Dolar 32,5045
%0.29
Euro 34,5642
%0.2
Altın 2.500,190
%0.68
Bist-100 9.548,00
%-1.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Hotar'ın gençliğe güveni tam!

AK Partili Hotar'ın gençliğe güveni tam!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Prof. Dr. Nükhet Hotar; referanduma sayılı günler kala çalışmalarını hızlandırdı.

  • Ege Postası
  • 30.03.2017 - 13:48

Özellikle; kadınlar ve gençlerle bir araya gelen Hotar; gençliğin siyasete malzeme değil; öncü olması için mücadele ettiklerini söyledi.  Bugün 18 yaşına gelmiş gençleri çocuk görerek; sizi kandırıyorlar diyen ana muhalefete yüklenen Hotar; "Kimse kimseyi kandırmasın. 18 yaşında bir genç, onları siyasete malzeme yapanlarla, siyaset yapmaları için önlerini açanları ayırt edebilir" dedi. AK Parti İzmir Milletvekili Prof. Dr. Nükhet Hotar; Türk gençliğinin tarihi başarılarını, hatta genetiğini hafife alanların yanıtını 16 Nisan'da alacağını ifade ederek şunları söyledi:

Hedefimiz onların hızı

Yönümüz Cumhuriyet ve demokrasiden yanadır ve hedefimiz  2023 yılının Türkiye'sini inşa etmektir. Bu yolda önümüze çıkan engellerden, iliğimize kadar işleyen vesayet odaklarından kurtulmaktır. Yeni hükümet sistemi ile hedefimiz; gençlerin hızında bir icra, güçlü bir Türkiye'dir. Gençlerimiz, bu ülkede ne acılar ne krizler yaşandığına belki şahitlik etmedi. Darbeleri, muhtıraları, 28 Şubatları yaşamadı. Biz de; AK Parti olarak iktidarımız süresince  izlerini yaşamasınlar diye çalıştık, çabaladık. Onlar AK yılların gençliği; bizimle birlikte büyüdüler. 70-80 kişilik sınıflardan bizimle kurtuldular. Üniversite harçlarından bizimle kurtuldular. Koğuş sisteminde kaldıkları yurtlardan, üniversite sınavındaki kat sayı zulmünden bizimle kurtuldular. Bugün her ilimizde üniversite var. İleri teknolojiye bizimle kavuştular. Biz gençlere güvendik ve alt yapılarının güçlenmesi için çalıştık.  Seçilme yaşını 25'e, seçme yaşını 18'e indirmiştik.  şimdi de diyoruz ki; gençlerimiz seçebiliyorsa, seçilebilirler.

Haklarını çalanlardan...

15 Temmuz darbe girişimi ile birlikte ortaya çıkan FETÖ terörünün yıllarca gençlerin de haklarına gözünü diktiğini belirten Prof. Dr. Nükhet Hotar; demokrasi nöbetlerini birlikte tuttukları gençlerin; Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte yasama ve yürütmenin parçası olacağını vurguladı. Hotar, sözlerini şöyle sürdürdü; "Devlet yönetiminin arka plandaki gölge yapılarca değil, doğrudan seçilenlerce yönetileceği bir sistemde gençlerin olmasını önemsiyoruz. Çünkü; gelecek nesil olarak söz, karar ve denetimde söz sahibi olarak yarınlarda Cumhuriyeti ve birlik beraberliğimizi onlar koruyacak. Bunlar, gençlerden korkuyor. Onların direnci ve enerjisinden korkuyorlar. Çocuk fotoğrafları üzerinden siyaset yapıp, gençlerin kanun yapmasından endişe etmelerini anlamak mümkün değil. "

Gençlerimize güvenimiz tam

"Bu koltuklarda hiçbirimiz baki değiliz, bu görevlerin ve unvanların tek sahibi de değiliz" diyen AK Parti İzmir Milletvekili Prof. Dr. Nükhet Hotar; "Gençlerin aktif siyasete girmesinden korkmuyorum. Tam tersine, içimde geleceğe dair umudum büyüyor. AK Parti; 15 yıl önce de gençlerle yola çıktı, sıralarından nice genç genel başkan yardımcısı, bakan yardımcısı, vekil geçti. 16 Nisan'da sandığa giderek; siyasetin gençleşmesi ve hizmetin hız kazanması için Evet diyecekler. Bu ülkenin gençliğe her zamankinden daha çok  ihtiyacı var." diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.