Dolar 32,3671
%0.15
Euro 35,0026
%-0.18
Altın 2.325,850
%0.23
Bist-100 9,10
%0.22

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti İzmir Adayı Sürekli engelli vatandaşları dinledi: Projeleri anlattı

AK Parti İzmir Adayı Sürekli engelli vatandaşları dinledi: Projeleri anlattı

AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Kerem Ali Sürekli engelli vatandaşlarımız için öncelikle yolların düzeleceğini söyledi. Her bireyin engelli adayı olduğunu ifade eden Sürekli “Yeni dönemde engelli vatandaşlarımızın hayat kalitesini artırmak için uygulamaya koyduğumuz engelli evde bakımı için 4,5 milyar TL bütçe ayırdık. Sadece evde bakım ücreti olarak ayırdığımız bütçeyle de kalmayacağız. Engelli kardeşlerimizi topluma kazandırmak için harika projelerimiz var ” dedi. AK Parti İzmir Adayı Sürekli engelli vatandaşları dinledi:

  • Ege Postası
  • 25.05.2015 - 11:32
7 Haziran seçimlerine iki haftadan az bir süre kala AK Parti İzmir Milletvekili adayı Kerem Ali Sürekli, vatandaşla buluşmaya devam ediyor. Gittiği pek çok yerde aile bireylerinde engelli olan vatandaşlardan aldığı talepler üzerine yeni dönemde gerçekleştirdikleri projeleri daha da ileri boyuta taşıyacaklarını söyleyen Kerem Ali Sürekli “ Bugün hepimizin düşünmesi gereken en önemli şeylerden biride, hepimizin bir engelli adayı olduğumuzun bilincinde olmasıdır. Engelli kardeşlerimizin de her birey gibi sosyal haklardan yararlanmaya ve daha iyi bir hayat sürdürmeye hakkı vardır. AK Parti olarak 13 yıldır bu konuda sizden gelen talepler doğrultusunda ve yaptığımız araştırmalar sonucu elimizden geleni yapıyoruz. 2015 yılında engelli vatandaşlarımızın hayat kalitesini artırmak için uygulamaya koyduğumuz engelli evde bakımı için 4,5 milyar TL, geliri asgari ücretin üçte birinden az olan 65 yaş üstü yaşlılarımıza, bakıma ihtiyacı olan engelli vatandaşlarımıza ve engelli vatandaşlarımızın yakınlarına bağladığımız aylıklar için 3,9 milyar TL ayırdık. Elbette sadece ayırdığımız bütçelerle kalmayacağız. Engelli kardeşlerimizi topluma kazandırmak için harika projelerimiz var. Bu konuda hem aileler hem de kardeşlerimizin gönlü rahat olsun” dedi.

ÖNCE YOLLAR DÜZELECEK

İş istihdamı konusuna değinen Sürekli “ Bildiğiniz üzere engelli vatandaşlarımızın çalışma haklarını sonuna kadar koruduk; korumaya devam edeceğiz. 2002 yılı itibarıyla engelli kontenjanında memur olarak çalışan engelli sayısı 5.777 iken bu rakam 2014 Haziran itibarıyla 34.088’e ulaşmıştır. Allah’ın izniyle bu sayı daha da artacak ve engelli olan her birey gerek sosyal yaşantısını sürdürmeye devam edecektir. Bunun yanı sıra İzmir’de yol sorunu hakkında çok şikayetler alıyoruz. Ne yazık ki sağlıklı vatandaşlarımız dahi yürürken zorlandığı bu yollarda engelli kardeşlerimizin ve yaşlılarımızın sıkıntısı daha da büyük oluyor. Önce yollar düzelecek. Merak etmeyin; ne dedik yeni dönemde belediyeler ister yapsın ister yapmasın bizler bu konulara el atacağız. Yapılması gereken ne varsa en kısa sürede işleve girecektir. Yine söylüyoruz, engeli olan vatandaşlarımız yahut aileler her daim bizlerle iletişime geçsinler. Taleplerinizi, sıkıntılarınızı dinlemeye ve çözmeye hazırız.” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.