Dolar 32,5897
%0.24
Euro 34,7927
%0.37
Altın 2.406,710
%-1.07
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili vekillerden açıklamalar peş peşe geliyor

AK Partili vekillerden açıklamalar peş peşe geliyor

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun konuşması sırasında atılan sloganlar üzerine kürsüyü terk etmesine CHP’li vekil ve yöneticiler destek verirken, AK Parti cephesinde tam tersi görüş var. AK Partili İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık, Başkan Aziz Kocaoğlu’nun küstahça ve terbiyesizce davranmakla suçlarken, Kocabıyık'ın açıklamasının ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ve AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya art arda sosyal medya hesaplarından açıklamalar yaptı. AK Partili vekillerden peş peşe açılamalar geliyor

  • Ege Postası
  • 08.09.2017 - 22:07

HALİDE DEMİR POLATLI-EGEPOSTASI-İzmir Büyükşehir Belediyesi ve TCDD ortaklığıyla hayata geçirilen İZBAN’ın Selçuk hattının açılış töreninde konuşması sırasında atılan sloganlar üzerine kürsüyü terk eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na Cumhuriyet Halk Partili (CHP) vekiller ve yöneticiler sahip çıkarken, AK Parti cephesinden ise Başkan Aziz Kocaoğlu’na yönelik tepki geldi. Olayın yaşanmasının hemen ardından açıklama yapan AK Parti İzmir Milletvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, slogan atılması gerekçesiyle kürsüyü terk eden CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan lehine atılan sloganlara dayanamadığını, şekeri çıktığı için de kürsüyü terk ettiğini belirtti.

AK Parti İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık ise en sert tepkiyi gösteren AK Partili yetkili oldu. Vekil Kocabıyık, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu ‘küstahça’ ve ‘terbiyesizce’ davranmakla suçladı.

KÜSTAHÇA VE TERBİYESİZCE DAVRANDI

İZBAN’ın Başbakanın eseri olduğunu savunan AK Partili vekil Hüseyin Kocabıyık, “Aziz Kocaoğlu’nun orada, Başbakanın huzurunda yaptığı çirkin davranışı bugün hala destekleyenler var. Bu terbiyesizliğe onlar da talip. Başbakanın önünde İZBAN gibi Başbakanın eseri olan bir hizmetin açılışında böylesine küstahça, terbiyesizce davranılması dünyanın neresinde görüldü'” diye sordu.

NEZAKETSİZLİĞİN DANİSKASINI KENDİSİ YAPTI

Kendisinin de protokolde olduğunu ve katılımcıların Recep Tayyip Erdoğan dışında bir slogan atmadığını, Kocaoğlu’na yönelik bir hakaret ya da küfür edilmediğini kaydeden vekil Hüseyin Kocabıyık, böyle bir durum karşısında ilk olarak kendisinin tepki göstereceğini söyledi:

“Ben de oradaydım. Sadece Recep Tayyip Erdoğan sloganı atıldı. Protokolde oturuyordum. Başka türlü olsa ben de kınarım. Bu slogan üzerine çıldırdı. Abuk sabuk hareket etti. Nezaketsizliğin daniskasını kendisi yaptı. Başbakanın önünde dengesiz dengesiz davrandı. Ayıptır. Herhangi bir hakaret duymadım. Duysam en başta ben kınardım. Başkana herhangi bir taciz, küfür, kötü laf edilmedi. Edilseydi ben tepki gösterirdim."

ONUN NEZAKETİNE, DEVLET ADABINA SAYGI DUYARDIM AMA

AK Partili Vekil Hüseyin Kocabıyık, CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun nezaket ve devlet adabına uygun davranmasına hep saygı duyduğunu ancak bugün yaptığı çıkışa anlam veremediğini de sözlerine ekleyerek, açıklamalarını şöyle sonlandırdı:

“Siyasi rakibimizdir. Her zaman onun nezaketine, devlet adabına saygı göstermesine saygı duyarım. Ama bugün o nezaketi göstermemiştir. Nezaket siyasetten daha önemlidir. Bugün Başkan beyin yaptığı davranış kendisine de yakışmamıştır.”

DAĞ SOSYAL MEDYADAN TEPKİ GÖSTERDİ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun İZBAN açılışında aleyhine atılan sloaganlara sinirlenip töreni terk etmesine bir tepki de AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ'dan geldi. Dağ tepkisini sosyal medyadan gösterdi.

İŞTE O PAYLAŞIMLAR:

"Bugün İzmir'e yakışır bir projeyi daha hizmete açtık.Yükünü daha fazla aldığımız işlerin ortaklığını paylaşmada en ufak kompleks göstermedik

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin az da olsa yaptığı iyi işler ile ilgili olumlu şeyler söylemeyi her zaman bildik.

Karşılık olarak Aziz Kocaoğlu'ndan en azından İzmirliye saygı beklerdik. Hakaretler değil.

Tören alanında hiç kimse Kocaoğlu'na ne kürsüden inmesini söylemiştir ne de hakaret etmiştir.

Olmayan birşey üzerinden neden müdahale edilmedi demek de suçluluk psikolojisinden başka birşey değildir.

Yapılan saygısızlığı yalan söyleyerek örtbas edilemeyeceğini herkes bilmelidir. Sayın Kocaoğlu'nun İzmirliye bir özür borcu vardır.

Sayın Kocaoğlu'na gerek törenle ile ilgili gerekse de programla ilgili gerekli bilgi verilmiştir.

Gerçek olmayan, manipülatif açıklamalar ile İzmirliye yapmış olduğu bu saygısızlığı örtemez.

Sayın Kocaoğlu çok açık YALAN SÖYLEMEKTEDİR.

Adamlıktan bahsedebilmek için önce kendi hemşerilerine saygı duymayı bilmek ve nerede nasıl konuşulacağını bilmek gereklidir." 

KAYA "HERKESİN GÖZÜNÜN İÇİNE BAKA BAKA YALAN SÖYLÜYOR"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na bir tepki de AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya'dan geldi. Kaya sosyal medya hesabından 16 madde ile tepkisini ortaya koydu.

1) Bu zamana kadar İzmir'in Büyükşehir Belediye Başkanı olarak temsil ettiğiniz makama saygı çerçevesinde seviyeyi hiç düşürmedim.

2) Ancak bugün kullanmış olduğunuz dil ve sergilediğiniz tutum karşısında söyleyebileceğim tek bir şey var.

3) Evet, açık ve net söylüyorum, Aziz Kocaoğlu sen koca bir yalancısın. Herkesin gözünün içine bakarak yalan söylüyorsun.

4) İZBAN programından haberiniz olmadığını söylüyorsun. Bu tören için, TCDD Genel Müdürü bayramdan önce sizi arayıp bilgilendirmedi mi!

5) 8 Eylül'ün Selçuk'un kurtuluş tarihi olduğunu, bu törenin de aynı günde yapılabileceğini söyledi ve mutabık kalmadınız mı!

6) Selçuk Kurtuluş Günü'nde Toplu Açılış Töreni yapalım denildiğinde 'tamam, güzel olur' demedin mi!

7) Şimdi çıkıp utanmadan, sıkılmadan, "programdan bir gün önce haberim oldu" diyorsun. Yazıklar olsun!

8) İZBAN'ın Selçuk'a ve Bergama'ya kadar uzatılması, Sn. Başbakanımızın 2011'de hazırladığı 35 Proje'den birisidir

9) Çıktın, bugün kürsüden 35 Proje'nin içindeki bir projeye 'benim projem' diyerek yine yalan söyledin. Bunun neresi senin projen!

10) Törende sana saygısızlık yapan tek bir kişi dahi yoktu. Sadece sen saygısız ve seviyesizce sağa sola bağırmaktan başka bir iş yapmadın.

11) Her şey Selçukluların, İzmirli hemşehrilerimizin gözleri önünde cereyan etti. İzmirliler sizi çok iyi tanıyor, kimseyi kandıramazsın.

12) Daha önce de, kendi partinin milletvekillerine, belediye başkanlarına, İzmirli hemşehrilerimize seviyesizce bağırıp çağırmadın mı!

13) Bunu hep yapıyorsun. Bu, tarzın olmuş. Kendi deyiminle, köteksiz köy bulmuş geziyorsun. Ama artık yeter!

14) Derdin başka. Tekrardan aday olabilmek için türlü cenderelere girmeye başladın. Yalnız bunu çok belli ediyorsun.

15) Siyasi planların uğruna ortamı germekten, insanlarımızın değerlerine saygısızlık yapmaktan artık vazgeç!

16) Nezaketsizsin, ne insanımıza, ne de kentimize saygın yok. Selçuk'un kurtuluş gününde sergilediğin bu tavır hiçbir zaman unutulmayacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.