Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Dağ yangın bölgesinde

AK Partili Dağ yangın bölgesinde

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Bayındır'da yanan orman alanlarında inceleme yaptı. Dağ, "Yanan ormanların bir an önce yeşillendirilmesinin sağlanması için çalışmalar başlamış durumda" dedi. AK Partili Dağ yangın bölgesinde

  • Ege Postası
  • 29.07.2017 - 14:00

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, İzmir'de yanan orman alanlarının yeşillendirilmesi için çalışmaların başladığını belirtti.

İzmir programı kapsamında helikopterle Bayındır ilçesine geçen Dağ, ilçede 3 gün süren ve önceki gün kontrol altına alınabilen yangında hasar gören arazileri havadan inceledi.

Daha sonra İzmir Orman Bölge Müdürü Şahin Aybay ile birlikte karayoluyla yangında en büyük zararı gören Lütuflar ve Kızılkeçili mahallelerine giden Hamza Dağ, vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulundu. 

Dağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgedeki yangının tamamen söndürüldüğünü belirterek, 500 hektar alanın zarar gördüğünü söyledi.

Yangında 10 helikopter, 4 uçak ve bine yakın personelin çok ciddi mücadele verdiğini anımsatan Hamza Dağ, orman yangınları noktasında herkesin dikkatli ve tedbirli olması gerektiğini ifade etti.

Dağ, yangının söndürülmesinde görev alan ekiplere ve yardımda bulunan vatandaşlara teşekkür ederek, "Yanan bölgenin bir an önce yeşillendirilmesinin sağlanması için çalışmalar başlamış durumda. Yanan ağaçların kesilerek ekonomiye kazandırılması sağlanacak, ondan sonra da hızla hem fidan yoluyla hem de kök yoluyla buranın yeşillendirilmesi sağlanacak. İnşallah önümüzdeki sene buraya geldiğimizde burada yemyeşil ağaçlar olduğunu göreceğiz." dedi. (AA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.