Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Kaya İzmir-İstanbul Otoyolu projesini anlattı

AK Partili Kaya İzmir-İstanbul Otoyolu projesini anlattı

İzmir ile İstanbul arası karayolu ulaşımını 9 saatten 3 saate indirecek olan İzmir-İstanbul Otoyolu projesiyle ilgili AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya ulusal bir TV'de katıldığı programda açıklamalarda bulundu. Kaya, CHP'li yerel yönetimleri eleştirdi, "İzmir ellerinde geri gitti" dedi. AK Partili Kaya dev projeyi anlattı

  • Ege Postası
  • 29.06.2017 - 14:46

EGE POSTASI  - AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, İzmir ile İstanbul arası karayolu ulaşımını 9 saatten 3 saate indirecek olan İzmir-İstanbul Otoyolu projesini, ulusal bir TV kanalının canlı yayınında Belkahve'deki kontrol merkezinden anlattı. 

CHP'Lİ YEREL YÖNETİMLERİ ELEŞTİRDİ

CHP'li yerel yönetimleri eleştirerek sözlerine başlayan Kaya, " İzmir'in tarihi önemi var. Maalesef son 20 yıllık döneme baktığımzıda CHP'li yerel yönetimlerin elinde İzmir geri gitti" dedi.

2019'DA TAMAMEN BİTECEK

İzmir-İstanbul Otoyolu projesininin Başbakan Binali Yıldırım'ın İzmir için açıkladığı 35 proje arasında olduğunun hatırlatan Kaya, " O projeler arasında en önemlisi İzmir İstanbul Otoyolu. Hızlı şekilde yapımına başlanıldı. Yüzde 78'lik kısmı bitti. 7 yıllık ihale süreci vardı . Fakat 5 yıl içinde bitmiş olacak. 2019'da 9 saatlik yol 3 saate düşecek. 9 milyar dolarlık proje. Yılda 650 milyon dolarlık yakıt ve zaman tasarrfuu sağlayacak. İzmir Ege'nin gıda üslerinden biri... İzmir'de üretilen gıda ürünlerinin hızlı şekilde İstanbul'a taşınmasını da sağlayacak" dedi. 

Kaya, İzmir İstanbul Otoyolu projesi içinde yer alan Kemalpaşa Kavşağı ve Belkahkeve Tünellerinden şuana kadar 2 milyon araç geçtiğini açıkladı.  

YAN GELİP YATMAKLA SAĞLANMAZ

Kaya şöyle devam etti;

" Başbakanımız Binali Yıldırım'ın özellikle İzmir'in önüne koyduğu tarihi vizyonu, İstanbul'un arkasından tekrar  ikinciliği yakalamak adına önemli adımlar bunlar. Atatürk'ün ortaya koymuş olduğu muasır medeniyet seviyesi yan gelip yatmakla sağlanmıyor. Bu tip çalışmalarla sağlanır. İzmirlilerde projelere sahip çıkıyor."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.