Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti konuştu CHP salonu boşalttı

AK Parti konuştu CHP salonu boşalttı

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Ocak ayındaki son meclis toplantısı yüksek tansiyona sahne oldu. Oturumda söz alan AK Parti'li Bilal Doğan'ın eleştirilerine tepki gösteren CHP'li meclis üyeleri yaşanan tartışma sonrasında oturumu terk etti. AK Parti konuştu CHP salonu boşalttı

  • Ege Postası
  • 13.01.2017 - 22:05

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun katılmadığı toplantıya yaşanan tartışmalar damga vurdu. İZSU'nun altyapı çalıştırmalarına yönelik eleştiride bulunmak amacıyla söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan'ın konuşması CHP'li meclis üyeleri tarafından kesilince oturumu yöneten Başkanvekili Sırrı Aydoğan, meclis toplantısını kapatma kararı aldı. Gelişmeler üzerine CHP'li üyeler salonu boşaltırken, AK Parti'den ise yaşananlara sert tepki geldi.

AK PARTİ ELEŞTİRDİ, CHP SALONU TERK ETTİ

Meclis toplantısının sonunda söz alan AK Parti'li Bilal Doğan’ın İZSU’ya yönelik eleştirileri sırasında Büyükşehir Belediyesi’nin uluslararası kredi derecelendirme şirketlerine para ödeyerek yüksek notlar aldığını söylemesi üzerine tansiyon yükseldi. Yaşanan tartışma üzerine CHP’li meclis üyeleri salonu terk etti, Başkanvekili Sırrı Aydoğan da Doğan’ın konuşmasını keserek toplantıyı kapatma kararı aldı.

DOĞAN'DAN SERT TEPKİ: GERÇEKLERLE YÜZLEŞMEYE KORKUYORLAR

Toplantının ardından eleştirilerini boş salonda dile getirmek zorunda kalan Doğan, Aydoğan’a sert sözlerle seslendi. "Aydoğan'ın gerçeklerle yüzleşmeye tahammülü yok" diyen AK Parti Grup Başkanvekili Doğan, "Meclisi yöneten arkadaşımız sonuna kadar dinleme tahammülünde bulunmadı. Biz muhalefetiz. Her zaman arkadaşlarımızın hoşuna giden şeyleri söyleyemeyiz. Gerçeklerle yüzleşmeye korkan belediye meclisini yöneten Sırrı Aydoğan ve çalışma arkadaşları bu eleştirileri dinlemekten kaçmışlardır. Demokrasinin bize vermiş olduğu muhalefet hakkına tahammül edememişlerdir. Biz her zaman gerçekleri ve bu kentle ilgili tespitlerimizi dile getireceğiz" diyerek yaşananlara dair açıklamada bulundu.

"KAMU KAYNAKLARI SOKAĞA ATILIYOR!"

Öte yandan, Doğan toplantının ardından yaptığı açıklamada Bornova ilçesinde İZSU Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen altyapı çalışmalarıyla ilgili vatandaşlardan gelen şikayetleri gündeme taşıdı. Bölgedeki son durumu fotoğraflar ile kamuoyunun dikkatine sunan AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, Büyükşehir Belediyesi'nin halka eziyet ettiğini savunarak şunları kaydetti: "Bornova’da uzun yıllardır kaderine terk edilen Kızılay Mahallesi, Atatürk Mahallesi ve İnönü Mahallesi'nde yürütülen alt yapı çalışmaları ne yazık ki burada yaşayan vatandaşların korkulu rüyası haline gelmiştir. İZSU tarafından sürdürülen yenileme faaliyetleri yoğun şikayetlere konu olmaktadır.Bölgede bir buçuk yıl önce başlayan ve bir türlü tamamlanmayan yatırımlar nedeniyle bu bölge şantiyeye döndü. Vatandaşlarımız mağdur olmaktadır. Daha geçtiğimiz yılın başında yenilenen bulvarlar İZSU tarafından kazılmaktadır. Yan, Büyükşehir Belediyesi yapıyor, İZSU bozuyor. İZSU ve Büyükşehir Belediyesi’nin birbirinden haberi yok. Aynı yerde sil baştan diyerek kaç kere yenileme çalışması yapılaca? Yoksa ortaya çıkan bu zararı da suya zam yaparak mı kapatacakla? İzmir’in kamu kaynakları sokağa atılmaktadır. Aynı yerde bir yılda 3 kez tadilat yapılır m? Kızılay Mahallesi çıkışına dökülen asfalt geçtiğimiz gün yağmurda çöktü. Üstün körü yapılan yol yenileme çalışmalarında ortaya çıkan ek maliyetin sorumlusu ki? Yapılan zarar kime fatura edilecekti? Aynı yola bir haftada 2 kez tadilat yapan Büyükşehir’in bu içler acısı hali bir başarı olarak sunuluyor. İzmir’e çağ atlatacağız diyen yönetim basit bir alt yapı çalışmasını bile beceremiyor."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.