Dolar 32,5994
%0.38
Euro 34,7662
%0.1
Altın 2.496,640
%0.49
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti FETÖ davasına müdahil oldu

AK Parti FETÖ davasına müdahil oldu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin 144'ü tutuklu 271 sanığın yargılandığı davaya müdahillik taleplerinin kabul edildiğini bildirdi.  Genel Başkan Yardımcısı Dağ'dan açıklamalar

  • Ege Postası
  • 24.07.2017 - 16:33

Dağ, AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican ve bazı AK Parti yöneticileriyle Aliağa Ceza İnfaz Kurumu Kampüsü'nde İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesine dönüştürülen salonda görülen davanın bugünkü duruşmasını takip etti. Duruşmaya ara verildiği sırada gazetecilere açıklama yapan Dağ, davaları izlediklerini, bugün de bizzat duruşmayı takip etmek istediğini belirtti.

Davaya müdahillik talebinde bulunduklarını ifade eden AK Parti Genel Başkann Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Dağ, "Talebimiz kabul edildi. Davaları avukatlarımızla takip ediyoruz. Bugün de bizzat kendimiz takip ettik." diye konuştu. 

Duruşmalarda, 15 Temmuz’da yaşanan hadiseler ve sonrasında yaşananların tarihi metinler olarak kayda geçtiğini vurgulayan Dağ, “Her ne kadar uzun zamandır sanıkların duruşmalarda tiyatro oynar noktada hareket ettikleri gözlemlenmiş olsa da açıkçası bu tiyatroların sonucu onlar için iyi bir şekilde bitmeyecek. O gece bu ülkeye, milli iradeye karşı darbe girişiminde olanlar, 250 insanımızı şehit edenler, 2 bin 193 insanımızı yaralayıp gazi olması noktasında uğraş verenler önünde sonunda hak ettikleri cezayı alacaklardır." dedi.

Cezaevinde işkence iddialarına ilişkin bir soru üzerine Dağ, davada yaşanılanların böyle bir şeyin gerçekten çok mantıksız olduğunu gösterdiğini söyleyerek duruşmada tanığın 1 saatlik ifadesine karşın sanıkların neredeyse 2 saat savunma yaptığına dikkati çekti.

Dağ, şunları kaydetti:

"Bu sadece şudur; ilk anki psikolojide, 15 Temmuz’da mağlup olmanın, başaramamış olmanın vermiş olduğu psikolojiyle birçok sanık doğruyu söyledi. O gece yaşadıklarını söyledi. O gece yaşadıklarını onların söylemesi, diğerlerinin inkar etmesiyle ortada sanıklar açısından çelişen ifadeler doğdu. Şimdi onu toparlamaya çalışıyorlar. Doğruyu söyleyen o sanıklar sözüm ona işkence şartlarında bu ifadeleri verdiklerini iddia edip, o ifadelerinden sarfınazar etmeye çalışıyorlar. Türk hukuku bunu yemeyecektir. Çünkü ortada çok bariz yaşanmış hadiseler var. İnşallah en iyi incelemelerle bunlar neticelenecektir." (AA)

Tanık 15 Temmuz gecesini anlattı

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.