Dolar 32,3398
%0.18
Euro 35,1019
%-0.23
Altın 2.239,950
%-0.16
Bist-100 8,89
%1.97

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Aydın: '16 Nisan'ın telafisi yok'

AK Partili Aydın: '16 Nisan'ın telafisi yok'

İzmir’in Torbalı ilçesinde sivil toplum örgütleriyle bir araya gelen Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili ve AK Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, tarihi bir süreçten geçildiğini belirtti.

  • Ege Postası
  • 28.03.2017 - 17:12

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili ve AK Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, İzmir’de düzenlenen toplantıda güçlü, istikrarlı ve dünya ile rekabet gücü yüksek bir ülke için Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin tarihi bir fırsat olarak toplumun önüne konulduğunu, buna 'evet' denilmesi gerektiğini belirterek “16 Nisan’ın telafisi yok” dedi.

İzmir’in Torbalı ilçesinde sivil toplum örgütleriyle bir araya gelen Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili ve AK Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, tarihi bir süreçten geçildiğini belirterek, “16 Nisan’da sıradan bir sandık önümüze gelmeyecek. Öyle kısa sürelerde sık sık önümüze gelen sandıklardan değil bu. Herhangi bir seçim, herhangi bir referandum değil 16 Nisan. Bugüne kadar çokça seçim yaptık. Son 150 yılda en önemli en tarihi sandıklardan bir tanesi. Çünkü Türkiye artık kabına sığmıyor. Çünkü Türkiye o eski hastalıklarından kurtulmak istiyor. Türkiye prangalarından, sırtındaki kamburlardan kurtulmak istiyor. Çünkü bu millet geleceğe hedef çizmiş 2023’e, 2053’e, 2071’e yürümek istiyor” diye konuştu.

Yapılan algı operasyonlarıyla “Rejim değiştiriliyor” imajı oluşturanların olduğuna işaret eden Aydın, “Rejim ile ilgili bir problemimiz yok. Cumhuriyeti güçlendirecek bir hükümet sistemi istiyoruz, demokrasi ile taçlandırılacak olan bir hükümet sistemi istiyoruz. Daha da kuvvetli hale getireceğiz Cumhuriyeti” şeklinde konuştu.

“Normal zamanda hiç anayasa yapamamışız” diyen Aydın, “Anayasalarımızı ancak darbeciler yapmış. Darbeciler de millete göre değil, kendilerine göre anayasa hazırlamış. Biz, ilk defa sivil bir inisiyatif ile bu millete engel olan tüm rahatsızlıklardan kurtulalım istiyoruz. 67 yıl içerisinde 5 tane darbe oldu ve her darbe bu milleti geriye götürdü. Bu sistem kendi Başbakanını astırmaya kadar götürdü. AK Parti iktidara geleli 15 yıl oldu. Yapılamaz denilenleri yaparken, daha demokratik reformları gerçekleştirirken, 2023 hedefi ortaya koyarken, dünyanın en büyük projelerini yaparken bizi de rahat bırakmadılar. Pek çok darbe ile karşı karşıya kaldık” dedi.

Şu andaki sistemde Meclisin Cumhurbaşkanı’nı soruşturamadığını anlatan Aydın, “Cumhurbaşkanını bu sistemde soruşturmak mümkün değil. Getireceğimiz sistemde Cumhurbaşkanı, vatandaş gibi hangi suçu işlerse işlesin yargılanabilecek. Onun önünü açıyoruz. 16 Nisan’ın telafisi yok” şeklinde konuştu.

Başkan Görmez, “3 yılda 135 proje yaptık”

Toplantıda konuşan Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez de Torbalı’nın son 3 yılda altın çağını yaşadığını, toplamda 135 projeyi hayata geçirdiklerini söyledi. Başkan Görmez, hükümetinin desteği ile ilçenin çok büyük bir sıçrama yaşadığını istatistiklerle, örnekler vererek anlattı. (İHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.