Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Kaya, İzmirliler'den tünele isim önermelerini istedi

AK Partili Kaya, İzmirliler'den tünele isim önermelerini istedi

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, 20 Aralık'ta açılışı yapılacak olan İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçişi Projesi'nin ismini halkın vereceğini söyledi. Bakanlığın internet sitesinde anket düzenlendi. AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, İzmirlilerden tünele isim önermelerini istedi. AK Partili Kaya o tünel için

  • Ege Postası
  • 04.12.2016 - 12:34

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 20 Aralık'ta açılışı yapılacak olan İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçişi Projesi'nin ismini halkın vereceğini söyledi. Bakanlığın internet sitesinde anket düzenlendi. 10 Aralık'a kadar isim talepleri alınacak. AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, İzmirliler'den tünele isim önermelerini istedi. 

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Marmaray'ın kardeşi" olarak başlatılan İstanbul Boğazı altında inşa edilen ve kamuoyunda "Avrasya Tüneli" olarak bilinen İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçişi Projesi'nin 20 Aralık'ta tamamlanacağını hatırlatarak, toplam 14.6 kilometre uzunluğundaki projenin 3 ana bölümden oluştuğunu belirtti. Avrupa ve Asya yakalarındaki bağlantı yollarını, sözleşmede 55 ay olarak belirlenen zamandan 8 ay önce bitirdiklerini ifade eden Arslan, "Boğaz altından geçiş gibi çok zor fiziki şartlara rağmen kullanılan ileri teknoloji ve mühendislik ile projeyi zamanından önce bitirmemiz gurur verici ve büyük bir başarıdır" dedi. Bakanlık, tünelin adını halka soracak. Ulaştırma Bakanlığı'nın sitesinde yer alan ankete oy verme işlemi, 1 Aralık günü başladı, 10 Aralık'a kadar sürecek. Ankete katılımın artması için sosyal medyada #AvrasyaTüneliAnketi etiketiyle hesaplar açıldı. En çok hangi isim üzerinde görüş bildirilirse o ismi değerlendirilecek.

"İZMİRLİLERDEN İSİM BEKLİYORUZ"

AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, Avrasya Tüneli'nin İzmir'de 2017 yılında yapımına başlanacak olan Körfez Geçiş Projesi'ne benzediğini belirterek, İzmirliler'den tünele isim önermelerini istedi. Kaya şunları söyledi: 

-İzmir'e yapılması planlanan Körfez Geçi Projesi-

"Türkiye'de son 15 yıl öncesine kadar yapılan tünellerin uzunluğu 50 kilometreydi. Bu rakam şu anda 306 kilometreye çıktı. Avrasya Tüneli de asrın projesi. Her gün 120 bin araç geçecek, tünel sayesinde tarihi yarımadanın üzerinden trafik yükü kalkacak. Tünelin adı milletimizin önerisiyle belirlenecek. Bunun için 'Kıtalar birleşiyor alttan, ismi geliyor halktan' sloganıyla bir kampanya başlattık. Anketin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının internet sitesi 'www.udhb.gov.tr' üzerinden gerçekleşiyor. Ankete herkes katılabilir. İzmirliler'den de ankete yoğun katılım bekliyoruz, onların yaratıcılığına güveniyoruz. Avrasya Tüneli, İzmir'de yapacağımız Körfez Geciş Projesi ile benzerlik gösteriyor. Kuzeyde Çevre Otoyolu ve Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'nden güneyde İnciraltı mevkisine uzanan 12.6 kilometrelik İzmir Körfez Geçişi Projesi'ne de 2017 yılında başlayacağız." (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.