Dolar 32,5136
%0.12
Euro 34,7226
%-0.03
Altın 2.500,950
%0.66
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti’de kim ne yaptı'

AK Parti’de kim ne yaptı'

1 Kasım 2015 seçimlerinden İzmir’den vize alan ve AK Parti’den milletvekili seçilen isimleri Egepostası mercek altına aldı. AK Parti’de kim ne yaptı'

  • Ege Postası
  • 15.08.2017 - 11:35

1 Kasım seçimlerinde İzmirlilerden vekillik vizesi alan AK Partili milletvekillerinin parti içi ve muhalefete karşı yaptıkları çalışmaları Egepostası mercek altına aldı. Özellikle teşkilatlar içinde neler yapıyorlar, nasıl bir vekillik yapıyorlar, hangi özellikleriyle ön plana çıkıyorlar. Egepotası bütün bunları sizin için analiz etti.

1.Bölge milletvekilleri; Başbakan Binali Yıldırım, Mahmut Atilla Kaya, Hüseyin Kocabıyık, Necip Kalkan 

2. Bölge milletvekilleri; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Nükhet Hotar, İbrahim Mustafa Turhan ve Kerem Ali Sürekli…

1. BÖLGE MİLLETVEKİLLERİ

Başbakan Binali Yıldırım; İzmir’den aday gösterildiği günden beri AK Parti’nin oylarının yükselmesinde ciddi katkısı oldu. Ve özellikle 2011 yılında yapılan milletvekili seçiminde dönemin İl Başkanı Cihat Akay ve il yönetiminde olan bazı isimlerle yaptığı çalışmalar örnek oldu. Bu başarının alınmasında il yönetiminde olan Mahmut Atilla Kaya, Aziz Demir, Mahmut Badem, Habib Sünbül, Ahmet Kurtuluş, Adnan Yüksel, Emrun Sulayıcı, Mustafa Gedikoğlu, Rahmi Taştan, Veysel Güldoğan, Kenan Çakar, Gözde Keskin, İbrahim Ölmez ve Mustafa Cenger gibi önemli isimlerin etkisi oldu. Ve o dönemden sonra 2014 yerel seçimlerinde 17-25 Aralık ve ardından yapılan liman operasyonuna rağmen Başbakan Binali Yıldırım AK Parti tarihinin en başarılı işlerine imza attı. Ve bugün AK Parti İzmir’in gururu oldu.

Mahmut Atilla Kaya;  AK Parti’nin son dönemlerde yetiştirdiği önemli siyasetçilerden. Çalışma hırsı ve teşkilatlarla kurduğu güçlü bağ onu teşkilat içinde en fazla aranan ismi haline getirdi. Siyasi yaşamında inişli çıkışlı dönemler yaşamış olsa da, mücadeleden hiçbir zaman vazgeçmedi. AK Parti’nin kurulduğu dönemlerde yönetici bulamadığı zamanlar partide sorumluluk alarak yıllarca ilçe başkanlığı yaptı. Belediye başkan adayı oldu. Ve AK Parti’nin İzmir’de etkili olamadığı dönemler büyük çaba gösterdi. Özellikle Ömer Cihat Akay döneminde teşkilat başkanı oldu. 2011 ve 2014 yerel seçimlerinde teşkilatla birlikte önemli işlere imza attı. Bu yakaladığı başarı onun vekillik yolunu açtı ve Başbakan Binali Yıldırım tarafından vekillikle taçlandırıldı. Kaya, milletvekili olarak boş zamanlarında teşkilatların içinde olmaya devam ediyor.

Necip Kalkan; AK Parti’ye katılması biraz geç olsa da gelişiyle birlikte bir hareketlilik kazandırdı. Özellikle CHP’den oy alamayan AK Parti için seçimlerde önemli işlere imza attı. 2014 yerel seçimlerinde Karabağlar Belediye Başkan adayı oldu. Karabağlar’da seçimlerde AK Partili önemli isimlerin aleyhinde çalışmasına rağmen, çok az farkla seçimi kaybetti. Seçimi kazansaydı AK Parti için İzmir'de bir ilk olacaktı. AK Parti tarihinde ilk kez merkezde belediye kazanacaktı. Ve AK Parti Necip Kalkan’ın da bu başarısını taçlandırdı ve 1. Bölge’den milletvekili yaptı. Vekil olduktan sonra önemli işlere imza attığını söyleyebiliriz. Ve AK Parti’nin 2019 yılında yapılacak seçimlerde en önemli kozlarından biri olacak gibi.

Hüseyin Kocabıyık; AK Parti’nin İzmir’de en önemli isimlerinden… Kocabıyık, yerel bir siyasetçi değil. Daha çok ulusal bir siyaset anlayışı var. Ve İzmir’de en etkili muhalefet yapan isimlerden biri. Yaptığı açıklamalar ve yaptığı yorumlarla gündem değiştiren bir isim. CHP’nin İzmir’de yaptığı algı operasyonlarına en fazla direnen isimlerin başına geliyor. CHP’li siyasetçileri en fazla sinirlendiren isim.  Ve özelikle geçmiş dönemde 1995-1999 yılları arasında Başbakan Başdanışmanı sıfatıyla 53-54 ve 55. hükümetlerle çalışmış ve bürokrasiyi bilen bir vekil. Tecrübesiyle Ankara’da önemli işlere imza attı. İzmir’de zaman buldukça teşkilatlarla bir araya geliyor.

2.BÖLGE MİLLETVEKELLERİ

Prof. Dr. Nükhet Hotar; 15 yıl boyunca AK Parti’de önemli görevlerde bulundu. AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü. Ve son yapılan genel seçimlerde 2. Bölge'den milletvekili seçildi. Hala vekillik görevini devam ettiriyor. Genel Merkez'deki görevlerinden dolayı İzmir’de çok fazla siyasetin içinde olamadı. 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde özellikle İl Başkanı'nın yönlendirmesiyle seçimin lokomotifi gibi çalıştı. 7 Haziran'da yapılan seçimde Başbakan Binali Yıldırım ile İl Başkanlığı arasında yaşanan gizli tartışmanın istemeden tarafı oldu. Bu olay AK Parti kurulduğu günden beri MKYK’sında olan Hotar’ın bu kez yapının dışında kalmasına neden oldu. Hotar’ın genel merkez yöneticiliğinden kalan alışkanlığı olduğu için teşkilatlarla çok fazla içli dışlı değil.

Hamza Dağ; Son dönemlerde AK Parti’de yıldızı parlayan isimlerden. İl Gençlik Kolları Başkanlığı serüveniyle başlayan siyasi yaşamı bugün AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı göreviyle devam ediyor. Hamza Dağ’ın seçildiği günden beri İzmir’de çok etkili ve başarılı diyebileceğimiz aklımızın kenarında kalan bir muhalefet anlayışı yok. Teşkilatlar içinde çok fazla ağırlığı olan bir isim de değil. Milletvekili seçildikten sonra Ankara ayağını sağlamlaştırdı ve buradan siyasete devem ediyor. Yapılan seçimlerde etkili alan çalışmaları yok denecek kadar az. Genel Başkan Yardımcısı olduktan sonra üst düzey siyasetçi havasını vermek için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili eleştirilere ağırlık verdi. Ancak yaptığı eleştiriler ve kullandığı dil Genel Başkan Yardımcısı Dağ’a çok bir şey kazandırmadı. Tam anlamıyla Reşat Petek etkisi yaratmadı. 

Kerem Ali Sürekli; Siyasetin ağabeyi, efendiliği ve nezaketiyle bütün AK Partili, CHP’li, MHP’li,HDP’li her kesimle barışık olan bir isim. Siyaset yaparken nezaket kurallarına dikkat eden bir isim. 2001 yılında AK Parti İzmir İl Teşkilatında kurucu Teşkilat Başkanı olarak görev aldı. İl Başkanvekilliği, 2004 yılında AK Parti Karşıyaka Belediye Başkan Adayı oldu. 2009-2014 yılları arasında İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği ve Grup Sözcülüğü görevini sürdürdü. 2012 yılının Ocak ayında Karşıyaka İlçe Başkanı olarak atanan Sürekli, 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde milletvekili oldu. AK Parti'de çok fazla muhalefette etkili olan isimlerinden değil. Teşkilatlar ile sıcak ilişkileri var. Ve İzmir’de sağlık alanından sorumlu olan Sürekli’nin sağlık kuruluşlarında bazı ufak tefek aksamalar yaşansa da başarılı olduğunu saöyleyebiliriz.

İbrahim Turan; Seçimlerde eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun kontenjanından milletvekili oldu.  Bakan olması bekleniyordu. Vekil adayıyken çok sık Karşıyakalı olduğunu ifade ediyordu, ancak seçim bittikten sonra ortalıktan kayboldu. Ve onu bir daha gören olmadı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.