Dolar 32,5604
%0.04
Euro 34,8899
%0.07
Altın 2.428,950
%-0.05
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Hotar'dan İzmir için çarpıcı CHP yorumu

AK Partili Hotar'dan İzmir için çarpıcı CHP yorumu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, CHP'nin İzmir'de referandum öncesi ciddi bir çabası olduğunu belirterek, "Demek şüpheleri var ki, bu kadar yükleniyorlar" dedi. AK Partili Hotar'dan İzmir için çarpıcı CHP yorumu

  • Ege Postası
  • 31.03.2017 - 11:10

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Nükhet Hotar, DHA Ege Bölge Temsilciliği'ni ziyaretinde referandum çalışmaları hakkında bilgi verdi. CHP'nin sahada ciddi çabasını gördüğünü belirte Hotar, ana muhalefetin İzmir için en az yüzde 70 oy hedefi hatırlatıldığında şunları söyledi:

"Saha çalışmalarında CHP'nin İzmir'de ciddi bir çabası olduğunu görüyoruz. Zaman zaman yüksek oy aldıkları ve kale gibi gördükleri bir ilde demek ki şüpheleri var ki bu kadar yükleniyorlar. İzmir de dahil Türkiye'nin her yerinde her hangi bir vatandaşımıza doğruları ya da 18 maddeyi anlattığımızda, bu maddelerin anlaşılamayacak hiçbir tarafının olmadığını, kamuoyunun gündeminde tutulmayla çalışılan ve algı oluşturulmaya çalışılan konularla çok da alakasının olmadığını rahatlıkla görebiliyorlar. Vatandaşlarımıza 18 maddeyi anlattığımızda bize hak veriyor. Ancak 'hayırcı' gruplara dikkat çekmek istiyoruz. Bu hiçbir zaman 'aklıselim bir şekilde okudum, anladım ama maddeler hoşuma gitmedi' diyen vatandaşlarımızı sayacağım gruplarla aynı tutma anlamında değerlendirilmiyoruz. Dağdaki terörist video çekip 'hayır' diyorsa, buna dikkat çekmemiz gerekiyor. 15 Temmuz darbe girişimini yapan ve eğer başarılı olsaydı, şu anda yaşıyor muyduk bunları konuşabiliyor muyduk, ülkemiz kaça bölünmüştü bilemeyeceğimiz işgal girişiminin temsilcileri FETÖ yapılanması da 'hayır' diyorsa buna dikkat çekmeliyiz. Elbette 'hayır' diyen vatandaşlarımızı bu teröristlerden ayrı tutuyoruz ancak bunları da bilmeliyiz. Türkiye'nin iyiliğini, gelişmesini, dünya sıralamasında ilk 10 ekonomi arasına girmesini istemeyen tüm grupların 'hayır' dediğini görüyoruz."

"TEK ADAM' DENEN CUMHURBAŞKANI'NIN 2 DÖNEM SEÇİLME HAKKI VAR" 
AK Parti Partisi Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, anayasa değişikliğnide cumhurbaşkanının iki dönem seçilme hakkının olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

"Bir ülkenin kaç cumhurbaşkanı olmal? Şu an bizim kaç tane cumhurbaşkanımız va? Bunun dışında bir realite yok zaten. Demokrasilerde bir cumhurbaşkanı veya bir başkan olur ve onların alt kadroları olur. Bizim de önerdiğimiz, yaptığımız, yapacağımız bu. 1 cumhurbaşkanı, cumhurbaşkanının yürütmenin başı olarak temsilcisi olduğu bu yeni sistemde bakanlar, diğer tarafta da milletvekillerinden oluşan bir sistem. 'Tek adam' denen cumhurbaşkanının 2 dönem seçilme hakkı var, meclistekiler sonsuz dönem seçilebilir bir engel yok. Birbirlerini seçime götürme hakkı var, feshetme değil. Birisi seçim kararı aldığında, diğeri de seçime gitmek zorunda. Burada zor, güç olan 'tek adam' denilen tarafta, çünkü tek adamın, topu topu 2 dönemi var. Meclisi seçime götürme kararı aldığında iki döneminden birisi gitmiş olacak. Bir daha seçim kararı alırsa o dönemi de gitmiş olacak. Dolasıyla bu sistem aslında uzlaşma kültürünü de derinleştirip oturtacak bir sistem olacaktır." 

"BÜROKRASİ ENGEL OLUYOR"
Referandumdan 'evet' çıkması durumunda işleyiş ve yatırımların daha hızlı gerçekleşeceğini savunan Hotar, bürokrasi nedeniyle istenilen hızın yakalanamadığını öne sürerek, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"İşleyişin daha da hızlanmasının önündeki en büyük engel bürokrasi. Çünkü bir bakanın, yardımcısının ya da müsteşarın aldığı kararın uygulamaya dönüşmesi için geçmesi gereken bürokratik aşamalarda, çoğu zaman sıkıntılar yaşandı. 'Bu sıkıntıları yaşatan kadroları değiştirelim' dendiğinde çok hızlı bir şekilde görevine iade edilen bürokratlar oldu. Bu da yavaşlamaya neden oluyor. İstikrar ve güvenin yerleştiği ülkeye, yerli ve yabancı yatırımcının daha fazla yatırım yapma ihtimali artacak. Bu arttığında da işsizlik başta olmak üzere ekonominin tüm kuralları, kurumları daha işler konumda olacak. Elbette sihirli bir değnek yok ve bir anda işleyişin hızlanmasını bekleyemeyiz ancak bürokrasinin o ağır aksak işleyişi ile o geciktirici etkisi ortadan kalkıp, istikrar ve güvenin daha sağlam olduğu bir ortamda biz bütün bu uygulamaların daha hızlı olacağını düşünüyoruz. Sokak çalışmalarında bazı vatandaşlarımızın, 'hayır çıkınca ne olacak' diye bir düşüncesi var. 'Hayır' çıkarsa sistem bu şekilde gidecek. Ana muhalefet partisi bu sistemden çok memnun ama biz öyle düşünmüyoruz."  (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.