Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti'den 15 Temmuz kitabı

AK Parti'den 15 Temmuz kitabı

AK Parti Ar-Ge Başkanlığı, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin vatandaşların elindeki fotoğraf, görüntü ve anılarını, kurduğu internet sitesinde toplayarak arşiv haline getirecek Dağ'dan 'Anılarınızı paylaşın' çağrısı

  • Ege Postası
  • 14.07.2017 - 11:31

AK Parti, oluşturduğu "www.15temmuzhatiram.com" adlı internet sitesiyle vatandaşların FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi gecesine ilişkin anılarını kitap haline getirecek.

AK Parti Ar-Ge'den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Temmuz'da, insanlık tarihinin görmüş olduğu en alçak işgal girişiminin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliği ve milletin ferasetiyle atlatıldığını ifade etti. 

Toplumun her kesiminden tüm vatandaşların darbe girişimi gecesine ait anılarının olduğunu aktaran Dağ, işgalcilere karşı olan duruşun gelecek nesillere aktarılması için çalışma yaptıklarını anımsattı.

15 Temmuz gecesinde çok önemli şeylerin yaşandığına işaret eden Dağ, "Herkesin hatırası var ve bu herkesin hala zihninde. Vatandaşlarımız o geceyi çocuklarına, torunlarına anlatacak ama belkide sadece onlarda kalacak. Bizim ise o onurlu duruşu, o gururlu anlatışı kesinlikle bir arşiv haline tarihsel bir metin haline getirmemiz lazım." diye konuştu.

Hamza Dağ, AK Parti Ar-Ge Başkanlığı olarak 15 Temmuz gecesi yaşanan hatıraları, çekilen fotoğraf ve videoları toplayıp arşivlemek için bir internet sitesi çalışması yaptıklarını ifade etti.

HERKES KOLAY ERİŞECEK

Siteye "www.15temmuzhatiram.com" adını verdiklerini aktaran Dağ, şöyle konuştu:

"Buraya herkes çok kolay bir şekilde erişebilecek. Buraya giren kişi adını, soyadını, konumunu belirtip, o anın videosu, fotoğrafını ve yaşadığı anısını paylaşabilecek. Bunun dışında internet sitesine giremeyenlerden de hatıralarını faks yoluyla alacağız ve daha sonra bunları ekleyeceğiz. Tüm hikayeler kayıt altına alınmış olacak. Siteye yüklemeler belirli bir seviyeye geldiği ve elimizde yeterli verilere ulaşıldığı zaman bunları kitaplaştırma boyutuna geçeceğiz."

İnternet sitesinin 15 Temmuz günü aktif hale geleceğini vurgulayan Dağ, vatandaşların anılarını o gün siteye yükleyebileceğini dile getirdi.

15 Temmuz ile ilgili kısa film yarışması da planladıklarını anlatan Dağ, "Gençlerimizden 15 Temmuz demokrasi ruhunu içlerinde tutmasını arzuluyoruz. Bu siyaset noktasında düşünülebilecek bir şey değil. Bu milletle, vatanla alakalı bir konu. Dolayısıyla burada her gencin bunu hissetmesini, arzulamasını, buna dair bir duygu içerisinde olması çok önemli." şeklinde konuştu.  

Herkesin, www.15temmuzhatiram.com internet adresine girip anısını paylaşmasını rica eden Dağ, insanlar yazdıkları hatıraları bu site aracılığıyla sosyal medyada da paylaşabileceğini kaydetti.  (AA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.