Dolar 32,3295
%0.24
Euro 35,0712
%-0.14
Altın 2.300,300
%1
Bist-100 8,99
%2.08

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili belediye başkanı istifa etti

AK Partili belediye başkanı istifa etti

Denizli'nin Kale İlçesi Belediye Başkanı AK Partili Erkan Hayla, partisinden istifa etti. Hayla, istifasını sosyal medya hesabı üzerinden, "Çok sevdiğim partimden istifa ediyorum" diyerek açıkladı.

  • Ege Postası
  • 23.06.2017 - 09:23

Kale İlçesi'nin AK Partili Belediye Başkanı Erkan Hayla, bugün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla AK Parti'den istifa ettiğini bildirdi.

2014 yılındaki yerel seçimlerde AK Parti'den aday olan ve belediye başkanı seçilen Hayla, yaptığı paylaşımda, "Saygıdeğer AK Parti camiası, şahsıma oy veren değerli seçmenlerimiz; gerekli gördüğüm lüzum üzerine affınıza sığınarak, çok sevdiğim partimden istifa ediyorum" dedi. 

Kale Belediye Başkanı, istifa ettiği AK Parti'yi suçladı

Denizli'de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla Ak Parti'den istifa eden Kale İlçesi Belediye Başkanı Erkan Hayla, partisinin kendisine hiçbir zaman destek vermediğini söyledi. Başkan Hayla, "Denizli'de, tabiri caizse biz reisi sırtından vuruyoruz. Reis dünyayla savaşıyor, biz burada küçük işler peşinde koşuyoruz" dedi.

Denizli'de AK Parti'den en fazla oyla seçilen ikinci belediye başkanı olan Kale Belediye Başkanı Erkan Hayla, dün sürpriz bir kararla partisinden istifa etti. İstifasını sosyal medyadan duyuran Hayla, bugün Denizli Basın Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında istifa gerekçelerini açıkladı. Kale'de FETÖ ile mücadele ettiği için kendisine kumpas kurulduğunu, cinayete azmettirmekle suçlandığını ve yalnız bırakıldığını iddia eden Hayla, şunları söyledi:

"Seçmenlerimden, Ak Parti camiasından özür diliyorum. Kesinlikle partime, politikalarına muhalefetim yoktur. Bugün Ak Parti'nin ve Milliyetçi Hareket Partisi'nin izlediği politikalara sonuna karar destek veriyorum. Allah Recep Tayyip Erdoğan Reisi, Devlet Bahçeli Reisi başımızdan eksik etmesin. Partiden istifa ederken benim isyanım Denizli İl Yönetimi'ne, Denizli İl Teşkilatı'nadır. Maalesef; Denizli'de, tabiri caizse biz Reis'i sırtından vuruyoruz. Reis dünyayla savaşıyor, biz burada küçük işler peşinde koşuyoruz. Birbirimizle dalaşıyoruz, birbirimizi yiyoruz. Ona destek olacağımıza buralardan kuyusunu kazıyoruz."

"SEÇİLMİŞLER ATANMIŞLARA KURBAN EDİLİYOR"

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'ne, Kale ilçesindeki sağlık hizmetlerinin yetersizliğinden sorumlu tuttuğu Dr. Berna Öztürk'ün yeniden atanmasının istifasında bardağı taşıran son damla olduğunu söyleyen Kale Belediye Başkanı Erkan Hayla, "Bugüne kadar hiçbir belediye başkanının fikri alınmadı. Neye nazaran atama yapılır, kim yapar, kimden destek bulurlar hiçbirimiz bilmiyoruz. Seçilmişler atanmışlara kurban edilmemeli" dedi. 

İlçe teşkilatlarının, belediye başkanlarının ne düşündüğünün dikkate alınmadığı görüşü savunan Hayla, " Çoluğuyla çocuğuyla bu dava için karşılıksız koşturan insanlara fikri sorulmuyor. Muzdarip olduğum konu sadece budur. 7 Haziran seçimlerinden sonra FETÖ'nün Kale'deki yurduna el koydum. O günden sonra çok zorlu bir süreç yaşadım. Yargılandım, yalnız bırakıldım. Masama dahi oturmuyorlardı. Ben partime küsmedim" diye konuştu.

"DENİZLİ'DE YAŞANANLARA KÖR, SAĞIR, DİLSİZ KALAMAYIZ"

Kale ilçesinde 15 Temmuz'dan önce FETÖ ile mücadele ettiği için kendisine kumpas kurulduğunu, cinayete azmettirdiği iddiasıyla gözaltına alınıp, Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandığını söyleyen Belediye Başkanı Erkan Hayla, 2015 yılı Eylül ayında Ak Parti İl Başkanlığı'na çağırılarak istifasının alındığını, ancak işleme konulmadığını belirtti.

Hayla, "O günlerde öyle bir yalnızlık yaşamama rağmen davama, partime, teşkilatıma küsmedim. Bugün gelinen nokta beni çok üzüyor. Artık, Denizli'de yapılanlara, olup bitenlere kör sağır dilsiz kalamayız. Denizli CHP'nin güçlü olduğu bir il değil. Ama özellikle solculaştırılıyor. O yüzden bir tepki vermek istedim. İnşallah yapılan yanlışlıklar düzelir" dedi.

Görevine bağımsız olarak devam edeceğini, istifasını Ramazan Bayramı'ndan sonra Genel Merkez'e kendisinin vereceğini söyleyen Hayla, "Benim Kale'de 50 yataklı hastanem vardı, 25 yatağa düşürüldü. Şimdi sağlık ocağı şeklinde 4 tane doktor var. Çok gülünç, komik bir durum. Benim hastanem güneş enerjisinden elektrik üretecekmiş. Ben de diyorum ki, hastanenin görevi elektrik ürütmek değil, hasta bakmaktır. Hastanemde doğum uzmanım yok, diş doktoru, aile hekimim bir de iç hastalıkları uzmanı var. Yani acınacak bir hali var, o yatırım orada o şekilde duruyor. Hastanede sosyal giyim merkezi açtılar, hayrat vakfı gibi çalışmaya başladı. Kendi konusu olmayan işlere dalıyorlar" diye konuştu. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.