Dolar 32,5801
%0.29
Euro 35,0341
%0.18
Altın 2.460,910
%1.01
Bist-100 9.835,00
%1.21

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti'de sandıktan vefa çıktı

AK Parti'de sandıktan vefa çıktı

AK Parti İzmir’de geçtiğimiz hafta Perşembe günü başlayan delege seçimleri Pazar günü itibariyle tamamlandı. Delege seçimleri sakin ve huzurlu bir biçimde gerçekleşirken, ortak payda ise kuruluşundan beri partiye emek veren isimlerin hemen hemen tamamının ilçelerde yazılmış olmasıydı.

  • Ege Postası
  • 24.07.2017 - 16:16

EGE POSTASI- AK Parti İzmir’de delege seçimleri tamamlandı. Çiğli, Karşıyaka, Buca, Bayraklı, Bornova, Konak ve Karabağlar İlçe başkanları delege seçimlerini Egepostası’na değerlendirdi.

AK Parti’de delege seçimleri tamam

İLÇEMİZDE CİDDİ BİR KUCAKLAŞMA OLDU

AK Parti Çiğli İlçe Başkanı Sedat Karatekin, “İlçe kongremiz yoğun katılımla gerçekleşti.  5 bin üzerinde üye arkadaşımız gelip oy kullandı. Eski ilçe başkanlarımızın tamamı geldi. Meclis üyeleri, ilçe yöneticilerimiz, partiye emek vermiş bütün arkadaşlarımız listemizde yer aldı. İlçemizde ciddi bir kucaklaşma oldu. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla teşkilatlarımızda bir değişim gerekliydi biz de bunun ilk adımını atmış olduk” dedi.

SAKİN VE HUZURLU BİR ŞEKİLDE GEÇTİ

AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Abdullah Mertoğlu, “Delege seçimleri sakin ve huzurlu bir şekilde geçti.  Partimizin kuruluşundan bugüne kadar emeği geçen bütün arkadaşlarımızı yazdık. Eski ilçe başkanları, ilçe yönetiminde görev almış, meclis üyeliği yapmış bütün arkadaşlarımızı listemizde yer aldı. İl başkanlığıyla istişare içinde son derece başarılı bir delege seçimi yaptık. “ dedi.

BUCA ADINA ÖNEMLİ BİR LİSTE ÇIKTI

AK Parti Buca İlçe Başkanı Mustafa Arslan, “Delege seçimlerine katılım çok yüksek oldu. Üyelerimize mesajlarla katılın diye uyardık. Genel Merkez’in kriterlerine uyduk. %30’u mahalle başkanlarından, mahalle temsilcilerinden gelen kesimlerdi. %10 kadın kollarımızdan %10’u da gençlik kollarımızdandı %50’yi böyle yaptık. Partinin kuruluşundan beri çeşitli kademelerde görev almış parti bağı devam eden kişilerden yazdık.  Ortaya Buca adına önemli bir liste çıktı. Şu var biz atamayla geldiğimiz için doğal delegemiz yok. Ben ve yönetim kurulu dahil bu tüzüğün içinde yar almak durumundayız.  Bu yüzden sayımız sınırlıydı. Dışarıda kalan arkadaşlarımızda oldu. Çok büyük sıkıntı çıkmadı.

Biz geldiğimizden beri böyle biraz yan bakan arkadaşları da delege yazdık. Tüm delegelerime ilçe başkan yardımcılarımı tek telefonla arattım.  “Delege adayısınız seçime mutlaka bekliyoruz” diye o yüzden bir bayram havasında geçti. 47 sandık koyduk, o sandıkların başında bir sandık kurulu üyesi bir de başkan ve sandık yönetim kurulu vardı. 2107 civarında oy kullanıldı. Bu da parti için iyi bir rakam… Kongreyi büyük bir kapalı spor salonunda yapmayı planlıyorum,  aynı şekilde bir düğün bayram havasında yapabilmemiz içinde bu delege seçiminin yüksek katılımda olması coşkuyla olması önemliydi. İl ile istişare içerisinde götürdük,  onların tavsiyeleri oldu. Genel Merkez’in bir kriteri vardı.” diye konuştu.

KIRGINLIKLAR OLDU, ONLAR DA AŞILDI

AK Parti Bayraklı İlçe Başkanı Özgür Hızal, “Delege seçimleri Pazar günü olmasına rağmen çok kalabalıktı. Partililer çok ciddi bir ilgi gösterdi.  9 mahalle için Nafiz Gürman Mahallesi’ne de sandık koyduk.  Diğer 15 mahalle için ilçe binamızda yaptık.  Hiçbir sorun yaşanmadı. Mümkün olduğunca partide emeği geçmiş arkadaşlarımızı delege listelerinde yazmaya çalıştık ama neticesinde 400 kişilik bir liste ufak tefek kırgınlıklar oldu, onlarda aşıldı. Yoğun bir katılımla delege seçimlerini tamamladık.

İl gerçekten sadece müdahale edilmesi gereken noktalarda müdahale etti. onun dışında bir müdahalesi olmadı. Biz de hiçbir mahalleye karışmadık, belli kriterler vardı o kriterler uygulandı.” Diye konuştu.

SEÇME NOKTASINDA MOTİVASYON SAĞLADI

AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı, Kazım Erten, “Delege seçimleri gayet demokratik bir ortamda gerçekleşti. Katılım yoğun ve coşkulu oldu. Teşkilata seçme noktasında motivasyon sağladı. Delege seçimlerimiz mahalle başkanlarından başlayıp mahalle yöneticilerimize kadar bütün kademler etkin oldu. Aşağıdan yukarıya bir seçim gerçekleştirdik. Bunun sevincini yaşıyoruz. Genel Merkez’in kriterleri vardı, bunu uyguladık. Herhangi bir müdahale olmadan partimize emek vermiş isimleri yazdık listeye…  İlçe başkanı, ilçe yöneticileri ve meclis üyelerinin yazılması zorunlu olduğu için yazdık. 500 bin nüfuslu ilçede ufak tefek sıkıntılar oldu bunlar aşıldı. Partinin kurucu temsiliyeti sağlandı diyebiliriz. Demokrasi açısından ve yeni dönemde siyasete ilgi açısından olumlu bir seçim gerçekleştirdik.” dedi.

İL BAŞKANLIĞIMIZLA KOORDİNELİ ÇALIŞTIK

AK Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım; “ Delege seçimi tabanı yeniden harekete geçirmek için önemli bir fırsattı. Geçmişte emeği olan arkadaşlarımızı, emeği olan gönüldaşlarımıza borcumuzu ödeyeceğimiz bir an oldu. Bunu da yerine getirdik.  Vekillerimize danışarak bir öneri istedik sağ olsunlar bizim en doğru kararı vereceğimizi iletilerek talepte bulunmadılar. İl teşkilatımızdan bir talebimiz oldu yine bize bıraktılar.  Delege olmanın da bir kriteri vardı, biz de bu kriterlere uyarak listelerimizi oluşturduk.  Konak’ta üç dönem ilçe başkanlığı yaptım ve bu konuda teşkilatlarımız da emeği olan arkadaşlarımızı listelere yazdık.   Kimleri yazmadık, FETÖ terör örgütü içinde olabileceğine şüphe ettiğimiz isimleri yazmadık.  Bize gelen genelgede “şüphelendiğiniz isimler varsa yazmayın” dediler.   AK Parti’de çalışmam diyen ve gittiği yerde aradığını bulamayan arkadaşlar da oldu. Onları yazmadık. O arkadaşlar partimize hizmet edecekler ondan sonra bakacağız. İl başkanlığımızla birlikte koordineli çalıştık. Bütün üyelerimizle tek tek ilgilendik, bizim açımızdan her kesimi kucaklayan bir seçim oldu.” diye konuştu.

HERKESİ KUCAKLAYAN BİR LİSTE YAPTIK

AK Parti Bornova İlçe Başkanı Arslan Keskin “Bornova’da yoğun bir katılım oldu. Teşkilatlarımızla birlikte çalıştık. Mahalle başkanlarımızı, delege arkadaşlarımızı ve bütün teşkilatımızı bilgilendirdik. Aynı zamanda bütün üyelerimizin bu konuda haberdar olmasını sağladık. Yaz dönemi olmasına rağmen büyük bir katılım oldu. Dolayısıyla hepimizi sevindirdi. Büyük bir sıkıntıya mahal vermeden delege seçimini atlattık. Her tarafta büyük bir temsiliyet kabiliyeti olan bir liste oluşturmaya çalıştık.  Sürekli il başkanlığımızla istişare içinde olduk. Görüş ayrılıklarının olduğu yerde birlikte istişare ederek bunları aştık. Herkesi kucaklayan bir delege listesi yaptık.” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.