Dolar 32,5977
%0.38
Euro 34,8339
%0.29
Altın 2.496,930
%0.5
Bist-100 9.457,00
%-0.71

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Eski Vekil: FETÖ ilk operasyonu bana yaptı

AK Partili Eski Vekil: FETÖ ilk operasyonu bana yaptı

AK Parti İzmir Eski Milletvekili Aydın Şengül, FETÖ’nün ilk operasyonu, 2009’da henüz partinin il başkanıyken kendisine yaptığını söyledi. AK Partili eski vekilden şok açıklama

  • Ege Postası
  • 28.07.2017 - 16:29

EGEPOSTASI -  AK Parti İzmir Eski Milletvekili Aydın Şengül, FETÖ yargısının, Türkiye’de ilk operasyonu kendisine ve o dönem ilçe başkanı olan, şimdiki Milletvekili Atilla Kaya’ya yaptığını, ancak durumu fark ederek oyunu bozduklarını söyledi.

Aydın Şengül, 2009’da yaşadığı olayı Egepostası’na anlattı. O dönem kendisinin il başkanı, Milletvekili Atilla Kaya’nın ise Torbalı İlçe Başkanı olduğunu belirten Şengül, “Ayrancılar’da hazine parselleri vardı. Üzerine evler, binalar yapılmış. Daha sonra Ayrancılar belediye başkanı planları, projeleri bitirmiş. Milli Emlak ihaleyle bu parselleri, üzerinde oturan kişilere satışını yapıyordu. Buraya kadar her şey normal. Ancak Milli Emlak’ın içinde bir çete oluşuyor. Bu çete, burada evi olan insanların evini ihaleye girip alıyor, diğer insanlara da evini alıp yıkarım diye gözdağı vererek parsel başı para topluyordu” dedi.

‘BİZİ ÇETEYLE SUÇLADILAR’

Aydın Şengül, korkutulan, mağdur edilen insanların belediye başkanına, onun da parti ilçe başkanına giderek sıkıntılarını anlattığını belirterek, “Onlar da il başkanı olduğum için bana geldi. Milli Emlak’ta bu işe bakan müdürle konuştum. Bu işin aslı nedir diye sordum. İhaleyi de merkezde yapıyorlar. 'Kulağımıza hoş olmayan şeyler geliyor. İhaleye girip vatandaşı mağdur ediyorlar. Sıkıntı olursa vebali sizindir' diyorum. Adamlar bunun üzerine bizi çete kurmaktan, ihaleye fesat karıştırmaktan şikayet ediyor. Meşhur Savcı Murat Gök, o zaman emniyet müdür yardımcısı Nazmi Ardınç, ki bu kişi daha sonra İstanbul’a gidip bakanlara 15-25 Aralık operasyonu hazırlayan kişi, talimat verdiriyor. Beni bilinçli şekilde operasyona katıp, çete oluşturmaktan, operasyon düzenleyip il başkanlığından aldırmak istiyorlardı“ diye konuştu. Şengül sözlerini şöyle sürdürdü:

VEKİL ADAYIYDI, YURT DIŞINA KAÇTI

“O zaman il yönetiminde olan Mehmet Şener Özterzi var. Onu il başkanı yapmak için çalışıyorlar. Biz bu olayları bozduk. Allah yardımcımız oldu.  Bir araştırdılar ki müdahalede bulunmadığımızı anladılar. Olay duyuldu. Valiye falan operasyon yapacaktı. Savcının tayini çıktı. FETÖ’nün ilk operasyonu 2009’da banadır. Atilla Kaya, belediye başkanı ve bana. Ben bunu yıllar sonra öğrendim. Operasyon olduğunu biliyorum ama FETÖ’nün olduğunu bilmiyorum.  Burada bulunan emniyet müdür yardımcısı beş altı ay önce bana bunları anlattı. Sana operasyonu bunlar yaptı, işin içinde bunlar vardı diye.  2014’te FETÖ’nün avukatlarından Mehmet Şener Özterzi’yi  ikinci bölgede bağımsız aday yaptılar. Sonra yurt dışına kaçtı.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.