Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Soylu’dan kazılan yollara afişli tepki

AK Partili Soylu’dan kazılan yollara afişli tepki

İzmir’in Menderes İlçesi’nde, şebeke yenileme ve yeni binaların su bağlantılarını yapmak için kazılan yolların uzun süre kapatılmaması, vatandaşların şikayetlerine yol açarken, AK Partili belediye, kentin çeşitli noktalarına, afiş asarak, turistik kenti köstebek yuvasına çeviren uygulamanın sorumlusunun büyükşehir olduğunu belirterek halkı bilgilendirdi. AK Partili Soylu’dan kazılan yollara afişli tepki

  • Ege Postası
  • 21.08.2017 - 13:28

EGEPOSTASI – İzmir’in turistik ilçesi Menderes’te, İZSU’nun çalışmaları nedeniyle kazılan yollarda yürümek dahi imkansız hale gelirken, belediye, İZSU’yu halka şikayet etti. Kentteki tablonun sorumlusunun büyükşehir ve İZSU olduğunu, kentin çeşitli noktalarına astırdığı afişlerle belirten AK Partili Belediye Başkanı Bülent Soylu, kazılan yolların kasıtlı olarak kapatılmadığını savundu, “İlçedeki vatandaş, belediye başkanına düşman olsun, 2019 seçimini daha rahat kazanalım düşüncesiyle böyle yapıyorlar” dedi.

Menderes’in yaklaşık 60 noktasına,Menderes Belediyesi tarafından, “ İZSU tarafından kazılan yolların yapımı İZSU ve Büyükşehir Belediyesinin görevidir. Tüm halkımıza önemle duyurulur.  – Menderes Belediyesi” yazılı afişler asılırken, Başkan Bülent Soylu, uygulamanın gerekçelerini  Egepostası’na anlattı. İZSU’nun su şebekesi yenileme çalışmaları ve yeni binalara su bağlantı kazıları nedeniyle yolların kazıldığını ve geç kapatıldığını, halkın bu durumdan rahatsız olduğunu belirten Başkan Soylu, “Yollar kazılıyor, bırakılıyor. Kent toz toprak içinde. Vatandaş, kazılan yolların Menderes Belediyesince kapatılacağını sanıyor ve bize tepki gösteriyor. Bu görevin İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZSU’ya ait olduğunu belirten afişleri ilçenin kazılan her yerine astık, vatandaş bilgilensin diye. Bu şekilde 60 noktaya afiş astık, bugüne kadar da binlerce tanesini de biz kapattık. Ancak kapatmaya kalktığımız zaman hemen Büyükşehir geliyor, ‘kapatamazsınız, yetkiniz yok’ diyor. O zaman ‘Kapatın, vatandaş şikayetçi’ diyoruz. Yaz sıcağında vatandaş kapıyı pencereyi açamıyor. Büyükşehir işi sallıyor. Neden yapıyor, ilçedeki vatandaş belediye başkanına düşman olsun, 2019 seçimini daha rahat kazanalım düşüncesiyle böyle yapıyorlar” dedi.

MÜSAADE ETMEYECEĞİZ

Hiçbir şekilde birilerinin siyasi istikbali için vatandaşın eziyet çekmesine müsaade etmeyeceklerini belirten Başkan Soylu, “Siyaset böyle yapılmaz. Herkes görevini zamanında yapacak. Vatandaşa eziyet çektirilerek, toz toprak içinde bırakılarak hiç kimse bir yere varamamış, hiçbir koltuğa oturamamıştır. Bu anlayıştan vazgeçmeleri gerekiyor. Yeni yapılan binalar için yollar kazılıyor, su bağlantıları yapılıyor. Bir gün sonra kapatabilirsin. Günlerce kapatmıyorlar. Biz kalkıp sıcak asfalt satın alıyoruz, kendimiz kapatıyoruz. Kazanlar büyükşehirden kazı ruhsatı alıyor, büyükşehire para ödüyor.

Parayı Büyükşehir alıyor, onların kapatması gerekiyor, yapmıyorlar. İlçemiz turistik ilçe. Bizim içlemizde sadece Menderesli yaşamıyor. Yurdun dört yanından yerli turist geliyor. Yabancı turistler de geliyor. Bu konudan rahatsızız. Başka yerleri 10 günde kapatıyorsa bizim turizm ilçesi olması nedeniyle derhal kapatılması lazım. Turiste rezil oluyoruz.”

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.