Dolar 32,4986
%0.27
Euro 34,5512
%0.17
Altın 2.492,940
%0.39
Bist-100 9.548,00
%-1.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Kaya, Alsancak'tan mesaj verdi

AK Partili Kaya, Alsancak'tan mesaj verdi

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Alsancak'ta gerçekleştirdiği toplantıda "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi" hakkında bilgilendirmelerde bulundu, semt sakinlerinden destek istedi. Kaya'dan önemli mesajlar geldi. Kaya, Alsancak'tan mesaj verdi:

  • Ege Postası
  • 17.03.2017 - 12:32

İZMİR - 16 Nisan'da yapılacak halkoylaması öncesinde çalışmalarını yoğunlaştıran AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Alsancak Platformu'nun ev sahipliğinde düzenlenen kahvaltıya katıldı. Gündoğdu Meydanı'ndaki bir kaferteryada düzenlenen toplantıda konuşan Kaya, çift başlılıktan kurtulmak ve karar mekanizmalarının daha hızlı hareket etmesi için Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin gerekli olduğunu ifade etti. Yeni sistemde milletin doğrudan seçtiği mecliste milletvekillerinin, eski sisteme göre daha etkin ve daha güçlü hale geleceğini belirten Kaya, "Yeni sistemde yasamayı hazırlayacak olan milletvekilleri daha donanımlı ve güçlü olacak. Milletvekilleri olarak bizler seçildiğimiz bölgelere hizmet noktasında daha aktif olabileceğiz. Bizim tek derdimiz, millete ve memlekete hizmet derdidir. 15 yıldır attığımız her adımda milletimizin beklentilerinin dışında bir istikamette yürümedik. Bu sistemle birlikte milletimizin iradesini bir daha hiç kimse ipotek altına alamayacak. Çünkü millet yetkiyi sandıkta doğrudan kendisi verecek. Milletin verdiği yetkiyi oyunlarla, tezgahlarla hiç kimse değiştiremeyecek. Onun için 16 Nisan'da milli iradenin tesisi için 'evet' diyoruz" şeklinde konuştu.

İZMİR'İN REFLEKSİNE GÜVENİYORUZ

İzmirliler'in refleksine güvendiklerini söyleyen Kaya, "Bu basit bir evet-hayır meselesi değil. Bir bir referandum, bu bir yönetim sistemi değişikliği, ancak aynı zamanda da Türkiye'yi yok etmek isteyenlere karşı direnç gösterme meselesi. Biz milli iradeden yanayız, biz güçlü Türkiye'den yanayız, biz istiklalimizi korumanın ve ilelebet muhafaza etmenin derdindeyiz. Ben inanıyorum ki, ülkesine aşık, vatanını seven, bayrağına tutkun tüm hemşehrilerimiz bu konuda sağduyulu bir karar vereceklerdir. İzmir'in, İzmirli hemşehrilerimizin bu konuda güçlü bir refleksi var. Ben 16 Nisan'da sandığa giden hemşehrilerimin bu refleksle hareket edeceğine, daha güçlü ve daha müteffeh bir Türkiye'ye 'evet' diyeceğine inanıyorum" dedi.

REJİM DEĞİL SİSTEM DEĞİŞİYOR

AK Parti olarak cumhuriyet ve demokrasinin vazgeçilmezleri olduğunu vurgulayan Kaya, 15 Temmuz'da iradesine sahip çıkan Türk halkının verdiği mesajın da bu olduğunu ifade etti. Rejimi değil, yönetim sistemini değiştirdiklerini söyleyen Kaya, "Bizim duruşumuz net. Türkiye Cumhuriyeti'nin birliğini ve bölünmez bütünlüğünü, demokratik, sosyal hukuk devletini, sivilleşmeyi, demokratikleşmeyi, inanç özgürlüğünü ve fırsat eşitliğini esas kabul ediyoruz. Tek Millet, Tek Vatan, Tek Bayrak ve Tek Devlet diyoruz. Milletimiz 15 Temmuz'da hainlere karşı göğsünü siper ederken de bu mesajı verdi. Türkiye bölünmez bir bütündür, milletimiz bir ve beraberdir diyen herkesle yüreğimiz bir atıyor" dedi. Alsancak Platformu'nun ev sahipliği yaptığı toplantıya başta MHP İzmir Eski İl Başkanı Naşit Birgüvi olmak üzere birçok davetli katıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.