Dolar 32,7007
%0.7
Euro 34,9095
%0.51
Altın 2.505,300
%0.84
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Yıldırım'dan Pekdaş hakkında flaş iddia

AK Partili Yıldırım'dan Pekdaş hakkında flaş iddia

AK Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım, Halkapınar’daki arsanın Başkent Üniversitesi’ne satışı için Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan talimat aldığını öne sürdü. CHP İlçe Başkanı Başak'a da seslenen Yıldırım, "Gündem saptırmaya çalışma, ballı satışa engel ol" dedi. AK Partili Yıldırım'dan flaş iddia

  • Ege Postası
  • 05.10.2017 - 16:13

EGEPOSTASI- Eylül ayında Konak Belediyesi meclisinde Halkapınar’da Başkent Üniversitesi’ne ait olan ve hastane yapılması planlanan atıl durumdaki araziye ilişkin kritik alınmıştı. 2014 yılında söz konusu arazide yer alan hissesini kamu yararı olmadığı gerekçesiyle devretmeyen ve bedelsiz tahsis talebine de karşı çıkan Konak Belediyesi, bu kez satış kararı almıştı. Tartışmaya yol açan kararın ardından AK Parti Grubu meclis toplantısını terk etmişti. Konuya ilişkin ilçe binasında toplantı düzenleyen AK Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım, önemli açıklamalarda bulundu.

“SATMAYIN KULLANIN”

Arsa satışı meclis gündemine geldiğinde üç öneri ve bir uyarıda bulunduklarını belirterek,  “Bu satış adrese teslim görüyor. Talep eden belli, CHP’li bir yöneticinin üniversitesi burası. Satacak olan ise CHP’li belediye. Bu kamuoyunda ‘ballı satış’ olarak adlandırılıyor ve kamu vicdanını rahatsız eder. Bunu bu şekilde yapmayın dedik. Konak Belediyesi’ne iş yapın diyoruz, bir hizmet binası yapalım diyoruz. İzmir’in merkez ilçesine hizmet veremiyorsunuz. Tek yerde toplayıp, büyük akıllı bir bina yapalım diyoruz yer yok diyorlar. Arsa yok diyorsunuz işte arsa var elinizde. Satmayın kullanın. Birinci önerimiz buydu. Meclis toplantılarını büyükşehirde yapıyoruz çünkü Konak Belediyesi’nin meclis toplantısı yapabileceği bir salon yok. İlla sağlık tesisi mi yapmak istiyorsunuz öyleyse şirketiniz aracılığı ile ortak olun. Belediyeye kalıcı bir kaynak sağlanmış olur. Hem istihdam anlamında katkınız olur hem de belediyeye gelir kazandırmış olursunuz. Bu satışı adrese teslim yapmayın. Önce bir komisyon oluşturulsun, içerisinde gayrimenkul uzmanlarının da olduğu… Böylece bu komisyon arsanın gerçek değerini ortaya çıkarsın ve açık ihale ile bu satış yapılsın. Açık ihaleye kim arsaya talipse katılsın” dedi.

“KONAK NEREDEN YÖNETİLİYOR'”

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın söz konusu arsanın satışı için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan talimat aldığını iddia eden Yıldırım,

 “3,5 yıldır İzmir’e çivi çakmayan Konak Belediyesi ne oldu da bir satış için bu kadar acele eder hale geld? Konak Belediyesi’nde işler kaplumbağa hızında bile yürümezken bir anda acele bir tavır ve kararlılık gördük. Niye acele ediliyor diye araştırdığımızda şunu gördük. Bu satış için kimseden talimat aldını? Bu sizin kararınız mıydı yoksa bir yerlerden size bu satışın adrese teslim gerçekleşmesi emri mi geldi Konak nereden yönetiliyo? Bu satış kararının konak bel başkanı tarafından alınmadığı satacaksın sat dendiğini biliyoruz. Kendi itiraflarından biliyoruz. O kişi de İzmir milletvekili ama İzmir’e hiç uğramayan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu. Bir genel başkan, İzmir’in Konak ilçesindeki arsa satışına müdahale ediyor. Alacak olan CHP’li siyaset yapan Mehmet Haberal. Bu talimat üzerine Sema Pekdaş aceleyle satış kararı alıyor, bürokratlarına encümen kararını onaylatıyor ve oldu bittiye getirerek konak belediyesinin arsasını peşkeş çekiyor” diye konuştu.

“HUKUKİ YOLLARA BAŞVURACAĞIZ”

Geçtiğimiz günlerde Pakdaş’ın yaptığı adaylık açıklamasını anımsatan Yıldırım, “Geçtiğimiz günlerde Sema Pekdaş bir açıklamasında Konak Belediyesi’ne yeniden adayım ve seçileceğim dedi. Bu satışla adaylık açıklamasının bağlantısı var mıdır yok mudu? Satışın karşılığında bir söz mü aldı Sema Pekda? Demek ki satış karışlığında asıl kazanan Sema Pekdaş” dedi.  

KONAKLILARIN HAKKINI ARAYACAĞIZ

Söz konusu arsa satışının iptali için hukuki yollara başvuracaklarını açıklayan Yıldırım, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Buradaki arsa çok kıymetli ve MİA olarak belirlenmiş. Sadece hastane imarı değil, her şey yapabilirsiniz. Acaba buradan da kişiye teslim satış kararının ardından kişiye teslim daireler mi olaca? Bunları kamuoyuna açıklamak zorundalar. Bu satış bu saatten sonra gerçekleşemez. Hukuki olarak her yola başvuracağız. Konaklıların hakkını arayacağız. Satış şaibeli hale gelmiştir ve yapılması telafisi olamayacak sonuçlar doğuracaktır. Bu satışın derhal kaldırılmasını ve bu sorulara yanıt verilmesini talep ediyoruz.”

“ELİNİZİ TAŞIN ALTINA KOYMAK ZORUNDASINIZ”

Açıklamasında CHP Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak’a da seslenen Yıldırım, “O tiyatroda bu satışı perdelemek için yapılmış bir şey. Ne zaman sıkışsalar iktidara yönelerek çıkış arıyorlar. Bu tiyatro gösterisi sizi kurtarmaz. Elinizi taşın altına koymak zorundasınız. Toplantılara gitmeyerek en kritik toplantılardan kaçarak kendinizi temize çıkaramazsınız. Bu satışın neresindesiniz kamuoyuna açıklamak zorundasınız. Taraf mısınız destekliyor musunuz karşı mısınız bilmek istiyoruz. Kendisinden yerel sorunlara odaklanmasını ve özellikle satışla ilgili konuya el koymasını bekliyoruz ” çağrısında bulundu. 

Başkan Pekdaş’tan flaş ‘satış’ açıklamaları

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.