Dolar 32,3244
%0.23
Euro 35,0705
%-0.15
Altın 2.282,260
%0.21
Bist-100 9,01
%2.29

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Kaya Sabuncubeli Tüneli'nde sona gelindiğini açıkladı

AK Partili Kaya Sabuncubeli Tüneli'nde sona gelindiğini açıkladı

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Başbakan Binali Yıldırım'ın daha önce İzmir için açıkladığı 35 Proje'den birisi olan, İzmir-Manisa arasında yapımı devam eden Sabuncubeli Tüneli'nde sona gelindiğini açıkladı. 'Bir hayal daha gerçek oluyor'

  • Ege Postası
  • 09.06.2017 - 08:55

4 bin 70 metre uzunluğundaki tünelin yüzde 91'inin tamamladığını belirten AK Partili Kaya, 8 Eylül 2017'yi 9 Eylül 2017'ye bağlayan gece tünelde ilk ışığın görüleceğini ifade etti. 

35 PROJE'DEN BİRİSİ 

İnşaat çalışmalarının hem İzmir hem de Manisa tarafından olmak üzere hızla sürdürüldüğünü hatırlatan Kaya, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlık, Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım'ın ise Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı görevlerini sürdürdükleri dönemde verdikleri büyük desteklerle bu proje start almıştı. Sayın Başbakanımızın İzmir için hazırladığı 35 Proje'den birisi olan Sabuncubeli Tüneli'nin tamamlanmasıyla birlikte devasa bir projeyi daha hizmete açmış olacağız. Manisa'nın kurtuluş günü 8 Eylül. İzmir'in kurtuluş günü ise 9 Eylül. 8 Eylül 2017 tarihini 9 Eylül 2017'ye bağlayan gece tünellerde ilk ışığı göreceğiz. 2017 sona ermeden de tünel hizmete girmiş olacak. Hem İzmir'e, hem Manisa'ya hayırlı ve uğurlu olsun" dedi. 

EVLİYA ÇELEBİ 'KORKUNÇ SABUNCUBELİ' DEMİŞTİ 

İzmir-Manisa arasını 15 dakikaya indirecek olan tünelin toplamda 4 bin 70 metre uzunluğunda olacağını belirten Kaya, tünelin iki şerit geliş ve iki şerit gidiş şeklinde hizmet vereceğini söyledi. Tünelin sağ tüpünde 3 bin 669 metre, sol tüpünde ise 3 bin 534 metre olmak üzere toplamda 7 bin 203 metre imalat yapıldığının bilgisini veren Mahmut Atilla Kaya, "İnşaatın yüzde 91'i tamamlandı. Çalışmalar hızla devam ediyor. Evliya Çelebi'nin Seyahatname'sinde Korkunç Sabuncubeli olarak tanımladığı geçidi by-pass yaparak, her iki il arasındaki seyahati kolaylaştırıyoruz. Tünelin İzmir'e olan uzaklığı 9,4 kilometre, Manisa'ya olan uzaklığı ise 12 kilometre. İki il arasındaki ulaşım zamanı 15 dakikaya düşecek. Kış aylarında kar yağışı ve buzlanmanın neden olduğu uzun araç kuyrukları bitecek, trafik kazalarının önüne geçilecek. Bu proje, tarihi bir projedir. İzmir'i, Ege'yi, Marmara'ya bağlayan bu devasa projenin tamamlanmasıyla birlikte, 2023 hedeflerimiz için bir adım daha atmış olacağız. Başta projenin mimarları Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Binali Yıldırım olmak üzere, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Ahmet Arslan'a ve emeği geçen herkese minnettarız" dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.