Dolar 32,3157
%0.2
Euro 35,1213
%0
Altın 2.292,730
%0.67
Bist-100 9,06
%2.86

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Kaya'yı dinlemeye gelenler salonlara sığmadı

AK Partili Kaya'yı dinlemeye gelenler salonlara sığmadı

Torbalı dün akşam bir ‘ilk’e sahne oldu. AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, memleketi Torbalı’da diğer siyasi partilerin, STK’ların ve yüzlerce vatandaşın katılımı ile Belediye Kültür Merkezi’ni hınca hınç dolduran bir konferansta, ‘Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni anlattı.  AK Partili Kaya'yı dinlemeye gelenler salonlara sığmadı

  • Ege Postası
  • 21.03.2017 - 13:44

İZMİR - Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi Halk Oylaması öncesi yeni sistemi anlatmak üzere İzmir’i köşe bucak dolaşan AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, önceki akşam memleketi Torbalı’daydı. Torbalı Ziraat Odası’nın düzenlediği konferansta konuşan Kaya’yı dinlemeye gelen bini aşkın hemşehrisi salonu hınca hınç doldurdu. Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, AK Parti Torbalı İlçe Başkanı Hasan Akbıyık, Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, Torbalı Şoförler Odası Başkanı Cıva İsmail Akman’ın yanı sıra Kaya’yı dinlemeye gelenler arasında MHP'li Torbalı Belediye Meclis Üyesi Tevfik Taner Aygüneş, Büyük Birlik Partisi İlçe Başkanı Zülküf Güldoğan, MHP’nin Torbalı Belediye Başkan adayı Enver Mert, DP Eski İlçe Başkan Yardımcısı Ahmet Dalgıç da vardı. 

GÜÇLÜ TÜRKİYE İÇİN

Torbalılara, yeni anayasayı ve değişecek olan 18 maddeyi anlatan ve bunun için destek isteyen Kaya’nın sözleri sık sık alkışlarla kesildi. Zaman zaman muhalefete de göndermelerde bulunan Torbalılı vekil, anayasa paketi için “Bu 18 maddede tek devlet, tek millet, tek vatan var, istikrar var, güçlü Türkiye var. Onun için biz ‘Evet’, onlar ‘Hayır’ diyor” dedi. Muhalefetin diktatör benzetmesine de değinen Kaya, “Biz yönetimdeki çift başlılığı tek başlılığa getiriyoruz. Diktatörlük benzetmesine bakıldığında dünyada yüzde 50 artı 1 oyla seçilmiş bir diktatör yoktur. Zaten millet seviyor ki bu oyu vermiş. Ayrıca bakıldığında diktatörlerin süresi belli değil. Biz ne yaptık; yeni sistemle süre sınırı getirdik, 5 artı 5 yıl olarak sınırlandırdık. Bunu Amerika’da da görüyoruz. Bu ülkede yüzde 14’le, yüzde 21 ile başbakan koltuğunu taşımış isimler var. İşte diktatörlerin oluşumu böyledir. Yani bu oylarla sistemin aksaklığından başa gelirsiniz Hitler gibi, Mussolini gibi olabilirsiniz. Polis elinizde, asker elinizde, diğer bloğunda desteğini alamazsanız bu gücü kullanarak diktatör olursunuz asıl. Ama bu sistem diktatör getirmez. Bu sistem milli iradenin gücüne dayanmayan kimseyi başarılı kılmaz” diye belirtti.

KALICI İSTİKRAR OLACAK

Hayırcı partiler olan CHP ve HDP’ye de yüklenen Kaya, “CHP bu ülkeye lazım, Cumhuriyetin kurucu unsurudur çünkü. Ama ülkeye lazım olan CHP, Atatürk’ün kurduğu, o değerleri taşıyan CHP. Bugün HDP’nin peşine takılmış, içine HDP kaçmış CHP’den bu millete fayda gelmez. Açık ve net şekilde bu süreci görüyoruz. ‘Evet’ ya da ‘hayır’ bu milletin tercihidir. Fakat 20 Aralık’ta Başbakan Binali Yıldırım ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bir araya geldiğinde ilk ses Kandil’den geldi. Kandil dedi ki, ‘Bahçeli, Yıldırım, Erdoğan bir araya gelmiş PKK’yı bitirecekmiş’. Evet, 16 Nisan’da sonra, bu istikrarlı sistem kabul edildiğinde PKK da bitecek, FETÖ de bitecek, DAEŞ de bitecek, ay yıldızlı bayrağa düşman kim varsa bitecek. Çünkü artık ülkede istikrar olacak. İşte Kandil ondan bağırıyor. Ondan sonra ses HDP’den sonra Almanya’dan sonra da Hollanda’dan geldi. Güçlü bir Türkiye istemiyorlar" dedi. 

CHP SEÇMENİNE ÇAĞRI

Kaya, “Doğup büyüdüğüm, kendi ilçemde CHP’ye oy vermiş seçmenlere sesleniyorum. HDP’nin neden istemediği konusunda kafamızda kuşku yok. Zaten onları seçen iradeye değil, Kandil'in iradesine tabi oldukları için onlar güçlü Türkiye’yi istemiyorlar. Zaten biz bunu desteklemeyeceklerini biliyorduk. Ama CHP seçmeninin iyi düşünmesini istiyorum. Bu 'hayır cephesi' ve onların destekçilerine bakıp öyle karar versinler” dedi. AK Partili vekil, “Biz artık milletvekillerini parti taassubundan ayırıyoruz. Dolayısıyla artık mecliste iktidar partisi, muhalefet partisi diye meclisler sıralanmayacak, vekiller şehirlerine göre sıralanacak. Biz en iyi projelerde bile aynı şehirdeki vekillerden destek alamıyoruz parti muhalefeti nedeniyle” dedi. Daha sonra soru-cevap bölümünde vatandaşların anayasayla ilgili sorularını yanıtlayan Kaya, organizasyonu düzenleyen Torbalı Ziraat Odası’na teşekkür etti. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.