Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti İzmir teşkilatlarında değişim sinyali

AK Parti İzmir teşkilatlarında değişim sinyali

Cumhurbaşkanı ve Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın bazı AK Parti teşkilatlarında tespit ettiği "metal yorgunluğu" köklü değişimle ortadan kaldırılacak. İlçe kongrelerinin tamamlanmasının ardından İzmir’de yapılacak il kongresi öncesi önemli gelişmeler yaşanacak. Edinilen bilgilere göre İzmir’de yeni teşkilat yapılanması için tek yetkili Başbakan Binali Yıldırım olacak.

  • Ege Postası
  • 14.08.2017 - 11:06

EGEPOSTASI- AK Parti'nin kongre takvimi, Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) ile Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantılarında belirlendi.  Buna göre yeni dönemde Cumhurbaşkanı ve Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın teşkilatlarda tespit ettiği "metal yorgunluğu" köklü değişimle aşılacak.

Teşkilat yapılanmalarında il ve ilçelerde uzun süre görev yapmış başkanlıklarda köklü değişikliklerin sinyalleri verildi.  Bununla birlikte ek tedbirler olarak, teşkilatlarda uzun süredir rahatsızlık yaratan sorunların başında gelen ‘akraba yöneticiler’ teşkilatlarda görev alamayacak. Hazırlanacak bir genelge ile “Milletvekili, belediye başkanı, il ve ilçe başkanının birinci derece yakınlarının” parti yönetimlerinde görev almaları engellenecek.

KONGRE TAKVİMİ 12 KASIM’DA BİTECEK

AK Parti Teşkilat Başkanlığı koordinasyonunda, 4 Temmuz'da başlayan 6. Olağan Büyük Kongre sürecine ilişkin ilk olarak belde kongreleri tamamlandı. Kongre takviminin ikinci aşaması, 19 Ağustos'ta ilçe kongreleriyle başlayacak. Türkiye genelindeki merkez ilçe teşkilatlarıyla 970 ilçenin kongreleri yapılacak. Yurt genelinde ilçelerde her hafta sonu ortalama 60 kongrenin yapılması, 12 Kasım'a kadar kongre sürecinin tamamlanması planlanıyor.

KURBAN BAYRAM HAFTASINDA KONGE YOK!

İlçe kongrelerinin tamamlanmasının ardından başlayacak il kongrelerinin de 2018 Şubat ayı sonuna kadar yapılması öngörülüyor. Bu kapsamda partinin 81 il başkanı ve yönetim kurulu üyeleri seçilecek. Kurban Bayramı ile Afyonkarahisar'daki AK Parti istişare ve değerlendirme toplantılarının yapılacağı hafta kongre yapılmayacak.

İZMİR İÇİN TOP BAŞBAKAN YILDIRIM DA…

İzmir’de teşkilatlarda beklenen yeni yapılanmadan önce başka milletvekilileri ve teşkilat üyelerini dinleyen AK Parti genel merkezinin, burada yapılacak değişikliklerle ilgili kararı Başbakan Binali Yıldırım’a bırakacağı iddia edildi. Yıldırım’ın da, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşme yaptığı ve raporu sunduğu öğrenildi. Buna göre Erdoğan’ın onayından sonra İzmir için düğmeye basılacağı, kulislerden gelen bilgiler arasında. İzmir konusunda İzmirli vekillerin ve Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’ın etkisinin olmayacağı ifade edildi. 

DELİCAN YOK, ATANACAK İSİM BELLİ

Buna göre AK Parti Genel merkezinden gelen kulis bilgilerinde İl Başkanı Bülent Delican ile bir türlü yıldızı barışmayan Başbakan Binali Yıldırım’ın, İzmir’de yeni dönemde bir değişikliğe gitmesine kesin gözüyle bakılıyor. Ve kulislerde il başkanı olacak ismin belirlendiği ancak; sır gibi saklandığı iddia ediliyor.

ERDOĞAN İZMİR KONGRESİNE KATILACAK

İl kongreleri bittikten sonra AK Parti 6. Olağan Büyük Kongresi'nin tarihine ilişkin süreç başlayacak. Siyasi Partiler Kanunu'na göre 12 Eylül 2018'den önce yapılması gereken olağan kongrenin kesin tarihi, Cumhurbaşkanı ve Genel Başkan Erdoğan ile partinin yetkili organlarınca belirlenecek. Geçtiğimiz günlerde bazı il başkanlarının değişeceği haberlerinin ardından değişmesine kesin gözüyle bakılan İzmir‘de, yapılacak İl kongresini önemseyen Başbakan Binali Yıldırım’ın yapılacak kongrede, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da bulunması için çaba harcayacağı öğrenildi.

'METAL YORGUNLUĞU' OLARAK ADLANDIRMIŞTI

İktidarda olduğu 15 yılda Türkiye'yi eğitimden sağlığa, ulaşımdan ekonomiye birçok hizmetle buluşturan AK Parti'de, "Yeni Atılım Dönemi"ne geçildi. Bu kapsamda Cumhurbaşkanı ve Genel Başkan Erdoğan'ın bazı parti teşkilatlarında gördüğü "metal yorgunluğu", köklü değişimlerle ortadan kaldırılacak. AK Parti'de yenilenme, kongre sürecinde hız kazanacak. Parti teşkilatı, 2019'a kadar yeni dönemin ruhuna uygun şekilde yenilenecek.

TEŞKİLATLAR MERCEK ATINA ALINACAK!

Kongrelerde adaya gösterilecek isimlerin yenilenmesine ilişkin partili bakanlar, milletvekilleri, il koordinatörleri ve genel başkan yardımcılarının yanı sıra önceki dönemlerde siyaset yapan milletvekilleri ile belediye başkanları, kuruluştan bu yana görev yapan il ve ilçe başkanlarının düşünceleri de tek tek dinlendi. AK Parti'de, kongreler için birtakım ilke kararları alındı. Buna göre, 81 il başkanı başta olmak üzere teşkilatın her kademesindeki isimler tek tek gözden geçirilecek.

Devlet kurumlarıyla iş ilişkisi bulunan, belediyelerden iş alma eğilimi olan iş alanlarında çalışan ve siyaset mecrasını kendi menfaatleri doğrultusunda kullanmaya çalışan kişilerin aday olmasına müsaade edilmeyecek. Belediye meclisi ve il genel meclisi üyesi olanlar da teşkilatlarda yönetim kurulu üyeliği sıfatını kullanamayacak. Bir kişiye iki görev vermemeye özen gösterilecek.

EŞ DOST AKRABALAR YÖNETİMDE OLMAYACAK

Milletvekili, belediye başkanı, il ve ilçe başkanının birinci derece yakınları da parti yönetimlerinde görev alamayacak. Akraba ilişkisi olmayanların yönetimlerde olmasına özen gösterilecek. Hem muhtarlık hem de parti yönetim kurulu üyeliği yapanların, adaylığına izin verilmeyecek. Mümkün olduğunca muhtarlar yönetimlerde değerlendirilmeyecek. Yeni yönetim kadrolarında gençlerin önü açılacak, 18-25 yaş arasındaki gençlere de görev verilmesine özen gösterilecek. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.