Dolar 32,3695
%0.16
Euro 34,9596
%-0.3
Altın 2.325,370
%0.21
Bist-100 9,13
%0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Kaya: Gelin enkazı birlikte kaldıralım

AK Partili Kaya: Gelin enkazı birlikte kaldıralım

Egetürk TV’de, “Egepostası ile Gündem” programına konuk olan AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya,  büyükşehir ve CHP'li belediyelerin icraatlarını sert dille eleştirirken, “Sen de İzmirlisin, ben de. Bir araya gelelim, kaynak bulalım dedim. Başkan bize dönmüyor" dedi. AK Partili Kaya’dan CHP’li belediyelere eleştiri ve çağrı

  • Ege Postası
  • 31.03.2017 - 08:24

EGEPOSTASI – Programda Egepostası yazarı Mithat Umutoğulları ve Egetürk TV Genel Koordinatörü Refik Pak’ın sorularını yanıtlayan AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, kentsel dönüşümden spora, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Başkan Aziz Kocaoğlu icraatlarını eleştirdi. Şehrin önüne vizyon konulmadan, 25 yıldır ciddi hizmet üretmeden oy toplandığını belirten Kaya, eleştiri oklarını CHP’li ilçe belediyelerine de yöneltti. Kaya, başta büyükşehir olmak üzere CHP’li belediyelere önemli çağrıda da bulundu, “Sen de İzmirlisin, ben de İzmirliyim. Sen de hizmet için seçildin, ben de. Bu şansı yakalamışken, başbakan İzmirliyken, çözemeyeceğimiz, altından kalkamayacağımız sorun yok.Sorunlara birlikte çözüm bulalım. Gelin enkazı birlikte kaldıralım” dedi.

Kaya işçi, esnaf ve çiftçiyle buluştu

Kendilerine genelden hep yerel şikayetler geldiğini, temeli büyükşehir olmak üzere ilçe belediyeleri olduğunu belirten Atilla Kaya, “25 yıldır hiçbir ciddi hizmet üretmeden şehrin önüne vizyon koymadan oyları toplarsanız o siyasetçiler de tembel olur. Bence tembel bir kadro, İzmir’in önüne, büyük ilçelerin önüne vizyon koymayan, basit altyapı hizmetleriyle uğraşan belediye anlayışıyla karşı karşıyayız. Aziz beyi tanırız. Dürüsttür. Ancak İzmir’i yönetecek vizyon başka mesele” dedi.

İzmir’in İstanbul’un arkasından ikinci olma hedefinin önemli bir hedef olduğunu vurgulayan Kaya, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Bunu gerçekleştirebilmek için bir çok yatırımı İzmir’e getiriyoruz. Bizim Binali beyin başbakan olduğu güne kadar İzmir’de yaptığımız yatırım tutarı 43.1 milyar lira. Binali beyin başbakan olduğu günden itibaren bugüne kadarki rakamı vereceğim. İhalesi yapılmış ve ihale sürecinde olan işlerin tutarı 10.5 milyar. İzmir çok önemli bir şans yakaladı. İzmir’in bir başbakanı var. Bu şansı hep birlikte çok iyi değerlendirmemiz lazım. Hep çağrı yapıyorum. Bu şehir bizim, birlikte yaşıyoruz. Hangi partiden belediye başkanı olursa olsun tüm arkadaşlarınıza, kendi ilçelerinin ve büyükşehirin kronik sorunların çözümü noktasında kaynak dahil, gelin birlikte şu İzmir’i kalkındıralım diyoruz. Ama bu çağrılar boş kalıyor. İzmirlilerin bunu görmesi lazım. Bu çağrıya Torbalı, Menderes'te, Kemalpaşa'da karşılık buluyorsun, fakat CHP’li belediyeler tarafından yönetilen yerlerde karşılık bulmuyorsun. Sen yapsan ne olur ben yapsam ne olur. Netice olarak İzmir’e yapıyoruz. Konak Belediyesi 3 yıl sonra yatırım yapma kararı almış. Yeni öğrendiler üç yıl içinde. CHP yönetimi altında ilçe.

O İŞLER BROŞÜRE BİLE GİRMEZ

Yapılacak yatırımlara baktım. Bizim Kınık Belediyesi’nde falan o işler broşüre bile geçmez. Bunları değerlendirmezsin bile. Bunları Kınık yapmış. Arada uçurum var. İzmir’in bir defa vizyonunu ortaya koymamız lazım. İzmir İstanbul’un arkasından ikinciydi. Çünkü Avrupa’da mallar İzmir’e gelir, buradan Anadolu’ya dağıtılırdı. İzmir ana liman kentiydi. Ulaşım imkanları, eski yıllarda daha iyiydi. Biz ulaşım vizyonu koyduk. İstanbul’u İzmir’e bağlayacağız dedik. 110 kilometre kaldı. 7-8 ay sonra, belki bir sene sonra istanbul’dan yola çıkan kişi, 2.5 saatte İzmir’e gelecek. Ankara-İzmir hızlı trenini yapıyoruz. 2019’da Anadolu'dan yükler İzmir’e, İzmir’den de Anadolu'nun her yerine doğru dağıtılacak. Çanakkale köprüsü İzmir için de önemli. Temelini atacağımız 1.5 milyarlık Menemen-Aliağa-Çandarlı yolunu Çanakkale köprüsüne kadar uzatıyoruz. Çandarlı'yı üs bölgesi olarak kullanalım diye. Avrupa’ya gidişi ve gelişi temin ediyoruz. İzmir’i tarihi önemine doğru çekmeye çalışıyoruz. Bunlar lafla değil icraatla oluyor. Bu ülkenin başbakanının İzmirli olmasının şansını kullanıyoruz. İzmir’de hayalimiz olan Körfez geçiş projesi vardı. İzmir şehir içi trafiği hükümetin sorumluluğunda değil ama biz iki yakayı birbirine 1.1 milyar dolar yatırımla bağladığımız noktada şehir içi ulaşım rahatlığını, ay yıldızlı adayı düşündüğümüzde müthiş bir proje. Yüz yüze konuştuk. Binali bey, İzmirli istiyorsa yapalım dedi. İzmirli, yerel yönetimler yapalım dedi. Kapalı kapılar ardında ÇED sürecinde yine hayır dediler. Bunlar bizi kesmez. Bizi durduramazlar.

NE ACI TABLODUR

Üç stadı üç sene durdurdular. Artık şehrin başbakanı olduğu için en fazla üç ay bu yatırımı engelleyebilirler. 2017’de ihalesine çıkıyoruz. İzmir’e hayırlı olsun. İzmir’in çehresini değiştirecek, İzmir trafiğini rahatlatacak en önemli projeler noktasında gördüğünüz bir proje, Bayraklı şehir hastanesi de yükselmeye devam ediyor. 1 milyar euroluk proje. İzmir sevdalısı İzmirli başbakan olduğu için yapımı ve projelendirme sürecini hızlandırarak devam ediyoruz. Konak'ta, Karabağlar’da dolaşırken, insanların altyapısı olmayan, imarı olmayan ilçelerde yaşadığını görüyoruz. Karabağlar’da bir çok amatör kulüp var, idman yapacak sahaları yok. Karabağlar Belediyesi'nden yer istedik. Yok dediler. İzmir’in en büyük ilçesinden bahsediyoruz. Ne acı tablodur. Uyuşturucu İzmir’in en önemli sorunlarından biridir. En büyük temellerinden biri imarsızlık, ikincisi o gençleri hayata kazandırma yollarının olmamasıdır.

İZMİR'İN YÜZDE 65'İ KAÇAK

Kentsel dönüşüm İzmir için çok önemli. Türkiye’nin en güzel şehri İzmir’in yüzde 65’i kaçak. Biz bu konuda Aziz beye dedik ki, gel TOKİ ile birlikte büyükşehir protokol yapsın, bölüm bölüm başlayalım. TOKİ ile yürü. Ankara, İstanbul, Kayseri’deki örnekleri gibi. Aziz bey ‘Ben TOKİ’yi İzmir’e sokmam’ dedi. TOKİ’nin diğer illerde yaptığı, kenti yenileyen projelerine inanmıyor. Kendim yaparım dedi. Eyvallah dedik. Yetki verin yeter dedi. 15 yılın sonunda Karabağlar’da 400 konutluk bir iş başlattı. Yüzde 65 konutun kaçak olduğu şehirde 400 konutluk temeli geçenlerde attı.

BİZ DÜŞMAN MIYIZ'

İletişim noktasında sıkıntı var. Çağrı yapıyoruz. Ben giderim. CHP’li belediyelere de giderim. Mesela Konak’ta muhtarlarla toplantı yaptık. Bizim projeleri engellediğimizi söylemişler. 100 küsur muhtarsınız, gidin başkana dedik. Nerede, ne zaman isterse, bir araya gelelim, siz de olun., mahalle mahalle sorunları yatıralım, çözüm bulalım. Yerel yapacaksa yerel, biz yapacaksak biz, kaynak yoksa kaynak bulalım dedim. Bu enkazı hep birlikte ortadan kaldıralım dedik. Gidin bu çağrıyı yapın dedik. Bir ay önce oldu o toplantı. Ama yok dönmüyor. Ya dön. Biz düşman mıyı? Sen de İzmirlisin ben de. Sen de İzmir’e hizmet için seçilmişsin ben de. Bu şansı yakalamışken, başbakan da İzmirliyken, çözemeyeceğimiz, altından kalkamayacağımız sorun yok. Ülkenin en önemli sorunlarından biri bürokrasi. Ayın 16’sında bürokrasiden de kurtulacağız. Bürokrasiyi sen de yaşıyorsun ben de yaşıyorum. Ama şehrin bir başbakanı var. Artık yaşamayız. O bürokrat da İzmir’den proje gelirse, başbakan var bu şehrin arkasında ona göre hızlı şekilde çözeyim diyor.  

UFKU OLMAYAN İNSANLAR…

İnciraltı planlaması konusunda mesela Aziz beyle konuştuk. Muazzam bir alan. Akıllı mantıklı şekilde, anlaşarak, yetki bizde, bakanlıkta olduğu halde yerelin de görüşünü alarak hareket ediyoruz. Benim orada gördüğüm şu, bu vizyon meselesi. Bu şehir için hayallerin olacak. İzmir büyükşehir Belediyesinde, 4-5 bin lira maaşla çok iyi mimarları, plancıları çalıştırıp iyi işler çıkartamazsın. Danışmanlık al. Bir çok ofis var, getir bunları İzmir’e. 6 katrilyon bütçen var. Bunun büyük kısmını yatırım ve planlamaya ayır. Bu insanlarla çalış. Ufku olmayan insanlarla çalışırsan kanalizasyonla uğraşan, altyapısını bitirememiş gecekondunun tavan yaptığı bir şehir karşınıza çıkar. Türkiye’de herkesin gözü izmir’de. Neden, başbakanın kenti. Herkes biliyor ki, İzmir ileri doğru gider. Türkiye’de şu anda en iyi yatırım yapılacak şehir İzmir. Yatırımcıyı kaçırmayalım. Şirketlerin merkezini İzmir’e çekecek döngü oluşturalım. Takıldığı yerde biz arkasında duralım. Ama böyle bir dert yok. Yol, asfalt, kanalizasyonlardan sıyrılan bir şehir olmalı İzmir.

İZMİR’DE SPOR LOBİSİ YOK

Şehri yöneten belediye başkanları bu işi sevecek. Aziz beyin sporla ilgili içinden gelmesi lazım, buraya yapılacak yatırımın izmire katkı sağlamadığını düşünüyor. Bunlar 100 yıllık camialar. İzmir İzmir olduysa bu camialarla tanındı bilindi. Urfa’ya gittik, Giresuna gittik orada da konuşuldu. İzmirin sempati sağlayan, marka değerini artıran kulüpler, camialar. Göztepeli olarak göztepenin süper ligde olmasını çok arzu ediyorum. Tesis olmadan hiç bir şey olmaz. Üç stat var. Açılan davalar nedeniyle üç yıl durdu. Biliyorsunuz üçünün de ihale tarihleri belli oldu. Yapımına başlayacağız hızlı şekilde. Bu camialarımıza teslim edeceğiz. Kulüpler bu statlardan gelir de elde edecek. İzmir’deki statlarda böyle de bir konsept geliştirmiş olduk, İzmir başbakanın kenti diye. Başka yerde yok bu. Şehrin bir spor lobisi yok. Vereceğimiz en önemli destek, Göztepe’nin sahipsiz olmadığını hissettirme noktasındadır. Maçlarına gidiyoruz falan ama, orada özellikle duruşumuz bütün İzmir olarak bu lobiyi yapmamız lazım. Göztepe bugün süper lige çıkarsa İzmir’in marka değerine artı katkı sağlayacak bir şeydir. Dolayısıyla hangi takımı tutarsa tutsun, hangi görüşte olursa olsun, hepimizin bence en önemli davalarımızdan birisi olarak, şehir olarak kenetlenmemiz gerekiyor. Yılmaz hoca da geldi zaten, ben çok ciddi bir enerji aldım. Göztepe’nin diğer kulüplere göre şu avantajı var. Mehmet Sepil gibi hiçbir hesabı kitabı olmayan, kulübü, Süper Lig’e çıkarma hedefi olan bir insan. İnşallah biz de ona yardımcı olacağız. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.