Dolar 32,3696
%0.16
Euro 34,9642
%-0.29
Altın 2.324,720
%0.19
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili meclis üyesinden Kılıçdaroğlu'na tehdit!

AK Partili meclis üyesinden Kılıçdaroğlu'na tehdit!

AK Parti Karabağlar Belediye Meclis Üyesi Emrullah Kavuz, Kılıçdaroğlu'nun 'Rabia işareti'ne yönelik sözleri ve adalet yürüyüşü başlatması üzerine yayınladığı videoyla Kılıçdaroğlu'nu adeta tehdit etti. CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, tehdit nedeniyle savcılığa suç duyurusunda bulundu. İzmir'de AK Partili meclis üyesinden Kılıçdaroğlu'na tehdit!

  • Ege Postası
  • 22.06.2017 - 16:28

EGE POSTASI -CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanması sonrası 'adalet yürüyüşü' başlatan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na İzmir'den şok bir tepki geldi.

Paylaştığı video ile tepki çeken o isim konuştu CHP'li Yıldız: 'Pişman edeceğiz!'

Çıkışlarıyla dikkat çeken AK Parti Karabağlar Belediye Meclis Üyesi Emrullah Kavuz, Kılıçdaroğlu'nun 'Rabia işareti'ni, "terör örgütü işareti" olarak nitelendirmesi ve adalet yürüyüşü başlatması üzerinden sert mesajların yer aldığı bir videoyu sosyal medyadan paylaştı. Sosyal medyada paylaşılan bir videoda yaklaşık 25 kişilik bir grubu arkasına alan Kavuz, Kılıçdaroğlu'nu adeta tehdit etti.

Yayınlanan videoda Kavuz şu ifadeler kullanıldı;

"FETÖ'nün talimatıyla, HDP'nin PKK'nın talimatıyla bizlere rabia işaretini bırakmamızı söyleyen ve yürüyüşe başlayan Kemal Kılıçdaroğlu sana İzmir'den sesleniyoruz. Biz CHP'lisiyle AK Partilisiyle, MHP'lisiyle yeter ki terörist olmasın milletin tamamına sevdalıyız o yüzden tek millet diyoruz. Ecdadımızdan öğrendiğimiz insanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışındayız o yüzden tek devlet. Şehitlerimizin kanının sembolü, bağımsızlığımızın sembolü şanlı al bayrağımızdan başka bir bayrak tanımayız o yüzden tek bayrak. Bizler şehitlerimizin kanıyla yoğrulmuş bu vatan toprakları için ölürüz, şaaedete koşarız bir karışını kimseye vermeyiz. O yüzden tek vatan diyoruz. Ve şunu kafana iyice sok ki bu rabia işaretini bize sen değil yedi düvel bir araya gelse cihan üstümüze gelse asla bırakmayız. Dış güçlerin FETÖ'nün PKK'nın HDP'nin uşaklığını yaparak yürüyüşe başladın. Şunu kafana sok ki bizler ümmetin liderinin reisin ağzından çıkacak tek bir kelimeye bakıyoruz. Ve tek bir kelimesiyle bu hak yolunda bırak senin gibi yürümeyi ölürüz şaadet için koşar öldürürüz. Gereken herşeyi yaparız."

BAYIR'DAN SUÇ DUYURUSU

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Kılıçdaroğlu'na yönelik tehdit için savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu yazılı açıklamayla duyurdu.

Bayır, "9 gün önce başlayan ve halen devam eden adalet yürüyüşü için; bizler, haksızlığa uğramış herkes için yola çıktık. Bir gün adalet herkese gerekli olacak. İlla ki,bir haksızlığa uğradığın zaman mı adaletsizlikten söz etmek gerekir' 

Bizler, barış kardeşlik ve huzurdan bahsederken bu tarz olayların yaşanması oldukça düşündürücü ve üzücü.  Vaktiyle dindar ve kindar nesiller geliyor demişlerdi.  Türkiye nereye gidiyo? İnsanlık nereye gidiyo? Bugün Ak Parti 'ye  oy vermiş biri de,  yarın bir haksızlığa ugrayabilir . O zaman mı adalet akıllarına gelecek' 

Işte bizler,  bu tarz tahriklere ve tehditlere pabuç bırakmamak için adalet için yürüyoruz" dedi.

Halkı kutuplaştırmanın karşı karşıya getirmenin kimseye fayda sağlamayacağını da sözlerine ekleyen Izmir Milletvekili Tacettin Bayır,  kendi partililerine de sağduyu ve sükunet çağrısı yaparak "Bu tip tahriklere gelmeyin başarıyla süren 'adalet yürüyüşü'nü sabote etme amaçlı çıkışlar bunlar" dedi.

ÖZEN'DEN TEPKİ

CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Yücel Özen ise sosyal medyada yayınladığı mesajında Kavuz'un paylaşımına tepki gösterdi. Özen, savcıları göreve çağırdı. 

Özen şu ifadeleri kullandı;

"Adalet istiyoruz... 

Savcı istiyoruz.! 

İzmir'de AKP'li bir meclis üyesi 

Yanına aldığı bir avuç çapulcu ile birlikte, diyor ki:

'Ümmetimizin reisi emir versin, 

Adalet yürüyüşündeki genel başkanı vur desin vuralım, öldürelim".. 

Bu video kaydı

Ortalar da

Ama, Türkiye bir hukuk devletidir. 

Diyecek savcı, ortada yok... 

Adalet görevlilerini

Görevini yapmaya davet ediyoruz"

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.