Dolar 32,3764
%0.18
Euro 34,9968
%-0.19
Altın 2.333,930
%0.58
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti tramvay şikayetlerini gündeme taşıdı

AK Parti tramvay şikayetlerini gündeme taşıdı

AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği tramvay projesinin ardından Bostanlı'da yaşanan sıkıntılara dair önemli açıklamalarda bulundu. Doğan'dan flaş tramvay çıkışı

  • Ege Postası
  • 04.06.2017 - 12:45

Belediyenin tramvayı yaptığını ancak Bostanlı Deresi üzerindeki yaya ve araç köprüsünü unuttuğunu aktaran Doğan, vatandaşların yaşadıkları eziyetle ilgili olarak belediye yönetimi ve Başkan Kocaoğlu'na sert tepki gösterdi.

 

 

DOĞAN'DAN BOSTANLI'DAKİ KÖPRÜ REZALETİNE TEPKİ

Önceki ay hizmete giren Karşıyaka Tramvayı'na ilişkin açıklamalarda bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, özellikle tramvayın geçtiği Bostanlı kesiminde belediyenin plansız ve öngörüsüz çalışmaları nedeniyle halkın mağdur olduğuna dikkat çekerek, "Karşıyaka Tramvayı'nı apar topar, yangından mal kaçırır gibi referandum öncesine yetiştirmek için özel çaba sarf eden ve hizmete alan İzmir Büyükşehir Belediyesi, yaşanan bu telaştan olacaktır ki, Bostanlı'da yayalar ve araçlar için kritik öneme sahip köprüyü unutmuş bulunmaktadır. Bugün eski TANSAŞ'ın bulunduğu alana tramvay rayları yapıldıktan sonra alelacele yapılan tramvay köprüsü, ne yazık ki İzmirli hemşerilerimizin can ve mal güvenliklerini tehlikeye atmaktadır. Trafiği ise büyük bir keşmekeş haline sokmuştur. En yakın geçiş noktasının sokaklarca uzakta olduğu bu alanda yaşanan bu eksiklik nedeniyle vatandaşlarımız zor anlar yaşamaktadır. Bunun yanı sıra, Karşıyaka halkı tramvay hizmete girdikten sonra kapatılan yollar, arap saçına dönen trafik, güzergâh karmaşası gibi sebeplerle çözümsüzlüğe terk edilmiştir. Yaşanan bu durum bizlere İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin günü kurtarmaya dayalı, üstünkörü yürüttüğü, kente yabancı hizmetlerini gözler önüne sermektedir" dedi.

 

 

BELEDİYE VATANDAŞIN CAN VE MAL GÜVENLİĞİNİ TEHLİKEYE ATIYOR

Bostanlı'da sahile açılan bulvar üzerindeki tramvay şantiyesinin de kaderine terk edildiğini belirten AK Parti'li Doğan, "Köprüyü yapacak mısınız'" diye sordu ve "Görünen o ki, İzmir Büyükşehir Belediyesi Bostanlı'yı kaderine terk etmiştir. Bizler tramvay hizmete girdikten sonra yeni bir yaya ve taşıt köprüsü beklerken, şantiye kapatılmış, proje unutulmuş, ortada adeta in cin top oynamakta olduğunu görüyoruz. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri Bostanlı Deresi güzergâhındaki bu hayati eksikliğin farkına acaba ne zaman varacaklardı? Sayın Kocaoğlu'na sormak istiyoruz acaba koskoca Büyükşehir Belediyesi'nin bu köprüyü yapacak parası mı yoktur, yoksa bu köprü unutulmuş mudu? Kendisini Bostanlı'da yaşanan bu kaosu, bu trafik keşmekeşini yerinde görmeye ve trafiğin içler acısı halini izlemeye davet ediyoruz. Vatandaşların dağ gibi yığılan şikâyetlerine kayıtsız kalan Büyükşehir Belediyesi, İzmirlilerin ve Karşıyakalıların can ve mal güvenliklerini tehlikeye atmaktadır. Yarın öbür gün Allah korusun burada bir kaza yaşanırsa bunun sorumlusu da yine kendileridir. Bostanlı köprüsü bu hali ile sürücüler ve yayalar için tehlike saçmaktadır ve tekrar gözden geçirilmeli ve acilen inşası tamamlanmalıdır. Sayın Kocaoğlu, sık sık güzergâh ve bürokrat değişikliği ile gündeme gelen bu projede herhalde fırsat bulamadığından ötürü köprüyü unutmuştur. Allah korusun yarın birgün burada elim bir kaza yaşanmasını asla istemiyoruz" diyerek sözlerini noktaladı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.