir onur ve gurur kaynağıdır. Bu düşünce ve duygu yoğunluğu içerisinde milli birlik ve beraberlik mücadelemiz yolunda Mevlana’yı bizde Hakk’a vuslatı’nın 743. yıl dönümünde anıyoruz. İstedik ki anarken bir farklılık yapalım. Bu kapsamda Denizli’den özel bir ekibi programı gerçekleştirmeleri üzerine davet ettik. İnanıyoruz ki, Denizli ekibimiz sergileyecekleri gösterimler ile birbirinden güzel dini ve tasavvufi motifleri kalplerimize nakış olarak ilmek ilmek işleyecekler. Bu duygu yoğunluğumuzu da tüm davetli Sivil Toplum Kuruluşları ve teşkilatlarımızla bir arada yaşayacağız. Özellikle Sivil Toplum Kuruluşlarımızdan etkinliğimize katılım noktasında yoğun talep alıyoruz.” Dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.