Dolar 32,4898
%-0.15
Euro 34,9653
%0.39
Altın 2.435,270
%0.5
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Doğan'dan flaş öneri: Büyükşehir'de Alyanak vefası

AK Partili Doğan'dan flaş öneri: Büyükşehir'de Alyanak vefası

İzmir'in merhum belediye başkanlarından İhsan Alyanak'ın ismi körfezin yeni gemilerinde yaşayacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin meclis toplantısında AK Parti'li Bilal Doğan'ın gündeme taşıdığı öneriye göre, 2011 yılında batan Alyanak gemisinin ismi yeni gemilerden 14'üncüsüne verilecek. AK Partili Doğan'dan flaş öneri

  • Ege Postası
  • 18.03.2017 - 09:11

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Büyükşehir Belediyesi eski başkan İhsan Alyanak'ın ismini yaşatmak üzere önemli bir vefa kararının altına imza attı.

Başkanvekili Sırrı Aydoğan idaresinde toplanan İzmir Büyükşehir Belediye meclisinde körfezin yeni gemileri için kritik bir öneri gündeme taşındı. AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, uzun yıllar boyunca körfez filosuna hizmet eden ve 2011 yılında Konak'ta meydana gelen kazanın ardından batarak kullanım dışı kalan İhsan Alyanak gemisinin adının yeni gemilerden birine verilmesini istedi.

Merhum Başkan Alyanak'ın oğlu olan ve bir dönem Çiğli Belediyesi'nde başkanlık görevinde bulunan Tevfik Alyanak'ın geçtiğimiz günlerde sosyal medya üzerinden gündeme taşıdığı öneriyi meclisin dikkatine sunan AK Parti'li Doğan, "Alyanak'ın ölümünün 9'uncu yılı olan 3 Mart tarihinde tepkisini dile getiren Tevfik Alyanak, yıllardır aile olarak sustuklarını belirterek tepkisini dile getirmiştir. Alımı yapılan 15 yeni vapurdan 13 tanesi hizmete girerken, kalan ikisinden birisine babasının isminin verilmesini önermiştir. Bizler de bu konuda kendisine hak veriyor ve yeni vapurlardan birine isminin verilmesini diliyoruz. Sonuçta meclis kararı ile verilen bu isim bir haktır. İzmirli hemşerilerimiz adına bu hakkın Alyanak ailesine yeniden verilmesini talep ediyoruz. Sayın Kocaoğlu'ndan bugüne kadar bu kararı ermesini beklerdik. Sayın Kocaoğlu'ndan bu vefayı göstermesini diliyoruz. Yoksa vefa sadece İstanbul'da bir semtin adı mıdır'" diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.