Dolar 32,5518
%0.02
Euro 34,8534
%-0.04
Altın 2.424,390
%-0.24
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti'den STK'lara 'farkındalık' ödülleri

AK Parti'den STK'lara 'farkındalık' ödülleri

AK Parti, sivil toplum kuruluşlarının projelerinin ödüllendirileceği “Yılın Sivil Toplum Farkındalık Ödülleri" organizasyonu yapacak.

  • Ege Postası
  • 20.12.2016 - 13:17

Türkiye'nin dört bir yanında ve uluslararası arenada faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının projelerinin ödüllendirileceği “Yılın Sivil Toplum Farkındalık Ödülleri” organizasyonu ile ilgili bilgi veren AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı Nazmi Yılmaz açıklamasında, “AK Parti olarak güçlü bir Türkiye'nin ancak güçlü bir sivil toplum anlayışıyla mümkün olabileceği düşüncesi içerisinde AK Parti Genel Merkezimizce, "Yılın Sivil Toplum Farkındalık Ödülleri" organizasyonu gerçekleştirecek. Sivil Toplum Kuruluşları bizim gözbebeğimiz, halkla bütünleşmede can bağımızdır. Bizim için bu kadar kıymetli olan bu kuruluşlarımızın çalışmalarını takdir etmek üzere Genel Merkezimiz böyle bir organizasyona imza atacak. Bizde İzmir ilimizdeki STK’lardan gelecek projeler için ön ayak olmaya ve Genel Merkez nezdinde desteklemeye çalışacağız.” Dedi.

Demokrasi için STK’lar vazgeçilmezdir

Demokrasinin gelişimi için sivil toplumun, sivil toplumun gelişimi için de demokrasinin vazgeçilmez olduğunu ifade eden Yılmaz, şöyle devam etti: "Sivil toplum kuruluşlarının güçlü ve etkin olduğu katılımcı demokratik bir İzmir ve Türkiye için var gücümüzle çalışıyoruz. Sivil toplum kuruluşlarına olan ilgiyi arttırmak, sivil toplumun öneminin altını çizmek ve toplumsal birlikteliği güçlendirmek adına Genel Merkezimizce düzenlenecek organizasyon kapsamında, ülkemizin dört bir yanında ve uluslararası arenada faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının projeleri ödüllendirilecek. Farkındalık ödüllerine aday gösterilecek projelerin, insan hakları, kültür ve sanat, eğitim, kadın, sosyal sorumluluk, yardımlaşma ve insani yardım, hayvan hakları, çevre, bilim ve teknoloji, gençlik ve spor olmak üzere, toplam 10 ana kategoride yarışma fırsatı bulacak.” Dedi.

3 projeye AK Parti’den üç özel ödül

Organizasyon kapsamında aday gösterilen üç projeye, üç özel ödülün AK Parti Genel Merkezi’nce verileceğini belirten Yılmaz, yılın en çok ses getiren sivil toplum projesine "Recep Tayyip Erdoğan Özel Ödülü" takdim edileceğini, özel ödüller kapsamında ayrıca "en iyi mikro proje" ve "en özgün yardım projesi" ödülü verileceğini kaydetti. Tüm sivil toplum kuruluşlarının ödüllere aday olabileceğini vurgulayan Yılmaz, vatandaşların ödül almasını istedikleri projeleri de Genel Merkeze aday olması yönünde ileteceklerini ifade etti. Yılmaz, ödüllerin AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım'ın sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geleceği bir programda sahipleriyle buluşacağı bilgisini paylaştı. 1 Aralık’ta başvurularının başladığı, "Yılın Sivil Toplum Farkındalık Ödülleri" başvuruları, 31 Aralık'ta sona erecek. Katılımcılar başvurularını, "siviltoplumgucluturkiye.com" internet adresinden yapabilecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.