Dolar 32,3254
%0.23
Euro 34,9232
%-0.56
Altın 2.306,970
%1.29
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Sürekli'den '19 Mayıs' mesajı

AK Partili Sürekli'den '19 Mayıs' mesajı

AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, 19 Mayıs’ın 98.yıldönümünde bir mesaj yayınladı. AK Partili Sürekli'den '19 Mayıs' mesajı:

  • Ege Postası
  • 19.05.2017 - 11:06

Sürekli, “19 Mayıs 1919 yurdumuzu işgal eden, sözde medeni şer odaklarına, onurumuzla, özgür ve bağımsız yaşama kararlılığımızı gösterdiğimiz gündür” diyerek şu açıklamada bulundu.

“Bugün; Aziz Milletimizin zaferlerle dolu şanlı tarihinde, en zor anında bile, özgürlüğü, istiklali ve istikbali için her yolu deneyeceğini, mücadeleden asla vazgeçmeyeceğini gösteren ve bu yolda atılan en büyük adımlarından birinin 98. Yıl dönümünü bir kez daha gurur ve coşkuyla kutluyoruz.

19 Mayıs 1919 yurdumuzu işgal eden, sözde medeni şer odaklarına, onurumuzla, özgür ve bağımsız yaşama kararlılığımızı gösterdiğimiz gündür. Bugün milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararının kurtaracağına inanan Atatürk’ün cumhuriyetle taçlanacak bağımsızlık mücadelesine başladığı gündür.

Aziz Milletimiz, hürriyetini ve istikbalini zincire vurmak isteyen güçlere karşı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde amansız bir mücadele vermiş, al bayrağımızı Anadolu’nun her köşesinde bir daha inmemek üzere tüm ihtişamı ile dalgalandırmıştır.

Bu eşsiz mücadele, şanlı tarihimize altın harflerle yazılan bir sayfa daha eklemekle birlikte, her şeyin bittiği denilen bir noktada, inanç ve azimle, cesaret ve kararlılıkla aziz milletimizin neleri başarabileceğini gelecek kuşaklarımıza da göstermesi açışından çok önemlidir.

Kendi tarihini, kültürünü bilen; milli benliğine sahip çıkan ve değerlerini yeni nesillere aktarabilen milletler, ilelebet güçlü bir şekilde yaşarlar. Samsun’da bağımsızlık meşalesini yakan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, fedakâr milleti ile birlikte başlattığı bu kutlu yürüyüşü, zaferle taçlandırmış, gelecek kuşaklar tarafından iyice idrak edilmesi ve bu bilinçle, ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesine ulaştırması için bugünü, gençlerimize armağan etmiştir.

Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin, Milletimizin kurtuluş ve Devletimizin kuruluş mücadelesinden gerekli dersleri çıkararak, bu sorumlulukla, yüksek idealleri olan bir nesil olarak, ülkemizi ve Milletimizi aydınlık yarınlara, muasır medeniyetler seviyesinin de üzerine taşıyacağına inancımız tamdır.

Bunun yanında, geleceğimizi emanet ettiğimiz gençlerimizin bizlerden çok daha üstün niteliklerle geleceğe güvenle bakması için her türlü desteği vermekte bizler için mili bir görevdir.

ŞİDDETLE KINIYORUM

Bizi aydınlık yarınlarımıza taşıyacak, zor zamanlarımızda bizi güçlü kılacak olan en büyük dayanağımız birliğimiz, beraberliğimiz ve ortak değerlerimizdir. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’te, Milletimizin en büyük ortak değerlerinin başında gelmektedir. Zaman zaman bazı meczupların veya art niyetli şahısların Atatürk’e, ailesine ve manevi şahsiyetine yönelik saldırılarını şiddetle kınıyorum.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, dağılan bir imparatorluğun küllerinden Anadolu'da yeni bir devleti, Türkiye Cumhuriyeti'ni kurmak için Kurtuluş Savaşı'nı başlatan, bunu başarıya ulaştıran, cumhuriyeti ilan eden, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu değerlerini borçlu olduğumuz bir önderdir, büyük bir liderdir.

Bu duygu ve düşüncelerle; Samsun’da başlattığı kurtuluş mücadelesiyle bizlere bu vatanı emanet eden başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve milli mücadele kahramanlarımız olmak üzere, Aziz Vatanımız uğruna şehadete eren tüm kahramanlarımızı Rahmet ve Şükranla anıyor, başta gençlerimiz olmak üzere, Milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.