Dolar 32,3292
%0.24
Euro 35,0582
%-0.18
Altın 2.295,320
%0.78
Bist-100 9,01
%2.35

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti İzmir'de referandum hazırlığı

AK Parti İzmir'de referandum hazırlığı

AK Parti İzmir Siyasi ve Hukuki İşler Birim Başkanları toplantısı önceki gün AK Parti İzmir İl Başkanlığı binasında İlçe Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Birim Başkanlarının katılımıyla Ömer Gültekin’in Başkanlığı’nda gerçekleştirildi. AK Parti İzmir'de referandum hazırlığı

  • Ege Postası
  • 13.12.2016 - 11:13

Toplantıya ayrıca İl Siyasi ve Hukuk İşleri Komisyon Üyeleri olan Ali Sorgun Özbalcı ve Hüseyin Ahmetoğlu da katılım sağladı. Ana gündem maddelerini ‘Terör’ ve ‘Yeni Anayasa hazırlıkları’ konularının oluşturulduğu toplantıda AK Parti İzmir İl Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Ömer Gültekin, İlçe Başkan Vekillerine; “Olası bir Anayasa Referandumu için ön hazırlıklarınızı tamamlayın” talimatını verdi.

Teröre karşı tek vücuduz!
İstanbul Beşiktaş’ta gerçekleşen menfur terör saldırı ile şehit olan polislerimizin ve ardında gözü yaşlı kalan ailelerin milletimizin yüreğini dağladığını dile getiren Gültekin, “Terör her ne olursa olsun, nereden ve hangi kaynaktan gelirse gelsin, şunu iyi bilsinler ki bu millet nice kurtuluş savaşları vermiştir. Son yaşadığımız 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı Türk toplumunun tek vücut olarak mücadele etmesi bunun en büyük kanıtıdır. İşgalcilere karşı dur demek için canını hiçe sayarak tankların altına bedenini şehadet şerbeti içmişçesine sermesi; tek vatan, tek millet, tek bayrak ve tek devlet olma bilinci duygusunun ne denli içten yaşandığının en çarpıcı örnekleridir. Nitekim İstanbul’da yaşanan elim verici hain bombalı saldırı milletimizi asla korkutmayacak, bir ve beraber duruşumuzu asla bozmayacaktır. AK Parti ailesi olarak teröre karşı tek vücuduz. Allah’ın yardımıyla, ülke ve millet olarak, terörün, terör örgütlerinin, teröristlerin ve elbette onların arkalarındaki güçlerin üstesinden geleceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Bu saldırılar, bizim şevkimizi ve kararlılığımızı törpülemek yerine, tam tersine daha da keskinleştiriyor. Mücadelesini, ‘Ölürsem Şehit, kalırsam Gazi’ anlayışıyla veren bir milleti yolundan döndürecek bir silah daha icat edilmemiştir. Biz meselelerimizin üzerinden gelecek dirayete ve cesarete sahibiz. Tıpkı bölücü terörle mücadelede, tıpkı  15 Temmuz’da verdiğimiz şehitlerimiz gibi, o kara gecede Beşiktaş’taki kayıplarımızı da yüreğimize gömecek onların hatıralarını ilanihaye yaşatacak, ama yanı zamanda hedeflerimiz doğrultusunda kararlı bir şekilde yürümeye devam edeceğiz.  Bin yıldır bu toprakları vatan yapmak için döktüğümüz kanlara yenilerinin eklendiğini, ekleneceğini bilerek, mücadelemizi durmadan, duraksamadan sürdüreceğiz. Devlet ve millet olarak bu olayın ve müsebbibi canilerin peşini asla bırakmayacağız. Tüm bu duygu ve düşünceler içerisinde bir kez daha şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.” dedi.

Çalışmalarımızı hızlandıracağız
Toplantıda İlçe Başkanlarına Birim çalışmalarına ilişkin bilgi veren Gültekin, “Biliyorsunuz ki ülkece yaşadığımız bu süreç içerisinde Yeni Anayasa teklifinin TBMM Başkanlığına iletilmesi ile başlayan süreçte ön hazırlık çalışmaları görüşülmeye başlandı. Bizlerde Genel Merkezimizden aldığımız bilgi ışığı doğrultusunda İl Başkanımız Bülent Delican’ın öncülüğünde İzmir teşkilatlarımızda rehavete kapılmadan olası bir yeni anayasa referandumuna ilişkin ön hazırlık çalışmalarımızı tamamlayacağız. Bu noktadaki çalışmalarımızı hızlandıracağız. İlçelerimizde düzenlediğimiz etkinlikler kapsamında teşkilat mensuplarımız ile birlikte vatandaşlarımızı da bu konuda aydınlatalım, bilgi sahibi edindirelim. Bu hususta ne gerekiyorsa çalışmalarınızı tamamlayın, ön hazırlıklarımız eksiksiz ve tam bir şekilde sahaya çıkmaya hazır olalım.” Dedi.

Yeni bina yeni toplantı imkanları
Önümüzdeki birkaç gün içerisinde yeni İl Başkanlığı hizmet binasına geçileceğini hatırlatan İl Siyasi ve Hukuk İşleri Başkanı Ömer Gültekin, “Yeni hizmet binamız son derece modern ve teknolojik imkanlara sahip bir bina olacak. Burada geniş bir toplantı salonumuzun haricinde 2 adette eğitim ve seminer salonlarımız olacak. Burada öncelikli hedefimiz mahalle başkanlarımızı belirli periyot aralıkları ile ağırlamak ve teşkilat içi eğitimlerimizi sağlamak olacak. Yine yeni Anayasa çalışmalarına ilişkin bu eğitim salonlarımızda bilgilendirme toplantılarımızı gerçekleştireceğiz. Yeni binamızda daha geniş katılımcıları misafir edebilecek imkanlara sahibiz. Birçok farklı konsepte sahip yeni toplantılarımız olacak.” Dedi.

Toplantıya Siyasi ve Hukuk İşleri Başkanlığı görevine yeni atanan ilçe birim Başkanlarının tanıtım ve proje sunumları ile son verildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.