Dolar 32,5831
%0.33
Euro 34,8031
%0.2
Altın 2.512,900
%1.14
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Kocabıyık'dan bölge bölge evet-hayır raporu!

AK Partili Kocabıyık'dan bölge bölge evet-hayır raporu!

AK Parti İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık, referandum sürecine yönelik açıklamalarda bulundu. Kocabıyık, Türkiye geneli evet-hayır oylarının durumu hakkında gözlemlerini paylaştı, “Ege Bölgesi'nde hayır oyları önde, ancak evet oylarının yükselişi söz konusu” dedi. AK Partili Kocabıyık basın temsilcileriyle bir araya geldi

  • Ege Postası
  • 27.03.2017 - 11:21

EGE POSTASI - AK Parti İzmir Milletvekili, TBMM Milli Savunma Komisyonu Üyesi Hüseyin Kocabıyık, İzmir'de basın temsilcileriyle kahvaltılı toplantıda bir araya geldi.

“KUVVETLİ KUTUPLAŞMA YOK”

Referandum sürecinin genel anlamda ılımlı bir havada geçtiğini ifade eden Kocabıyık, “Hem siyasetçi hem seçmen olarak halk oylamasına giden sürecin olgun bir demokraside nasıl yürümesi gerekiyorsa o şekilde devam ettiğini düşünüyorum. Taraflar birbirlerine zaman zaman sert moda tabirle atarlı cevaplar versede şuana kadar üzecek olay yaşanmadı. Halkımızın arasında da dikkat ederseniz kuvvetli bir kutuplaşma da görünmüyor. Bu durum siyasi partilerin referandum kampanya startejileriyle ilgili olabileceği gibi esasında halkın demokratik olgunluğundan kaynaklanıyor” dedi.

FRANSA'YI ÖRNEK GÖSTERDİ

“Türkiye 67 yıldır genetiği bozulmuş parlamenter sistem, vesayetçi parlamenter sistem ile yönetiliyor” diyen Kocabııyk, sistem değişikliğinde Fransa'yı örnek gösterdi. Kocabıyık, “ Fransa, ihtilalden itibaren yine benzer bir parlamenter sistem ile yönetildi. Fakat Fransa 1958'e kadar dayanabildi. De Gaulle'yi çağırdılar. İlk yaptığı iş parlamenter sistemi ortadan kaldırmak ve Fransız tipi yarı başkanlık sistemini kurmak oldu. Fransa o sistemle ayağa kalktı. Bugünlerin güçlü Fransa'sı öyle bir süreçten geçti. 67 yıllık parlamenter sistem tecrübemiz bunalım krizler tarihidir. Acılı zorlu tarihin içinde yaşadık biliyoruz. Bu tarihin artık son bulması gerektiğini düşünüyoruz. En son yaşadığımız korkunç 15 Temmuz darbe ve işgal girişimidir. 15 Temmuz'da halkımız gençlerimiz kadınlarımız vatanları için özgürlük için direndiler. Bu korkunç saldırıyı şehitler verme pahasına püskürttüler” dedi.

“15 TEMMUZ DİRENİŞİNİN SİYASİ HUKUK HALİ”

Kocabıyık, anayasa değişikliği teklifine yönelik farklı biri isim değerlendirmesi yaptı. Kocabıyık, şunları söyledi; “15 Temmuz bir uyarıydı. Biz bu mesajı aldık. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçiş bir bakıma 15 Temmuz demokrasi direnişinin siyasi hukuk haline gelmesidir. Yeni hükümet sistemi kabul edilecek ve Türk milleti tarihsel yolculuğuna daha demokratik daha özgür devam edecektir. Biz buna içtenlikle inanıyoruz. 16 Nisan'da ümit etttiğimiz sonucun ortaya çıkacağına güveniyoruz.”

"EGE BÖLGESİ'NDE HAYIR OYLARI ÖNDE"

Kocabıyık, soru-cevap kısmında Türkiye geneli ve İzmir özelinde evet-hayır oylarının durumu hakkında gözlemlerini ve edindiği bilgileri paylaştı. Kocabıyık şunları söyledi; “Orta Anadolu'da evet yönünde bir hareketlilik görüyorum, genişleme görüyorum. MHP'de tıkanıklık vardı o bölgede. Açıldı. Evet lehine genişleme var. Karadeniz'de de gözlemlediğim evet yönünde genişleme sürüyor. Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da beklenmedik bir oy alacağımızı söylüyorlar. PKK'nın vesayetinden kurtarıldıkça, insanların üzerinden terör baskısı kalktıkça bölge insanı daha sağlıklı değerlendirmeler yapıyor. HDP'ye giden oylar eski AK Parti oylarıydı. Belli ki 'evet' lehine dönüyor. Orada da bir genişleme var. Akdeniz'de diğer saydığım bölgeler ölçüsünde evet yönünde bir genişlemeden söz edemem. Evet'ler önde...Hayırla arasında çok fark görünmüyor. Ege'ye gelince...Ege'de hayır oyları önde. Son 10 güne kadar da araştırmalardan gördüğüm ve bu işi takip edenlerden dinlediğim kadarıyla hayır yönünde ilerleme vardı. Hatta beklenenden de öte bir ilerlemeydi. Son 10 gün bu ilerleme durdu. Şimdi evetler ilerlemeye başladı. Evetler ile hayırlar Ege'de özellikle İzmir'de baş başa değil. Arada fark var. Stabil bir durum var hayır oylarında. Evet oylarında hızlı değil ama istikrarlı bir yükseliş var. Güneydoğu'daki gibi beklenmedik olumlu yönde bir oy alacağımızı düşünüyorum Ege Bölgesi'nde...Burada evetlerin hızlı yükselmemesinin nedenleri var. İzmir'de siyasi tercih gerektiren demokrasi olaylarında daha semboller üzerinde bir taraftarlık söz konusu...Fazla ideolojik bağımlılıklar üzerinde ilerliyor. Bir sebebi de MHP seçmeninin İzmir'de diğer bölgelerden farklı bir siyasi karakteri var. MHP son günlerde buna yönelik ciddi tedbirler aldı. Sanıyorum parti tabanında evet yönünde birliği sağlayacaklar. Meral Akşener miting yaptı İzmir'de... MHP'de muhaliflerin çok iyi hazırlandıkları bir mitingti...Zayıf bir miting oldu. Biz miting esnasında Tire'deydik. Tire'de yer gök miting afişleriyle donatılmıştı. İzmir genelinde böyleydi. İyi afişleme duyuru yaptılar. CHP'de muhtemelen destekledi mitingi. Buna rağmen zayıf bir miting oldu.Belli ki 10 gün önceye göre MHP tabanında da evete yönelik bir genişleme oluyor.İzmir'de yükselen evet oyları var.”

"TEŞKİLAT BEKLENTİMİN AKSİNE DİNAMİK"

İzmir'de parti teşkilatının referandum sürecinde beklentisinin ötesinde dinamik olduğunu ifade eden Kocabıyık, “ 2014 yerel seçimleri, 7 Haziran ve 1 Kasım seçimleri yaşandı. Bir siyasi partinin omurgasının taşıyacağı bir süreç değil. Teşkilatlara yüklenme oluyor. Ben teşkilatın yorgun olabileceğini düşünüyordum ama öyle olmadığını görüyorum” dedi.

TARİHİN GÖRÜP GÖREBİLECEĞİ EN KÖTÜ ÖRGÜT

FETÖ'ye yönelik değerlendirmelerde bulunan Kocabıyık, “ İnsanlık tarihinin görüp görebileceği en kötü örgüt... Devletin toplumun bünyesinden sökülüp atılması Kurtuluş Savaşı değerindedir. Bunu yapmaya çalışıyoruz. FETÖ bu süreci engellemeye çalışıyor. Yabancı ülkeleri bile devreye soktular. Dayanışma içindeler. Mücadele kararlılıkla sürecek. Toplumun bu konuda duyarlı olması gerek. Kurumların duyarlı olması gerek. Siyasi irade kararlılık sergilerken toplumun başka kesimleirnde gevşeklik olursa olmaz. Bu örgüt herkes için tehlike... ” dedi.

ŞÜKÜR VE EDEM'İN İHRAÇ KONUSU

AK Parti İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık, Galatasaray Kulübü’nün Hakan Şükür ve Arif Erdem’i FETÖ bağlantıları nedeniyle değil, aidat ödemedikleri gerekçesiyle ihraç etmesine sert tepki verdi. Kocabıyık, "Hakan Şükür ve Arif Erdem aidatlarını ödemedikleri için ihraç edilemezler. Onlar darbe girişimine katıldıkları ve ondan sonra da onları destekledikleri için vatan hainidirler ve vatan hainlerinin Galatasaray’da yeri yoktur" derken, FETÖ'nün Gezi olaylarına benzer bir toplumsal kalkışma peşinde olabileceğini öne sürdü.

"GALATASARAY'A YAKIŞTIRAMADIM"

Hüseyin Kocabıyık, Galatasaray Kulübü'nün kararı hakkında şunları söyledi: 

"Ben çok üzgünüm. Galatasaray gibi hepimizin sempati duyduğu, spor tarihimize başarılar kazandırmış bir kulübün böyle bir görüntü vermesi skandaldır. Hiç yakıştıramadım Galatasaray’a. FETÖ’ye ne olduğu ortaya çıktıktan sonra dahi açıkça destek veren ve örgüt üyesi olduğu şeklindeki tanımları hak eden iki kişinin Galatasaray ile ilişkilerinin kesilmemesi için sergilenen bir tavır söz konusu ve bu tavır çok düşündürücü ve tehlikelidir. Hakan Şükür, eskiden attığı golleri ile hatırlanıyor. Şimdi beni konuşturmasınlar. Milli takım için gol atan sporcuları severiz ama sporcular hem kulüplerinde hem milli maçlardan sonra bu ülkenin insanlarının vergileri ile oluşturulmuş primler alıyorlar. Galatasaray kongresinde Cumhurbaşkanı yuhalanıyor. Bu terbiyesizliktir. O Cumhurbaşkanı ki Arena Stadı’nı Galatasaray’a hediye etmiştir. Galatasaray Kulübü’ne bu vefasızlık yakışıyor m? Herkesin oturup düşünmesi lazım. Savundukları kişinin 15 Temmuz gecesi tweeti gören var m? 'Hiç kimse sokağa çıkmasın' diyor. Niy? Darbeciler rahat rahat darbe yapsın diye. Bunu yazan adam bu darbenin içinde.”

BÜYÜK HATA

"Tüm gerçekler ortadayken Hakan Şükür üzerinden FETÖ ile mücadeleyi delmek şeklindeki oyuna hiçbirimizin alet olmaması lazım" diyen Kocabıyık, "Hakan Şükür ve Arif Erdem aidatlarını ödemedikleri için ihraç edilemezler. Onlar darbe girişimine katıldıkları ve ondan sonra da onları destekledikleri için vatan hainidirler ve vatan hainlerinin Galatasaray’da yeri yoktur. Hakan Şükür ve Arif Erdem kim oluyo? Galatasaray tarihinin en büyük hatasını yapmıştır. Bu kulübe böyle bir hata yakışmaz. Cumhurbaşkanının gönlünü almalıdırlar. Galatasaray camiasının önemli bir kısmı da bizim gibi düşünüyor. Bu bir Hakan Şükür olayı değil FETÖ operasyonu. Gezi olaylarına benzer bir toplumsal kalkışma peşindeler. Bunun için de uygun zemin spor camiası. Galatasaray çok dikkatli ve seri kararlar alarak kulübü bunun içinden kurtarmalılar. Galatasaray’da bir sızma var; zaten futbol imamları oradaydı. Ama şimdiki olay içeriye sızanların oluşturduğu bir tablo değil. Bu FETÖ’nün küresel karargahının genişlediği bir olay. Galatasaray’ın içinde bir tane bile FETÖ’cü olamayabilir ama burada yapılmak istenen Galatasaray seyircisi ile hükümeti karşı karşıya getirmek. Hükümet karşıtlığı ile aklıselimini kaybetmiş insanları kullanıyorlar. Onlar FETÖ’nün kendilerini kullandıklarının farkında bile değiller. Galatasaray’ın stadını devlet yaptı al sen kullan bunu dedi tahsis etti. Galatasaray bir kuruş para vermedi" ifadelerine yer verdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.